Ako naučiť 21 mesačné dieťa spať vo svojej posteli?

lenkapp
7. okt 2012

Ahojte maminy...Ako mam naucit syna (21mesiacov) spavat v detskej vo svojej posteli celu noc?Vecer ho tam ulozim niekolko hodin pospi ale v noci dojde zas k nam do postele...aj niekolko krat za noc.Mam to vzdat s tym ze este nie je celkom pripraveny spat sam a rozlozit mu znovu postielku do spalne alebo skusat dalej...V detskej ho ucim spavat asi tak mesiac ked nie viac.dakujem

mamiedi
7. okt 2012

Môj názor je, že keď ešte nechce spať sám vo vlastnej izbe, tak ho k tomu nenúť. 🙂 Ale radšej nech spí pri Vás, lebo keď mu dáš naspäť posteľ, môže si myslieť, že to tak bude vždy... 😒 Ale predtým ešte môžeš skúsiť dať mu do izby hodinky, ktoré nahlas tykajú, čítala som o tom, že keď sa dieťa v noci budí a pýta sa do spálne, tak toto má pomôcť, lebo dieťa bude počuť tykanie presne tak, ako keď zaspal a to by mu malo dať istotu, že sa nachádza na tom istom mieste...
P.S.: Nám nepomohlo ☹ , ale možno sa to Vám osvedčí... 😉

lenkapp
autor
7. okt 2012

Praveze ho nechcem ucit spat medzi nami nahodou si zvykne a uz ho otial nedostsnem.niezeby som sa s nim rada nepritulkala ale chcem sa vyspat🙂 a on spi madzi nami dokonca na sirku cize ja sa tlacim na kraji z jednej strany a priatel z druhej...hlavne ze on je roztiahnuty🙂no s tymi hodinami asi tiez nic...jemu staci hocaky maly zvuk a uz je tu dovod aby nesiel spat lebo musi zisti odkial to ide co to je a pod🙂 a zjavne je po mnr a tikanie mu vadi lebo ked sme raz spali u starkych tak zaspal az ked som tikajuce hodiny dala prec.ale dakujem za tip.mozno vyskusam ved zato nic nedam

slimstar
7. okt 2012

treba ho ulozit naspat do postielky. musi sa vytvorit taky ritual a stale ho davat do jeho izby, on si zvykne. 😉

pepit22
12. okt 2012

Určite treba pokračovať v tom o čo si začala :D vždy ked príde za Vami do izby, pekne ho zobrať za rúčku a uložiť do jeho postieľky. U niektorých detí pomáha aj svetielko v izbe, myslím také to do zástrčky, že keď sa aj zobudí, tak vie, že je vo svojej izbičke, hlavne treba z toho urobiť rituál ako písala slimstar :D