Ahojte maminy...Ako mam naucit syna (21mesiacov) spavat v detskej vo svojej posteli celu noc?Vecer ho tam ulozim niekolko hodin pospi ale v noci dojde zas k nam do postele...aj niekolko krat za noc.Mam to vzdat s tym ze este nie je celkom pripraveny spat sam a rozlozit mu znovu postielku do spalne alebo skusat dalej...V detskej ho ucim spavat asi tak mesiac ked nie viac.dakujem
Praveze ho nechcem ucit spat medzi nami nahodou si zvykne a uz ho otial nedostsnem.niezeby som sa s nim rada nepritulkala ale chcem sa vyspat🙂 a on spi madzi nami dokonca na sirku cize ja sa tlacim na kraji z jednej strany a priatel z druhej...hlavne ze on je roztiahnuty🙂no s tymi hodinami asi tiez nic...jemu staci hocaky maly zvuk a uz je tu dovod aby nesiel spat lebo musi zisti odkial to ide co to je a pod🙂 a zjavne je po mnr a tikanie mu vadi lebo ked sme raz spali u starkych tak zaspal az ked som tikajuce hodiny dala prec.ale dakujem za tip.mozno vyskusam ved zato nic nedam
treba ho ulozit naspat do postielky. musi sa vytvorit taky ritual a stale ho davat do jeho izby, on si zvykne. 😉
Určite treba pokračovať v tom o čo si začala :D vždy ked príde za Vami do izby, pekne ho zobrať za rúčku a uložiť do jeho postieľky. U niektorých detí pomáha aj svetielko v izbe, myslím také to do zástrčky, že keď sa aj zobudí, tak vie, že je vo svojej izbičke, hlavne treba z toho urobiť rituál ako písala slimstar :D
Môj názor je, že keď ešte nechce spať sám vo vlastnej izbe, tak ho k tomu nenúť. 🙂 Ale radšej nech spí pri Vás, lebo keď mu dáš naspäť posteľ, môže si myslieť, že to tak bude vždy... 😒 Ale predtým ešte môžeš skúsiť dať mu do izby hodinky, ktoré nahlas tykajú, čítala som o tom, že keď sa dieťa v noci budí a pýta sa do spálne, tak toto má pomôcť, lebo dieťa bude počuť tykanie presne tak, ako keď zaspal a to by mu malo dať istotu, že sa nachádza na tom istom mieste...
P.S.: Nám nepomohlo ☹ , ale možno sa to Vám osvedčí... 😉