Ako naučiť 21 mesačné dieťa, aby samé papalo?

mikulajova
11. jan 2013

nechce ani vtedy papat, ked jej davam ja, ale ako tak zje. ked polozim pred nu, tak sa v jedle iba kutre. uz som z toho zufala.

hori
11. jan 2013

myslim, ze pokial nie je dieta riadny papkac alebo brutalne hladne, tak v tom veku ho este samo od seba nenapadne, za ma tu lyzicu dvihat k ustam... 😉 kdezto miesanie a kutranie povazuje za vynikajucu hru... 🙂
moja ma dva a pol roka a na kazde susto ju musim vyzyvat... ze chcem vidiet, ako pekne si naberie a vlozi lyzicku do ust... a musim sa aj realne pozerat... predvedie mi to excelentne, ale len vtedy skutocne papa... inak tiez iba miesa...

evaakiki
11. jan 2013

papa jogurty? najlepsie na skusanie je termix, pretoze je husty a nepada z lyzicky. mam rovnako staru dceru a termix vie zjest bez toho aby nieco popadalo. Skus dat dietatu to na co ma prave chut a ked tak, tak potom skus drastyckejsie nechaj vyhladovat a dieta si vypyta same. Mne mala tak papa ze jeden den zje velaa potom aj dva dni nechce nic.

prasiatko30
11. jan 2013

Do jednej ruky lyzicku a pod nos napr maly jogurt a miesto ktore sa da lahko umyvat, dietatu obliect prsiplast a ak mozes zohnat este zopar samojediacich kamaratov ako inspiraciu tak mozes dosiahnut nejaky uspech🙂 ale vazne nie je nic lepsie ako dostatok casu trpezlivosti a nemusiet sa vzrusovat koli tomu co vsetko zamaze🙂

dvebabulky
11. jan 2013

nasa ma 2 roky a 3 mesiace, sama aj zle ale len zopar lyziciek kym zasyti prvotny hlad a potom sa zacne povacsine v jedle prehrabovat. mylim ze ju to prstane bavit, lebo potom ju krmim ja. zato minule mi zjedla celu veceru sama, krupicova kasa s kakavkom, to je dobrota 🙂 tiez by som prijala nejaku radu/fintu ako ju namotivovat doma, ono motivovanie funguje ked sme napr. u babky, tam ma obecenstvo, babka, tetka, a niekedy aj dedko, tak tam sa viac snazi.

baklik
11. jan 2013

mojej svagrinej 3,5 rocna dcera sa sama s priborom najest nevie, ani s lyzicou 😨 ale podla nej je to ok... 😔
nas maly ma rok aj mesiac a pekne skusa sam, naciera do tanierika a dava lyzicku sam do ust. takze nie je pravda, ze v takom veku by dieta nevedelo dvohat lyzicu k usta...treba ho k tomu pobadat a hrat sa tak

anjelicek26
11. jan 2013

@mikulajova - no budes ju proste musiet nechat samu skusat... my sme zacali s oboma od roka s lyzickou, s tym ale, ze maly sa krmit nenechal nikdy, predtym papal rukami. Lyzicku u neho na krmenie nemalo zmysel vytahovat neotvoril proste usta. Od 1,5 roka zje tolko, ze je syty... naucil sa... par krat ho musim posmelit, ze este 3-4-5 lyziciek/cestovin musi, tak dotlaci, aby sa mohol letiet hrat... ale zvlada to fakt slusne a to uz dlho... skuste fakt cestovinu, nieco, co pekne napichne a strci do ust... to zmakne uz bez problemov.. A to, ze je to na zaciatku riadny bordel je mi jasne... ale tak zacinaju vsetky deti. A aj to, ze sa nenaje do syta. Proste trpezlivost obrovska a ide sa do toho.

dukokatka
11. jan 2013

ja som mojej malej zacala davat lyzicku do rucky od roka.Pacilo sa jej to najskor jedla aj s ruckami aj s lyzickou a postupne sa naucila.My jeme spolocne vsetci tak aj ona skusala.Teraz ma 23 mesiacov a papa pekne vsetko aj polievocku sama,aj kremik si zoberie do rucky a popapa bez flakov na tricku.Treba len trpezlivost a nechat nech to skusa sama aj ked sa zaspini to nic a ukazovat ako papate vy .

teress
11. jan 2013

tak to si neviem predstavit aby jedla sama🙂 naša malá nie je ani nebola jedak(má 18m), mali sme obdobia totálneho nejedenia...sama sa krmit?ha ha...sladka hudba buducnosti,ja som štastna ked ju nakrmim a nebojujeme🙂lyžičku jej davame...skuša...aj sa trafí...ale da si jednu dve a koniec🙂sedí len v jedalenskej stoličke s rozpravkou...inak bude behat, nema čas ani na nočníku sediet🙂