nechce ani vtedy papat, ked jej davam ja, ale ako tak zje. ked polozim pred nu, tak sa v jedle iba kutre. uz som z toho zufala.
papa jogurty? najlepsie na skusanie je termix, pretoze je husty a nepada z lyzicky. mam rovnako staru dceru a termix vie zjest bez toho aby nieco popadalo. Skus dat dietatu to na co ma prave chut a ked tak, tak potom skus drastyckejsie nechaj vyhladovat a dieta si vypyta same. Mne mala tak papa ze jeden den zje velaa potom aj dva dni nechce nic.
Do jednej ruky lyzicku a pod nos napr maly jogurt a miesto ktore sa da lahko umyvat, dietatu obliect prsiplast a ak mozes zohnat este zopar samojediacich kamaratov ako inspiraciu tak mozes dosiahnut nejaky uspech🙂 ale vazne nie je nic lepsie ako dostatok casu trpezlivosti a nemusiet sa vzrusovat koli tomu co vsetko zamaze🙂
nasa ma 2 roky a 3 mesiace, sama aj zle ale len zopar lyziciek kym zasyti prvotny hlad a potom sa zacne povacsine v jedle prehrabovat. mylim ze ju to prstane bavit, lebo potom ju krmim ja. zato minule mi zjedla celu veceru sama, krupicova kasa s kakavkom, to je dobrota 🙂 tiez by som prijala nejaku radu/fintu ako ju namotivovat doma, ono motivovanie funguje ked sme napr. u babky, tam ma obecenstvo, babka, tetka, a niekedy aj dedko, tak tam sa viac snazi.
mojej svagrinej 3,5 rocna dcera sa sama s priborom najest nevie, ani s lyzicou 😨 ale podla nej je to ok... 😔
nas maly ma rok aj mesiac a pekne skusa sam, naciera do tanierika a dava lyzicku sam do ust. takze nie je pravda, ze v takom veku by dieta nevedelo dvohat lyzicu k usta...treba ho k tomu pobadat a hrat sa tak
@mikulajova - no budes ju proste musiet nechat samu skusat... my sme zacali s oboma od roka s lyzickou, s tym ale, ze maly sa krmit nenechal nikdy, predtym papal rukami. Lyzicku u neho na krmenie nemalo zmysel vytahovat neotvoril proste usta. Od 1,5 roka zje tolko, ze je syty... naucil sa... par krat ho musim posmelit, ze este 3-4-5 lyziciek/cestovin musi, tak dotlaci, aby sa mohol letiet hrat... ale zvlada to fakt slusne a to uz dlho... skuste fakt cestovinu, nieco, co pekne napichne a strci do ust... to zmakne uz bez problemov.. A to, ze je to na zaciatku riadny bordel je mi jasne... ale tak zacinaju vsetky deti. A aj to, ze sa nenaje do syta. Proste trpezlivost obrovska a ide sa do toho.
ja som mojej malej zacala davat lyzicku do rucky od roka.Pacilo sa jej to najskor jedla aj s ruckami aj s lyzickou a postupne sa naucila.My jeme spolocne vsetci tak aj ona skusala.Teraz ma 23 mesiacov a papa pekne vsetko aj polievocku sama,aj kremik si zoberie do rucky a popapa bez flakov na tricku.Treba len trpezlivost a nechat nech to skusa sama aj ked sa zaspini to nic a ukazovat ako papate vy .
tak to si neviem predstavit aby jedla sama🙂 naša malá nie je ani nebola jedak(má 18m), mali sme obdobia totálneho nejedenia...sama sa krmit?ha ha...sladka hudba buducnosti,ja som štastna ked ju nakrmim a nebojujeme🙂lyžičku jej davame...skuša...aj sa trafí...ale da si jednu dve a koniec🙂sedí len v jedalenskej stoličke s rozpravkou...inak bude behat, nema čas ani na nočníku sediet🙂
myslim, ze pokial nie je dieta riadny papkac alebo brutalne hladne, tak v tom veku ho este samo od seba nenapadne, za ma tu lyzicu dvihat k ustam... 😉 kdezto miesanie a kutranie povazuje za vynikajucu hru... 🙂
moja ma dva a pol roka a na kazde susto ju musim vyzyvat... ze chcem vidiet, ako pekne si naberie a vlozi lyzicku do ust... a musim sa aj realne pozerat... predvedie mi to excelentne, ale len vtedy skutocne papa... inak tiez iba miesa...