Ako naučiť 2 mesačnú na cumlík?

1lussy1
24. sep 2011

ahojte potrebovala by som radu mám 2-mesačnú dcérku a neviem ako ju naučiť na cumlík.ona by bola schopná byť stále na prse a iba ho dudkala a ked ju nemám priloženú je strašne nervózna lebo chce dudkať.neviete ako ju naučiť?Ona ho vyplúva alebo jazykom ho hned odsunie ☹

irriss
24. sep 2011

@1lussy1

Ale to znamena, ze dudlik nechce..
V kazdem pripade bych ji neucila na dudlik...za par mesicu bys prisla se zeptat, jak "odnaucit" na dudlik.... 😉

janka_pn
24. sep 2011

asi ta budu od cumla viaceri odhovarat, ale ja ta chapem, mali sme to iste ☹ ale mala sa to aj tak nenaucila... tak drzim palce.

zuzanockamt
24. sep 2011

@1lussy1 ked ho nechce, tak ju nenut, radsej si zaobstaraj babysatku, mozes mat malu uviazanu v nej pocas dna, kolko bude treba a ona si moze cuckat podla potreby ako jej bude vyhovovat ... a ty mas volne ruky a nicim nie si obmedzovana, mozes robit vsetko bez problemov ... ani nevies, ake mas stastie, ze ju kojis, co by som ja za to dala, takze cumlik jej netreba, ked ma teba

p.j.jacky
24. sep 2011

Ani moja mala nechcela cumlik...vela aj zalezi na tom aky cumlik jej ponukas.Verim ze si potrebujes oddychnut....nas zachranil tento http://www.best4baby.sk/index.php?page=shop.pro...
6tt sme sa trapili co sa nevedela ukludnit bez cumlika,nespali sme cele noce.Teraz ma cumlik len na spanie.Ked jej dam cumlik,vie ze sa ide spinkat a uz sa uklada.Skus kupit viac druhov a ponukaj jej.

katy1979
24. sep 2011

ja som ich nenaucila obidvoch co ho nechceli ten prvy to lepsie zvladal bez dudlik tento druhy to je des a hroza obcas by mu trebalo niecim zacpat usta takto je vecne zaveseny na prse co si dudka a popritom sa tu prehadzuje a vala

emapol
24. sep 2011

Podla mna by si mala stale skusat a ponukat jej cumlik. My mame doma asi 8 druhov cumlikov, ked dcerka mala priblizne dva mesiace, tak som mala tiez ten isty maly problemik, ze chcela byt stale na prsniku, len vtedy bola kludna. Chcela som ju naucit na cumlik, ale tiez sa nedarilo, tak som jej ho zacala ponukat kazdy den a ked sa mi zdalo, ze aspon jeden raz uchytila dany cumlik, tak som zostavala pri tom jednom a ponukala len ten a asi po dvoch tyzdnoch si na neho zvykla a odvtedy ho mame a len vymiename za novy. Aj od cumlika sa da odnaucit, takze ak ti to vyhovuje, tak ako mne to vyhovovalo, ze je dieta spokojnejsie s cumlikom, tak sa riad svojim pocitom. Ked pride cas, tak cumlik vyhodis a nie je to az take zlozite- syn ho vyhodil v dvoch rokoch.

megi1989
24. sep 2011

My sme vyskúšali asi všetky druhy a všetky tvary cumlíkov - ale malá ich od narodenia odmietala ☹ Po mesiaci skúšania som to vzdala - musím sa jej asi viac venovať - cez deň často zaspáva na rukách, alebo priamo pri ´ cicíkovaní ´ 😀DD ale som rada že cumlík nemáme - nebudeme musieť odvykať 🙂
🙂 😉 🙂 😉

ikke
24. sep 2011

@1lussy1 skus iny tvar dudliku, mozno potrebuje kratsi, alebo tvarovany (alebo prave netvarovany)
osobne si myslim, ze radsej dudlik, nez neskor prst az do 8 rokov... 🤐

vikuska.
24. sep 2011

Ahoj, ja by som na tvojom mieste vyhladala laktacnu poradkynu a skusila pozriet dojcenie. Je mozne, ze sa dudlikuje preto, lebo nedostava tolko mliecka kolko by potrebovala. Plne dojcene babatka cumlik casto odmietaju (a to je dobre, moze ti to dost vyrazne ovplyvnit tvorbu mliecka - co by sa ale prejavilo az okolo tretieho-stvrteho mesiaca, teda nie hned.)
Skor by som ti odporucala skusit nosic, liliputi alebo manducu, mozno satku, jednoducho aby bola pri tebe a aby tato jej potreba (potreba teba) bola naplnena. Vela zdaru!

hameeda
24. sep 2011

@1lussy1 : ja by som zmenila cumlik,,mozno jej nevyhovuje material alebo tvar,,moja mala chcela len take zo zvieradkom z kaucuku,,odnaucila sa v deviatich mesiacoch sama,,proste uz potom nechcela cumlik,,,syn zasa chcel len tie priesvitne a tvarovane,,oble nechcel,odnaucil sa v roku a to normalne som na prve narodeniny hodila cumle do kosa a bolo,,dva dni bol nervoznejsi pri zaspanani ale v pohode,, a najmladsi zasa chcel len take priesvitne formovane a odnaucil sa sam ani neviem kedy teraz ma rok a cumle som vyhodila lebo uz ich asi dva mesiace nedal do pusy len sa povalovali kade tade,,maloktore dieta hned chce cumlik,,treba skusat,,pri malej moja mamka namocila koncek do cierneho caju a tak sa mala chytila a pri chlapcoch do vody,,lebo caj nechceli,,len dva tri krat a bolo chytili sa na cumlik a nech si hovori kto chce co chce ja som bola stastne ze cumlik maju,,,ak su niektore mamicky proti cumliku to je ich vec

hameeda
24. sep 2011

@ikke : ano presne tak s t7m uplne suhlasim dudlik vyhodis ale prst nie

veronikam
24. sep 2011

Tiez si myslim, ze treba skusit inu znacku cumla. Nasemu tiez vyhovuje len jedna znacka, ine nechce. Cumel je dobra vec, ukludni sa s nim, zaspi s nim, a urcite je lepsie odnaucat od cumla (jednoducho neskor ked bude vacsi povieme ze sa stratil a hotovo), ako potom odnaucat od cumlajucich prstov. Cumel jednoducho zoberies, ale prst co, mu odrezies? 😉

hameeda
24. sep 2011

@zuzanockamt : nic v zlom, ale to ako ma mat dieta zavesene cely den na sebe? sak to ani kobyla nevydrzi... 😀

zuzanockamt
24. sep 2011

@hameeda nic v zlom, ale ja som to tak bezne robila, bud som ho mala na rukach a on mi tak spal, ja som zatial citala alebo pozerala telku a ked som nieco potrebovala robit, tak v babysatke alebo v nosici ... teraz uspavam len na rukach alebo v nosici, moj syn ma 11 a pol kg a bezne zvladnem 2-hodinovu prechadzku s nim v nosici ... ked sa nosi od zaciatku, tak sa vybuduje u matky perfektna kondicia ... comu som aj velmi rada

pitik
24. sep 2011

ja som nedokazala ziadnedieta naucit na cumlik. teda dceru som ani nechcela, skusila som, odmietla, ale ona nebola ten cuckos. stredny syn bol na prsniku vo dne v noci, ale cumlik odmietal, aj ked chcvilku pocumlal, vzapati ho vyplul a priznam sa, nehcelo sa mi kupovat 8 druhov znaciek cumlov a skusat, tak sme boli na prse. teraz mam to iste s najmladsim synom, skusam cumlik, ale nezabera, ukludni sa tiez len na prse. len on je uz teraz strasne vely a tazky, v 7 tyzdnoch mal 6,5 kg a 61 cm a urcite zase pribral.

ajca123
24. sep 2011

@1lussy1 ahoj ja mam dve deti a obaja boli bez cumlu... Len som ich mala stale pri prsu a to je super lebo nemusis odnaucat potom od cumlu🙂

hameeda
24. sep 2011

@zuzanockamt : no myslim ze mam kondicku vybornu aj bez toho aby na mne maly stale visel... 😀 ,,,,mna by asi treslo keby mal byt nonstop na mne,,ako ja ta obdivujem ja by som urcite po tyzdni odpadla,,a este mozno tak pri prvom,,ale pri ostatnych to si ani neviem predstavit,,ze ako to moze tak fungovat,,ako pozmyvam dlazku,,poperiem,,navarim,,vykupem starsie,,pripravim do skoly,,pohram sa s dalsim,,,pozehlim,,,poumyvam riad,,,,ked na mne maly nonstop visi,,alebo necham vsetko tak a venujem sa len jemu? neviem asi by to u nas nefungovalo,,roboty vela a casu malo 😀

zuzanockamt
24. sep 2011

@hameeda ja som s malym bezne zehlila, varila, upratovala, vysavala, umyvla kupelnu, dlazky apod. nastastie viac deti nemam, tak to mam o nieco lahsie

iwanusa
24. sep 2011

moj prvy syn tiez odmietal cumlik, vyskusali sme mnoho druhov, nechcel ziadny. nemala som ho ako ukludnit, ked sa von rozplakal v kociku, museli sme ist domov... kamosky dali cumlik, dietatko sa ukludnilo a mohli kocikovat dalej 🙂 pri druhom synovi som zaviedla cumlik hned v porodnici, vyskusala som viac, jeden chytil a odvtedy mu ho stale davam. rychlejsie sa ukludni a ja som rada, ze sa nan naucil 🙂

hameeda
24. sep 2011

@zuzanockamt : nepadla si ve4er do postele ako mrtvola? 🙂

1lussy1
autor
24. sep 2011

Ďakujem za rady skúšam viacero druhov tak uvidím ono to nie je jednudoché mať malú stále na prsníku treba aj upratať požehliť, poprať navariť a ešte mám doma aj druhé dieťa tak aj jej sa musím venovať.Ja viem že je to veľká výhoda kojiť som rada že môžem lebo moju prvú som aj kojila aj dokrmovala a kojila som len dva mesiace tak uvidím ako mi to tu vydrží a mám aj teraz menej mlieka tak sa bojím že ked ju tiež prestanem kojiť tak ako sa ukludní ked bude papať.

ludka77
24. sep 2011

ja som mala rovnaký problém, kúpila som napokon ten klasický "komunistický" hrkací cumlík (býva ružový modrý a biely - taký tá klasika s hnedým cumlíkom) a ten zabral, síce najskôr protestovala ale napokon pochopila že na ukludnenie jej stačí :D
a teraz na 2 roky a 2 mesiace a máme opačný problém 🙂 nevieme sa zbaviť cumlíka 🙂

halienka
24. sep 2011

no mne malá chytila cumeľ až v 7. mesiaci a teda neskutočná úľava, lebo dovtedy každé uspávanie len na rukách, keďže som nekojila, aj každé ukľudňovanie, no horor... zabral nám úplne obyčajný taký gumenný z tesca červeno-žlto-modrý. Tie silikónové sú vraj pre deti dosť tvrdé. A malá ho inak už cez deň vobec nepotrebuje, iba na zaspatie, tak dúfam, že odúčanie nebude náročné, ale teda mne sa neskutočne uľavilo, keď som ju kvôli zaspávaniu nemusela 5-6x denne drncať na rukách a to kolkokrát aj pol hodinu, kým zaspala 😝 Ono aj keď cumeľ chytiť nechcela, ja som stále na nej videla, že jej niečo do tej pusinky chýba, ona sa tak stále krútila a keď sa jej podarilo tak otočiť, tak lízala deku na ktorej ležala alebo čokoľvek na čo pusinkou dočiahla, keď som ju mala na rukách tak mi olizovala tričko...takže ja si myslím, že dieťa proste to nejaké "upokojovadlo" potrebuje, terab len hľadať, čo jej zachutí. Držím palce 🙂

tinki
24. sep 2011

my sme skúšali všetky druhy a nič nezabralo, až začiatko 6 teho mesiaca sa hrala s cumlíkom ako s hračkou a dala si do pusy taký malý plochý, označený je pre deti do 2 mesiacov. A ten si začala dudať a s tým aj zaspáva. A je to super, lebo v kuse som ju uspavala na rukách s prsníkom v jej ústach. Takže niektoré deti musia asi dozrieť na cumlík..Na silu jej nedávaj, lebo ti možno bude odmietať aj prsník.

zuzanockamt
24. sep 2011

@hameeda
nie, nepadla 🙂 ... unavena som stale, ale nie z nosenia

1lussy1
autor
25. sep 2011

ona mi aj trochu chytí cumlík mam ale iba na chvilu tak neviem ako by som to urobila aby to udržala viac ked je nekludna.Ja budem aj chodit do školy tak to musím nejak vyriešiť

tehulka2011
25. sep 2011

nas maly ma 4,5 mesiaca a tiez nechce cumlik - ked mu ho davam tak naschval ho jazykom vytlaca :( ale jeden cas, ked mal 2-3 mesiace, tak ich akceptoval, len posledny mesiac ich nechce. Ale je pravda, ze mu ho casto neponukam, myslite, ze to mam este skusat? Ako tu citam, tak este nieje vsetko stratene, mohol by si znova zvyknut.. bol to urcite lahsi zivot pre mna ked ho mal 😒

lizatko1009
25. sep 2011

neuc ju a naco? aj ja som skusala davat, len ho z neho napinalo a nevedel to ani cmulat. lepsie pre teba nemusis ho v noci hladat ked mu ho vypadne a zacne preto plakat.

maria30
25. sep 2011

@1lussy1 mne tiež malý nechcel žiadne dudle..presne ako ty píšeš.. potom mi kamoška (rodili sme skoro narovnako) hovorila, že jej tiež nechcela cumle, ale skúsila guľatý , veľkosť od 6mesiacov a prijala ho hneď.. tak som to vyskúšala aj ja a zobral si ho do pusy hneď na prvý krát.. takže dvojmesačný má cumeľ od 6m. a chce (vyhovuje) len jednu značku.. doma mám kopec nových cumľov, čo sme skúšali... ale len jeden je výťazný 😀 vyskúšaj to aj ty.. možno tiež potrebuje mať len plné ústa a malý jej nevyhovuje..

maria30
25. sep 2011

@1lussy1 a ešte som zabudla dodať, že materál mu vyhovuje tiež len kaučuk.. 😉