Ako naučiť 2 a pol ročne dieťa na záchod?

suuzanee
14. jan 2011

Môj malý ma 2 roky 6 mesiacov.Celý deň je bez plienky,ani na poobedný spánok už nedávame.Pekne chodí cikať sam na záchod.Problém máme len v tom že veľkú potrebu ani za svet nechce vykonať na záchod.Celý deň vydrží nekakať a večer keď mu dám plienku tak zvyčajne do pár minút ju ma už pokakanú.Skúšali sme už všetko,na nočníku može sedieť aj pol hodinu a nič.Už neviem ako ho presvedčiť že sa má kakať do zachoda.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eva4444
15. jan 2011

skus mu dat knizku co ma rad na zachod nech si tam cita 🙂 mozno sa vykaka ani nebude vediet ako. nas Peto potrebuje knizku, klud, niekedy aj 20 minut si tam posedava.

babulina
15. jan 2011

nasa s tymto mala tiez na zaciatku problem, potrebovala len klud a cas, tak som jej tam knizku dala a privrela dvere a uz iba zakricala, hotovoooooooo 😀

janette
15. jan 2011

takto to bolo aj u nas!!! Chodil pekne cikat na zachod, a kakal do plienky!!!! Skusala som kadeco, aj si ho kupovat sladkostami a hrackami a kadejake ine veci, az raz som ho dala curat posediacky na wc (dovtedy chodil "na stojaka") a sam sa pekne vykakal!!! Hodila som tanec radosti, vsetkym som akoze telefonovala a vychvalila som ho! A odvtedy pekne kaka na wc 😎 . Si myslim, ze v ziadnom pripade netreba dieta nutit, pride to!!! Skor ci neskor, ale pride to!!! Drzim palce.

andrea487
15. jan 2011

určite si vyskúšala všetko,od knižiek,hraciek,chrumiek.... 😀
nonaša má 20mes.od 16,ciká,kaká do záchodíka,a ráno do nočníka,a stále ked sa vykaká si zvykla i sa jej to začalo samé pácit jej natieram zadoček,nie žeby sme museli 😀 ,ale tak nejako sme natreli raz a páči sa tak prečo nie.. 😀 😀
to je taký pohlad ako zíde z wc,utrieme ritku donesie kremik,oprie sa bruškom,na gauč,avystaví ritku,a natierajte maaa 😀
skus možno zaberie,alebo skus nedávat plienku,ale zas ked nechce,aby si nesposobil zápchu a potom nebude duplom chciet kakat....odmenovanie,pochvala je najlepší ucitel 🙂

napiray
22. mar 2013

moj problem zase spociva v tom ze nas malinky-teda uz veliky ma v oktobri 5.rokov a stale cika,kaka na nocniku,ma velku paniku zo zachoda,nevieme ako ho tam naucit...no skusali sme snad vsetko,nocnik berieme vsade zo sebou,aj kazdy den do skolky a zo skolky....ako to zmenit,co mi poradite,ma s tym niekto skusenosti?.....je pravda ze z plienok sa dostal az ako troj rocny-netlacili sme na neho,ale myslime si ze uz je dost velky a je otravne chodit vsade s nocnikom....ako ho to oducit a naucit?

tania27
29. mar 2013

ja som svoju dcérku nikdy nedávala na nočník..žiadne posádzanie od 6mes.a možno aj skôr.Keď mala 2 roky dali sme ju rovno na záchod (kupili se redukciu+stupienok).Najprv tam vôbec nechcela byť,potom si tam chodila ,,čítať" knihy🙂Keď mala 2 a 3 mes.,cikala už iba na záchodiku,ale zaostávalo kakanie..kým začala aj kakať do záchodu prešli ďalšie 2 mes.Mne sa zdalo zbytočné učiť dieťa najprv na nočnik,potom na záchod.A ako sme ju naučili kakať do záchodu?!..to bola terapia šokom,ja tomu tak hovorím🙂Skrátka sme jej nedali plienku..a keď to na ňu prišlo,fučala jak tur,že ju chce,že treba kakať.No vytrvali sme,capli ju na záchod a nebolo na výber.A keď urobilo čľup,tak sme chvaaaalili a chválili🙂Na druhý deň sa pýtala,čo znie až neuveriteľne.Sama pochopila,že je to pohodlnejšie..

gabriella2510
8. júl 2014

Ahojte mamicky, chcem sa vas opytat, mam 2 apol rocneho syna, naucil sa pekne cikat aj kakat na zachode a zrazu z nicoho nic sa zase zacal pocikavat a pokakavat do gati a povie, ze chce ist na zachod azked uz je to vnohaviciach, velakrat sme mu vsetci vysvetlovali ze musi povedat predtym a povedal ze dobre ale nestalo sa tak, ked na neho nakricim rozplace sa a slubi ze uz povie a zase nepovie, som zufala, neviem co mam robit, prosim vas poradte mi. Dakujem za vsetky rady

lena1234
26. nov 2019

Maminky môj 1. syn mal 2 roky a hned som ho učila chodiť na záchod, šerblík sme použili asi pár krát na skúšku. No ale druhý syn tiež od 2 rokov som odplienkovala ... plienka je len na spánok aj obed aj večer... cikať chodí na Wc ale kakať ani za svet ... keď nemá plienku je mu to fuk hodí to do gatí... Môj názor dieťa musí na to dospieť, asi ich to žiadno nenaučíme. Kúpila som aj knihu o Hovienku nezáujem ... strašieho to bavilo. Naviac syn si nechce ani sadnúť na Wc nie tak aby tam išiel sám si sadnúť :/ .... len pevne nervy a vydržať.

lena1234
26. nov 2019

@napiray Čo keby zrušíš nočník úplne. Že to v škôlke zakázali alebo neviem čo ... nepôjde na Wc ? Keď vidí tam chodiť ine deti? HM ...

emmany
Autor odpoveď zmazal
Zobraz