Ako naučiť 2,5 ročného syna, aby vydržal aj bezomňa?

ekinkala
6. feb 2013

casto sa stane ze ani s tatinom nevidrzi a pritom je to naj.tato dal by mu vsetko na svete ani na nho este nikdy neskrikol a pritom mam velku rodinu ale priznavam mam oobavy ked je bezomna

sisa_h
6. feb 2013

hlavne ty musis byt vklude a byt s tym vyrovnana ze ostane istu dobu bez teba... treba skusat najprv hodinku ... potom dve... potom poldna... potom cely den... ved aj ty si musis oddychnut ... a musi si zvyknut aj ked s placom spociatku ale zvykne si uvidis 🙂

monikajaco
6. feb 2013

@ekinkala je to tazke ja som s tym mala tiez problem a asi vecsi ako moja mala ..ale treba postupne zacat potrosku ... nakoniec ked mala dcerka 4 roky tak som sla na damsku jazdku do NY na 4 dni a ani sa neopytala ze kde som ...az vtedy si mala vidiet ako mi trhalo srdce ..ono to pride len treba skusat pomalicky ;)

bosoriak
6. feb 2013

@ekinkala Je to tazke odhadnut, kedy ma dieta skutocny problem a kedy len skusa, ci si moze este nieco vymanipulovat od rodica. Ostava ti iba verit svojmu instinktu. 🙂

Ja som to zacala robit tak, ze napriek placu som dceru nechala u svokry a cakala som telefonat, ci place aj po 5 minutach. Stalo sa to len jedenkrat. Spravila som ritual pri odchode - pusu, objat a povedat, ze po nu pridem. Po niekolkych opakovaniach jej naozaj doslo, ze po nu pridem a prestala robit okolo toho velke halo a zacala si skor uzivat tu "volnost" u babky 😉

Toto vsetko sa ale dialo az ked mala 2 a pol roka, dovtedy mi proste instinkt vzdy povedal, ze este nie je cas a radsej som bola s nou. Este sa to trosku zhorsilo, ked sa nam narodila druha dcera, ale teraz uz sa nechaju postrazit a maju jedna druhu, takze to nie je problem.

Ty najlepsie poznas svoje dieta. Niektore proste nie su pripravene byt bez mamy a znasilnovat to spravi viac skody nez uzitku. Nuz a niekedy to inak nejde a dieta si musi nejako poradit samo.

Drzim palce. 🙂

ekinkala
autor
6. feb 2013

no ved toto ze ja som s tym neni vyrovnana mas strach aby sa mu nieco nestalo alebo tak

snopkulka
6. feb 2013

skúšať, skúšať, skúšať - postupne predlžovať intervaly 🙂 hlavne to "neznásilňovať"

ekinkala
autor
6. feb 2013

@ekinkala no ved to ze doteraz bol malicky nemalo som potrebu ho davat niekam ale uz ma 2apol mal by si zvikat pojde do skolky ale ked on tak zalostne place a vola maminku som moc meka voci nemu je to moje zlaticko

157misicka
6. feb 2013

@ekinkala no s tymto mame problem aj my..moj syn je nauceny len na mna a tatinka..nema nam ho kto varovat, prababicke ho davat nechcem ma uz svoje roky...parkrat tam bol na hodinku, potom na 2 hod. ked sme vybavovali s tatinom nejake veci..no 3.krat sa zatal a vobec tam ist nechcel, ani len s nami na navstevu, uz je to par mesiacov a este stale sa na babku zahana a nechce k nej ist..netusim preco..coskoro pojde do skolky..a mam z toho velke obavy ☹

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ekinkala
autor
6. feb 2013

@fatima1972 ahoj aj som rozmyslala nad tym ze by som ho dala do jasjel na 2 hodky 2 krat do tyzdna no neviem mam obavy aby sa tam neudrel alebo aby sa mu nieco nestalo ja som taky stresmen ked ide o neho hiii

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ekinkala
autor
6. feb 2013

@fatima1972 nooo ja mam asi vecsie obavy ako on hiii

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz