mamicky prosim poradte mi ako naucit mojho 17 mesacneho drobca na nocnik.ked ho tam posacim v tom momente sa s neskutocnym placom odtial postavi a ujde.skusila som mu aj pustit rozpravku a posadit ho nan ale nepomohlo.nocnik mame v tvare zachodika a pokial je zavrety tak si nan aj obcas sadne ale ako nahle ho tam posadim ked je otvoreny tak ujde s placom.prosim podelte sa o svoje skusenosti.dakujem 🙂
môjho posádzam na nočník od 6 mesiacov vždy keď sa zobudí, ale boli časy keď sa mu tam nechcelo sedieť a tiež plakal, tak v tedy netreba nútiť a posadiť ho neskôr alebo skús už na veľký záchod, a vysvetli mu, že aj ty tam cikáš. Ja to stále hovorím, ale či to chápe neviem.
bodaj by...dnes som kupila sedatko na wecko tak zajtra skusime ci sa mu tam nahodou nezapaci
my sme sli rovno na WCko, do nocnika len cikal, aj to postojacky, proste sadnut ani za svet...neriesila som🙂)
@kollarova nenúť ho nasilu. My sme sa začínali učiť asi približne v 1,5 roku, ale to tak reval ... 😒 Takže potom som ho už len dávala po trošku, len sadnúť, nič viac, len nech si skúsi sadkať a môže ísť. Asi po 3 týždňoch sa prvýkrát vypišal 😉 A tak to išlo pomaly. A dnes v pohode bez plienok 🙂 Chce to čas a pevné nervy
ja by som to odlozila.. on si to este neuvedomuje.. daj mu cas.. netreba nutit, lebo s tym nikam nezajdes... Moja sa naucila ked mala dva a 2 mesiace a zacalo to tym, ze som jej pekne vysvetlovala.. uz ma aj chapala lepsie a zapacilo sa jej to... ja som sa tiez snazila od 18 mesiacov, ale to nemalo zmysel...
@kollarova moja mama tvrdi ze ja som fungovala bez plienok od 18mesiacov. od kedy vie nas maly samostatne sediet tak ho davam sadnut na nocnik stale ked si myslim ze by mohol potrebovat a su dni ked minieme 1 alebo maximalne 2 plienky a aj to len preto ze na ihrisku ho nedavam piskat. ma 14 mesiacov a ked mu dam nejake hracky tak mi pekne sedi na nocniku. do plienky nekaka uz vobec. on si pocka na nocnik. netvrdim ze to plne chape ale snazi sa. ale zas si myslim ze niet sa coho bat. este som nestretla ziadne zdrave dieta ktore by do troch rokov nepochopilo nocnik :D
@kollarova nijako,,, to sa neda na silu, ked nechce tak nechce, u nas je to rovnako, 3 krat cikal za cukrik, ale potom ma prekukol a uz zase nie, tak nie,,, mozno neskor a mozno pojdeme rovno na wecko