Ako naučiť 16 mesačné dieťa na ľudí?

nikusssik
2. sep 2014

Ahojte, mám 16 mesačné dievčatko,je aktívna, vnímavá, ale už mi začína vadiť, že nieje troška viac spoločenská...neviem, či sa to zmení, ale raz bude musieť ísť do kolektívu a čo potom...na ihriskách je rada, hojdá sa, behá, hrá, aj s deťmi niekedy 🙂 ale často napr. ked je niekto na kolotoci, tak pocka kym vsetci odidu a vtedy ide ona...aj z preliezok caka kedy vsetci odidu a az potom sa tam ide hrať...aj ked ide v kociku, tak chce len aby som ju ja tlačila,,,ešte oca zvládne a jednu babku-moju mamu...inak ani sestru moju, dedov uz vobec nie...hned sa rozreve...na ruky nejde tiez nikomu okrem spomínaných osob, ale sestru moju ešte zvládne...mali ste niekto podobné dieťa? inak sa mi zdá šikovná, vie aj pár slov, v knižkách pozná už vela vecí a zvieratiek...snažím sa jej venovať, ale neviem ako ju naučiť aby sa ľudí nebála...ďakujem za každú radu 🙂

snopkulka
2. sep 2014

píšeš o našom staršom synovi? 😀 máme doma rovnaké dieťa, už 3,5 ročné.... či sa to zmení? Záleží na dieťati, okolnostiach... náš syn je introvert a žiaden zázrak z neho nespraví opak. Netlač na ňu, je ešte maličká. Chodievaj s ňou naďalej medzi ľudí, medzi deti na ihriská a podobne. Časom zistíš, či je smelšia, samostatnejšia.... držím palce 😵 😵 😵

jana_eyre
2. sep 2014

ja mam takeho prveho syna, ma 2,5roka a vonku sa ani neusmeje, iba na ludi, ktorych uz velmi dobre pozna.. /hoci ja sa usmievam casto, to je moj zvyk/ neporadim ti, lebo ja to neriesim, kedze ja a moj manzel sme tiez introverti, neocakavali sme ine dieta.. aj ked druha bude o dost spolocenskejsia zrejme, lebo ta sa usmieva aj za brata :D

najskor to chce cas a silu zvyku.. inak minule mal moj muz v praci psychologicke testy - bol jediny introvert v time a dozvedel sa, ze introverti sa dokazu naucit byt spolocensky, len ich to stoji omnoho viac energie ako extrovertov.. a je to pravda, ja ked idem do spolocnosti a pretvarujem sa aby o mne ludia nemali pocit ze som divna, tak doma som jak vyflusnuta.. aj manzel taky chodi z prace..

mmaatt
2. sep 2014

My sme mali podobný problém so synom, v škôlke sa často hrával sám, v piatich rokoch mi rozprával, že on nepotrebuje kamarátov, stačí mu Emil, ten má cca 60 rokov a pod. No užili sme si 😀. Stále sme s ním chodili von medzi ľudí, svokra ho bravala na čundre, do detského centra. No a nástupom do školy sa to zmenilo, chodia k nám jeho kamaráti, vonku sa hráva s nimi, v škole super. Ale stále mu zostali chvíľky, keď chce byt sám...takze chodiť medzi deti, ľudí a časom sa to poddá, určite aspoň trochu, podľa mojich skúsenosti je to aj o zvyku. Držím palce, Dcera je malička ešte má cas, aj socializácia s deťmi ešte len príde.....ale najskôr tak za rok 🙂

pribinak
2. sep 2014

Ma 16 mesiacov, však to je este take väčšie babo!
Daj jej cas, za rok bude možno najvačšia bitkarka v okoli, deti sa menia!

liz_lemon
2. sep 2014

ja si myslim, ze je to o povahe dietata, mam syna a ten je presny opak, isiel by hadam s kazdym, kto by ho zobral, na ihrisku sa tuli k uplne cudzim ludom, ktorych nikdy nevidel...na jednej strane ma tesi, ze je take slniecko s neustalym usmevom na perach, co sa nikoho neboji, ale mam aj trochu obavy do buducna

adamkopucik
6. sep 2014

ahojte dievcata, pripajam sa k vam, moj syn ma tera 15 mesiacov, chodievame casto von a hlavne chodim casto kocikovat priblizne z mamickou co ma tak stare dieta, je to vela o spolocnosti, teraz je to este skoro urcovat ci je spolocnenske alebo nie niekedy ide ku vsetkym a inokedy nechce, a ked ma na navsteve kamarata tak sa hraju kazdy zvlast, horsie by bolo co je zivy priklad moja svagrina ma skoro 4rocnu a vobec s nou nikam nechodila mala ju zatvorenu stale doma medzi dospelymi a ked k nim pridem na navstevu tak ho vyhaduje nechce aby jej bral hracky ze vsetko je jej aj ludia v dome co s nimi vyrasta, teraz chodi do skolky z placom lebo sa nevie adaptovat a hrat z detmi

brady1
6. sep 2014

možno si mala začat ked sa narodila 😉

jamabe
6. sep 2014

Nie každé dieťa je spoločenské... veď ani každý dospelý nie je spoločenský... Tak bude mať možno takú povahu, introvert. Aj ja som taká bola, vlastne ja som taký introvert, ktorý sa snaží byť spoločenský, ale nevadí mi keď som sama, resp. občas potrebujem byť aj sama 🙂 Máme 2,5 ročnú dcérku, ktorá vyzerá byť po mne. Tiež nie je spoločenská, ale je šikovná, začala rozprávať dosť rýchlo a hlavne veľa 🙂 Neriešim. Tvoja sa možno ešte zmení - v škôlke, škole... Ber ju častejšie do kolektívu detí, ale nič nesiľ. Nenávidela som, keď ma ako dieťa naši nútili ísť sa hrať s deťmi na ulicu, keď som nechcela!