Ako naučiť 14 mesačné dieťa na nočník?

ketrin12
17. apr 2012

Ahojte babenky mám 14 mesačného chlapčeka a chcela by som ho naučiť na nočník ako mám postupovať?Máte nejaké rady?Skušala som ho tam dať ale nechcel mi tam sedieť odťahoval sa od neho neni nato ešte malý?diki za každu radu...

snopkulka
17. apr 2012

Treba len skúšať, aby si zvykol, malý na nočník určite nie je, skôr naopak, niektoré mamičky dávajú detičky na nočníky už od 6.mesiacov 😉 my sme tiež začali nočníkovať až od cca 13.mesiacov, tiež najprv nechcel sedieť, plakal, ale zvykol si, skúšali sme 2-3x denne na minútku a postupne sme predlžovali, obkolesili sme ho autíčkami, takže sedel a hral sa 🙂 držím palce

anjelicek26
17. apr 2012

@ketrin12 - skus clanok od @macocha - je tam presny postup, moje deti tak boli do tyzdna bez plien. Mala potom bez nehod, maly maval nehody, ak som ho nedala, ale uz sa aj pyta teraz... Kazdopadne po tom tyzdni boli moje deti suche pocas obedneho, nocneho spanku, nedam na tu metodu dopustit.

Ale 14 mesacne dieta nie je zrele, treba takto postupovat okolo 1,5 roka a nie skor! Na nocnik si netreba zvykat, ocumovat, nocnik treba pouzivat, nie je to miesto na hranie, ani na vysedavanie, cikam - kakam - idem prec. A maminky, ktore davaju pol rocne deti na nocnik by trebalo dat vysetrit... dieta v tom veku kazdych 10-30 minut cika, neovlada to... tak nech si maju svoje "uspechy". Potom sa im okolo roka - 1,5 roka zatnu, budu mat nehody, vzdor. A je to tak velmi casto. Nechajme deti dozriet. Potom to ide rychlo, netreba rocny!!!! trening na nieco, co sa da zvyknut za tyzden. To si len klopem na celo, ze co nemaju co ineho na praci, ako kontrolovat kazde pokrcenie nosteka dietata, davat kazdu pol hodinu cikat, atp....

Je to moj nazor... potvrdeny z okolia.... maminy, co trenovali od x mesiacov - no ich deti este dnes nie su suche - moje boli skor.

jerryjanka
17. apr 2012

moja ma 15 mesiacov a nočnik mi ignoruje - asi na to musia dospieť do štádia kedy tam vydržia

sisaha
17. apr 2012

@ketrin12 dieta je na nocnik zrele vo veku cca 2 roky + - par mesiacov. Ak tam sediet nechce, tak ho nedavaj. Dieta je zrele ak si uvedomuje, ze sa pocikalo, aspon po a ukaze napr. na plienku. Ja odporucam zbytocne nenutit. Takisto nocnik nie je na hranie sa...Ak sa dieta hra, sice mozno tam nieco za ten cas urobi, ale je to len o tom, ze je to nahoda, nie je to cielene... Uz je tu niekolko tem tykajucich sa oducania od plienok a niekde su tam aj spomenute body, kedy je dieta zrele a pripravene na oducanie..

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminka142
17. apr 2012

@ketrin12 Určite nie je malý na nočník, ja som dávala malu na nočník už od 5 mesiacov a nemala ani ro a už sa začala pýtať 😀 😀 😀 Ono je lepšie začať už od tych 6 mesiacov, aby si to dieťatko na nočník aj skôr zvyklo 😉

Toto išlo u nas velmi rychle, ale na nočne pýtanie akosy nie a nie si zvyknuť 😅 Už ma 3 roky a stale sa jej v noci stavaju ešte nehody, no skôr by som povedala, že byva v noci viac pocikana, ako sucha 😅 Ale zasa pred spaním vypije flašu mlieka, tak tomu davam ešte čas a neskor jej mlieko budem davať len rano 😀

Ale ak ti môžem poradiť, nedavaj ho tam nasilu, aby sa nestalo že ti tam už vôbec nebude chcieť sedkať... Skus ho tam posadiť nejako v ramci hra, alebo mu niečo slubiť, ked sa vycika do nočníka 😉

Držím palce 😉

mandragora22
17. apr 2012

@ketrin12 ja som zacala tiez okolo 6. mesiaca "ucit", nech si zvykne. ked sa vycikala, pochvalila som, ukazala, ked sa nevycikala, po cca 3 minutach sla dole z nocnika. uspech bol v tom, ze sa nam podarilo casto "vymaknut" kakanie a ona velmi rychlo pochopila, ze nemat nakakane v plienke je vyhoda, od roka sa mi pyta kakat na nocnik. cikanie trvalo dlhsie, napokon pomohli "naucne nohavicky", v ktorych bola pocikana niekolkokrat behom dvoch dni a hned sa mi zacala pytat aj cikat 😀 😀 😀 😀 takze vo veku cca 21 mesiacov sa uz pytala na vsetko. v sucasnosti, 25 mesiacov, sa mi preberie aj v noci, ked chce cikat, takze ak ma "nehodu v noci", tak nanajvys tak raz do tyzdna, uvidime, co bude dalej 😉

dlifrag
20. sep 2012

@stvura Nepochopila som preco by sa malo dieta pocikavat od troch rokov ked vie chodit na nocnik alebo vecko od 14 mesiacov s pytanim. poprosim o vysvetlenie pripadne odporucenie od kial bieries info.

dlifrag
20. sep 2012

@ketrin12 Moju malu som davala na nocnik odkedy sa sama posadila. kazdy den tak raz nech sa s nocnikom oboznami ze to nie je nic zle. Aby na nom sedela tak sme si pekne ukazovali knizku vzdy som pri nej sedela. ked nechcela sediet tak som ju nenutila. Vzdy ked nieco urobila do nocnika tak som som ju pochvalila a vzdy som hovorila jedno slovicko zvykli sme si na e-e je to jednodche. Mala sa naucila kakat len do nocnika od 10stich mesiacov,pochopila ze je lepsie kakat inde a nie do plienky , dokonca vsade ho so sebou musime brat alebo redukciu na WC lebo sa nam mala odmieta vykakat do plienky. Pekne sa mi pyta na nocnik s nasim slovkom e-e zacne sa tak zlato pucit a my vieme ze treba nocnik. ZAtial 14mesiacov este cikat neovlada niekedy sa podari cele doobedu bez nehody inokedy mame aj 4 nehody za den ale postupne sa to urcite naucime. predvcerom nam dokonca vydrzala cele doobednajsie spanie cca 2 hodiny bez pocikania az ked vstala sa pucila ze e-e a nekalkala ale cikala. Sama sa zacina tesit z toho ked na nocniku skonci ze tam nechala pozornost. Nesuhlasim s trdeniami ze deti sa maju ucit na nocnik od 2 rokov , hoc ktore ucenie ktore prichadza nutenim aj ked by bolo v 8 rokokch bude neuspesne. Vsetko ked ide s trpezlivostou sa da pekne zvladnut.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tamaratamaratamara
21. sep 2012

ja som učila malú na nočníka asi tak od 8-9 mesiacov, viem že veľmi skoro. Vždy sme dali nočníček do obývačky, zapli nejakú rozprávku a vždy sa pošťastilo. Veľmi rýchlo sme sa zbavili plienok.

abbie
21. sep 2012

14 mesacne dieta este nedokaze ovladat svoj mechur, deje sa to od 18teho mes. moj maly to zacal robit, ked mal 19 mes. ...v tvojom pripade by som este pockala nakolko je na nocnik skoro

dlifrag
22. sep 2012

@stvura neviem co vas na mojej otazke tak urazilo, pytala som sa len odkial ste brali info o pocikavani dietata neskorsom veku ked je pred prvym rokom posadene na nocnik, nozaj ,ma to zaujima. mozno z casopisu , wwwstranky alebo odkial?, nejaky doborník? lebo ked je to tak tak mi to asi uniko a rada by som si to precitala. a este by ma zaujimalo ake plienky používate, my mame latkove a tak asi aj preto nam to ide lepsie, predsa len mokro v plienke netesi ziadne dieta.

luciferkax
22. sep 2012

@abbie prečo by nedokázalo? Môj od roka, ked behá s holou riťkou, tak príde, ukáže že chce cikať, vyciká sa a hrá sa dalej... a viem, že nie je jediný.. len treba trpezlivosť 😉 😉 😉 ked je oblečenýt, ak sa pociká, ale aj občasné poopýtanie je úspech

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauricka
22. sep 2012

@ketrin12 ano, je este maly 😉

dlifrag
22. sep 2012

@stvura ok, tak ze vlastna skusenost to som chcela vediet. Dakujem. No kazde dieta je ine tak ze uvidime ako to bude delej. Inak co sa tyka posadenia dietata na nocnik v skorsom veku, ci uz na kakanie alebo aj cikanie velmi zaujimavy clanok bol ze dokonca deti uplne malilinke ucia na tzv. cinsky ci japonsky nocnik. pomali ked maju 6 tyzdnov. MOzno aj knizka Koncept kontinua je zaujimave citanie nie je to presne o cikani ale v celkovom ponimani je tam napisane ako podcenujeme nase deti...

bianca
22. sep 2012

mala si zacat v 8 mes.Uz je neskoro

irriss
22. sep 2012

@bianca
Nemyslim si, ze 14 mesicu je "neskoro"..
Neznam dite,ktere by se na nocnik nenaucilo.. 😉
Nekdo driv nekdo pozdeji..ale urcite ne "pozde"... 😉

p.s. Nocnik by mel byt "nenapadne nabizen"...ne se stat utrpenim a povinnosti.. 😎

koniarova
22. sep 2012

@bianca Na to je nejaký predpis, že v 8 mesiacoch? 😀 😀 😀 😀

bianca
22. sep 2012

@irriss
@koniarova sak to bolo myslene ze 😉 😉 😉 😀 😀 😀 😉 😉 😉 myslim ze aj na klavir by drahe dieta mamka mala uz prihlasit

irriss
22. sep 2012

@bianca 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
omluv starenku... 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😝

bianca
22. sep 2012

@irriss no tak dobre no 😀 😀 😀 😀 😀 ale terat vazne

ludia co po tych detoch chcete?Ved je to este babo.Este sa na tom plaste nasedi.Co mne bolo z toho ze moje dieta zacalo same od seba vykonavat potrebu od 18 mes.Tak stacila jedna zla skusenost a bojovali sme do viac ako 3 rokov

magdusiak83
22. sep 2012

tiez som toho nazoru, ze dietatku to musi v hlavicke dojst samo...ja som to absolutne neriesila a mala mi v 2,5 roku sama behom tyzdna odhodila plienku....myslim si, zedavat dieta na nocnik odkedy vie sediet je proti zdravenu rozumu....v 20 urcite nebude mat ani plienku, ani dudel...😀DDD takze teraz ma na plienku narik 🙂)) pekny vecer

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniella_vivien
22. sep 2012

😲 😀 nijak