Moja dcerka ma skoro 11 mesiacov, kupili sme pred par dnami nocnik, rada by som ju aspon raz za den vzdy rano nan posadila a pomalinky ucila aby cikala ci ine. No ona je velmi hrava, nevydrzi nikde sediet ani minutu, aj pri krmeni je to tazke snou, stale sa trepe, toci, kyve ci kope rukami nohami ...stale by nieco rdzala, kusala, hrala sa sniecim. ako ju mam na seba uputat a docielit to aby tak chvilku posedkala? viem ze podobnych tem je tu vela, ale nic konkretne na moju otazku...dakujem
My sme nočník kúpili okolo roku, tiež tam nechcel sedieť vôbec, keď tak chvíľku vydržal keď som mu pustila rozprávku. My sme začali s odplienkovaním v roku a pol a do dvoch týždňov sa to naučil.
Nechcem ta sklamat, ale je to velmi skoro, skusat to sice mozes, ale nenut ju, iba jej nocnik znechutis. A nepocuvaj stare mamy a tety, co ti budu tvrdit, ze my sme plienky uz v 9tom mesiaci nenosili 😀 Ona si ozaj bude uvedomovat svoje potreby a cikanie na nocnik a jeho vyznam az okolo 1.5 - 2 rokov, niekto skor a niekto neskor. Pokial to nebude vnimat ako nieco nasilne a vnucujuce, mozno casom posedi aj dlhsie, citajte napriklad spolu obrazkovu knizku, ale zas jej odvedies pozornost na knizku a na cikanie sa nebude sustredit, tak neviem ci to bude mat nejaky vyznam 😵
no, my sme malu davali sediet na nocnik odkedy vedela sediet, takze ked mala skoro dva roky tak chodila na velky zachod a nebol problem....ja by som ti asi poradila skusat take hracky, pri ktorych vydrzi obsediet....nasa mala knizky od zaciatku,tvoja mozno ine hracky, mozno lego...nieco,co ju zaujme....a uz ked nic, tak niekto pusti dietatu telku pred nocnik a obsedi......ale to je podla mna zly navyk lebo potom ti nebude sediet na nocniku pokial nema rozpravku v telke.....vysonduj pri com dokaze obsediet...urcite take nieco mate....alebo ist prikladom.....napriklad sa ty posadis na nocnik, alebo na zachod, nocnik poloz vedla seba a posad ju, ty sa posad na zachod.......alebo ak ma oblubenu babiku tak ju posad na nocnik......alebo babike kup maly nocnik, nech tam sedi a mala sa mozno posadi tiez......
my nocnikujeme pri telke...viem, ze nie je najlepsi sposob, ale nijak inak ju tam nedonutim vydrzat sediet... 😝
je tu milion patsto tem o tom ako nazcit dieta a v kazdej je pisane to iste - 11m je velmi skoro tym ze bude chodit dieta na zachod od 4 m nebude ani inteligentnejsie ani krajsie ani nic podobne, dajte tym detom trochu casu!!! Postav serbel do kupelky a nechaj ho tam ked bude chciet a bude ta vidiet sediet na zachode tak si s tebou sadne aj oblecena a ked nebude chciet tak sa nic nedeje nema ani nizsie IQ ako susedkyna dcera ani nie je zaostalejsia ako hustia babicky. Pockaj na pekne pocasie a v lete v klude to skuste ked dieta bude vyspelejsie a potom to pojde omnoho lahsie teraz malujte, strihajte, lepte valajte sa po zemi a hrajte sa a ak sa jej nocnik nelubi tak ju nestresuj!!!!!!
každe dieťa je iné skus ho posadiť na nočník ked sa zobudí a sed pri nom spolu si pozerajte knožku alebo iné hračky maj pri sebe ja som davala od 6mesiac a postupne.To nevadí ked tam bude sekundu postupne tam vydrží dlhšie a potom ho pochval 🙂 🙂 🙂 🙂 cez leto to bude ľahšie aj ked bude mať okolo roka 🙂
moje dieta ma 23 mesiacov a odmieta sediet na nocniku, este nikdy nesedel ani minutu, nebudem ho tyrat ani trapit ked nie je pripraveny.. na co to xces silit? dieta v 11m na nocnik pripravene nie je!
Cim skor zacnete a budete dieta nutit tym dlhsie vam to bude trvat kym sa nauci !
Dietatku sa vyvija signal v mozgu na pocit na cikanie az okolo 2 roku ,takze ked zacnete skor len zbytocne trapite dieta aj seba.
Mozno sa vam tam vycika ale to je vsetko len nahoda,nie to ze to dieta o tom vie.
Ja som maleho zacala ucit presne v 2 rokoch a do par tyzdnov sa naucil.
Tiež je to podla mna skoro. Ja som síce tiež začala malú dávať od jedného ročka ( nám to kázali na nefrologii), ale my sme problém nemali. Teda mali, ale....... stále som jej čítala, pozerali sme fotoalbumy, hrala som jej divadielko, trvalo to aj 30minut.....niekedy jej chudatku aj nožurky stŕpli, ale malo to svoj efekt. Na nočníčku sedáva sama, a presedí na nom polhodinu bez problémov. Ale zo začiatku som ju vždy musela niečím zaujať. A samozrejme pochvala, ako to tu už bolo spomínané, aj ked sa nevyciká, nevykaká, pochválila som aj za to, že tam vobec sedela. 😉
tak ju tam nedavaj, moja na nocniku nesedela ani 10 sekund
kupili sme tu destku dosku na zachod a davali sme tam babiky piškat, a kakat, a potom to uz slo
takze nocnik sme nevyuzili ani raz
a este je ja tak malinka takze kludne si este pockaj na ten spravny cas
náš tam pekne sedí presne deň pred 1. narodeninami.......a odvtedy každé ráno sa pekne ........aj cez deň kedykolvek......ani neuteká, dám okolo všetky hračky a je spokojný.......
dcerka sa sprava na svoj vek uplne normalne, treba skor prehodnotit vas pohlad na nu. Na nocnik nie je dostatocne zrela. Dam tip na knihu - Dieta a ja. Autor: Penelope Leachova, ma siroky zaber, priblizi vam dieta aj po tej psychickej stranke, lebo dietatu treba trochu rozumiet a opisuje starostlivost on az do piatich rokov. Zaobera sa aj ucenim na nocnik a mnohymi inymi vecami. Naozaj velmi vela uzitocnych informacii.
Ja som skúšala dávať malú na nočník okolo 10-11 mesiacou ale ani si tam nesadla, tak pevne nožky držala rovno, ani som jej podlomiť nedokázala 😀 ...teraz ma 16mesiacou síce sále plienkujeme ale začala som ej hovoriť fuuuj kde si kakala? a ukazujem na plienočku po pár dňoch sa to naučila a ukázuje na plienku že fuj...uvedomuje si, že tam by kakať nemla,kedže vidí aj saršieho brata ako chodí na záchod a často krát stojí pri ňom a pozerá...podľa mňa dieťa si všíma všetko už aj v 11mesiaci života. A dnes sú deti omnoho šikovnejšie a vyspelejšie ako sme boli my. Ked sa batoľa naučí manipulovať od 10mesiacoch z tabletom v ruke a vie si pustiť rozprávku, tak potom také niečo obyčajnejšie hravo zvladne, nevidím ničzle učiť dieťa učiť na nočník ho aj od 9mesiacou 😀 už ked vie raz dieť pekne sedieť je to jedno kedy ho to budeme učiť ono nám ukáže čo chce...deti sú v dnešnej dobe veľmi šikovné
Nijako, ked nechce, tak nechce. Mate cas. Postupne skusaj (ale nie nasilu), bud pri telke alebo v detskej izbe medzi hrackami, knizkami.....
nevidim dovod davat nasilu 11 mesacne dieta na nocnik ... moj syn sa zacal pytat na wc ako 24 mesacny(oducanie trvalo 3 dni) a rovno na zachod s redukciou.... na nocniku vobec nesedel.
moj maly nie a nie sediet na nocniku,ale na toalete sedi aj 20 min....zalezi od dietata a hlavne nenutit aj my sme zacali skoro na nocnik davat a nic z toho potom dlha pauza a teraz ako rocny cika na wc....a spokojny je...tiez citame,hrame sa pri tom...
ahoj, u mojho som par krat skusila posadit a on bol za sekundu dole, takze uz neskusa, dufam, ze odkuka od starsej 🙂
to je strasne skoro. jejda. co by ste vsetky uz chceli. pockajte si este rok a skuste to potom.
myslím, že to vôbec neni skoro,moja dcérka už krásne sedí na nočníku odkedy vie sedieť,mám dve krabice hračiek ktoré jej dám zľava aj sprava a vyhrá sa aj 20minút,pritom krásne urobí malú aj veľkú potrebu, pokakanú plienku som už nemala 3 mesiace🙂......teraz máme presne rôčik.......teda skúšať hrou🙂
a na co by malo sediet na nocniku???? vedome cikat a kakat sa nauci aj tak az ked vie trosku rozpravat, rozumie reci a HLAVNE VIE OVLADAT svaly panvoveho dna a zadrziavat cikanicu a kakanicu, cize az okolo 2 rokov!!!! skore nutenie na nocnik ti akurat prinesie frustraciu, dietatu takisto, a akurat to predlzi obdobie oducania sa...ostatne "akoze pokusy" mamiciek, babiciek atd. su len o tom ,ze ked babu ostane zima tak sa vycika, ale to aj tebe sa chce cikat ked ti zostane zima na nohy. jedine co uznavam v takom skorom veku, ale to ma mali mamiciek trpezlivost, je odsledovat reakcie dietata, kazde ma nejaky vyraz v tvari ked mu treba kakat, cikat a vtedy dat dolu plienku, gatuse a dat bud na wc alebo na nocnik. ale nechat ho tam vysedavat neviem ako dlho je podla mna hlupost.
NIjak, este ma casu dost...
Naco chces take male dieta trapit sedenim na nocniku? Daj jej nocnik do izby, nech sa s nim zoznami, nech sa s nim hra a to je vsetko. Takto male dieta este neovlada svoj mocovy mechur a ani nechape, co od nej budes na nocniku ziadat. Nevie sa este vycikat na povel.
My sme to so synom skusili az ked mal 2 a stvrt roka a behom dvoch dni sme boli bez plienok. Bez stresu, bez placu, bez nutenia sediet na nocniku.
Nezdielam nazor, aby dieta malo pocas vykonavania potreby okolo seba hracky. Do nocnika sa ma cikat (kakat) a nie sediac sa tam hrat. Vtedy sa dieta hra a potrebu vykona nevedome, takze sa to podla mna mina ucinku naucit ho vedome vyprazdnovat sa. A vlastne, ono sa to nauci samo, treba len pockat.
uputaj ju hrou, mne mala sedela na nočniku od 8mes. a v roku a pol sme boli cez den bez plienky uplne 😀 , od 2r aj v noci
ja zacnem az o rok, pripadne mozno trosku skor,podla toho ako na tom maly bude...pri prvom synovi sme cikali a kakali do nocnika okolo 1 roku a neskor uplne prestal.....a ucili sme sa to opat az ako 2 a 3/4 rocny, cize to bolo uplne zbytocne.....
takze mna to teraz ani nenapadne 😀
pockaj mesiac a skus znova ak dieta nechce sedet nebude aj tak je este mala
nič v zlom ale namiesto "ako" ma ako prvé napadlo, že "načo"... ona proste na ten nočník ešte nie je zrelá, je to moc skoro..dieťa keď nechce, tak to matka ...no nepresadí svojou vôľou.
tymto sposobom len dosiahnes ze na nocnik sa nauci este neskor ako ine deti
11 mesiacou 😕
ešte má čas.. musí dozrieť a sama si uvedomiť čo sa do nočníka robí.. môj malý je veľmi živý a tiež neobsedí tak zatial ešte plienkujeme a už má 2 roky. Niekto sa naučí skor niekto neskor.. 11 mesiacov sa mi zdá troška priskoro..
podla mna je najvhodnejsi cas okolo dvoch rokov 🙂 v byte som mala dva nocniky a zo srandy som si aj ja sadala na nocnik (oblecena) 🙂 🙂 obe dcery som tak to odnaucila od plienok a teraz mam syna ktori bude mat v juni dva roky a az ked bude teplo tak zacneme z oducovacou kurou 🙂 🙂 🙂
len ju kazde rano posadit, a nechat tak. ona to po par tyzdnoch pochopi. v 11 mesiacoch mozes byt rada, ze sa tam vobec necha usadit bez revu 😉