Ako naučím dieťa piť so slamky???

monika_kwetinka
21. feb 2011

Moje dieťa pije z fľašky..a však nemusí ťahať pretože mu čajík alebo mliečko tečie samé..mám pocit, akoby zabudol ťahať z fľašky...skúšam ho naučiť aj piť so slamky ale neúspešne pretože on len hrýzie do slamky..Neviem ako ďalej postupovať..prijala by som nejakú dobru radu..ďakujem.. 🙂

traktor
21. feb 2011

ked sme sa hrali, tak som s ustami robila, akoby som tahala zo slamky...pridala som aj zvuk...a to sa mu velmi pacilo, az zacal po mne opakovat..potom som uz dala slamku a normalne tahal...doteraz miluje takto pit, ..ci uz vodicku, jogurtove mlieko...dokonca aj jogurt sa snazi takto pit 😀 😉

evina313
21. feb 2011

ja som malemu trochu potlacila flasu, aby mu to proste vystreklo do pusy 😀 trosku sa sice zakuckal, ale pochopil 🙂

z_d_e_n_a
21. feb 2011

ani môj syn nechce piť so slamkou, dokonca ani z flaše, proste z ničoho iba čaká, že mu vodu nalejem z lyžičky rovno do úst, čo s tým? poraďte prosím

murinka
21. feb 2011

aj my pijeme zo slamky,dcerka sa to ,,na supu,, naucila lebo ked pije z pohara sa dusi 😅

lea132
21. feb 2011

Ja som pila a malej som zo srandy dala a hned zacala tahat😀To nemala ani rok

z_d_e_n_a
21. feb 2011

stokrát som mu ukazovala pitie so slamkou, ale nepomohlo

benne
21. feb 2011

myslím, že je to aj o dieťati.. niektoré chce, iné nie, jedno na to príde skôr, iné neskôr... ja som robila aj tak, ako s pipetou, že som dvihla slamku namočenú v pohári tak, že som podržala horný otvor a tým mi tam ostalo trochu tekutiny.. dala som volny koniec do pusy, pustila zhora prst a ono to vytieklo... tak aspon vedela,ž e odtial príde voda 😅

berus222
21. feb 2011

nas pil aj chce pit len cistu vodu alebo nesladeny caj. so slamky som ho naucila tak, ze som kupila krabickovy dzus, dala mu slamku do ust a trosku som stlacila. on skusil sladku chut ktoru nepoznal a bol zvedavy a tak si potiahol zo slamky. sice ten dzus potom 😝 , ale pitie slamkou mu zostalo 🙂

makica
22. feb 2011

nas zase nechcel pit z flase. Do roka som mu vodu davala lyzickou a potom na doporucenie jednej zname kupili sme flasu so slamkou (v Ikei) a cuduj sa svete - zacal pit. Stacilo mu to iba ukazat a velmi sa mu to zapacilo. Najprv som mu ju iba dala, aby sa s nou "zoznamil",aj on hryzol tu slamku, ale to nevadilo a rychlo ho to aj prestalo bavit. Tak ja by som odporucila skusit tuto flasu, stoji okolo 6 eur.

z_d_e_n_a
22. feb 2011

kúpila som špeciálny pohár so slamkou, tá slamka sa dá zohnúť a schovať do vrchnáka, keď dieťa nepija a keď je smädné, tak sa zatočí s vrchnákom a slamka sa narovná tak, že dieťa môže piť, dala som za to 13 Eur, ale môj syn z toho piť nechce ☹

z_d_e_n_a
22. feb 2011

@berus222 🙂 dík za tip, vyskúšam ten krabicový džús 🙂

latvia
22. feb 2011

@z_d_e_n_a netaha sa z neho tazko? my mame to tommee teepee ci jak sa to vola a musim sa teda riadne snazit aby som vycucla z neho caj 😅

ja som dala malemu len obycajnu slamku do pohara a nejak na to sam prisiel

berus222
22. feb 2011

@z_d_e_n_a potom daj vediet ako to dopadlo 😉

juliagregor
22. feb 2011

krabičkový džús zaberá a my sme sa učili aj slížiky z polievky "srkať" do seba...ked pochopili princíp, išlo to už rýchlo...
ale tie džúsiky su hrozne nekvalitné 😝

z_d_e_n_a
22. feb 2011

@latvia skúšala som to , ide to lahučko, značka momma, ale syn to po mne neopakuje

z_d_e_n_a
22. feb 2011

@juliagregor dúfam, že pochopí ten princíp a potom bude pekne ťahať z toho pekného pohárika, čo som mu kúpila a dám mu tam niečo kvalitnejšie, zdravšie 😉

z_d_e_n_a
1. mar 2011

@berus222 nepomohol ani krabicový džús ☹

estanis
1. mar 2011

@monika_kwetinka neviem, kolko ma tvoj drobec rokov, no moja mala sa naucila pit zo slamky az ked mala 2-2.5 roka. nenutila som ju a potom to zrazu prislo same a pochopila ako sa to robi 🙂

berus222
1. mar 2011

@z_d_e_n_a skooooda.

z_d_e_n_a
1. mar 2011

@berus222 dokonca sa hnevá, odstrkuje ten džús a začne revať, že čo ho s tým obťažujem, ale keď ja pijem klasicky z pohára, tak sleduje, že čo to robmí a chce ten môj pohár, mám pocit, že od flaše s cumlom skočí rovno k dospeláckemu pitiu.... akurát, že bude viacej vody na ňom ako v ňom 😅

tanitta
1. mar 2011

maly sa naucil pit zo slamky ako 17mesacny predtym sme to skusali ukazovala som to.. ale nakoniec to zvladol sam a vtedy ked som to vobec necakala a to ked videl ineho chlapca ked obaja stali spolu pri stoliku tak som mu rychlo strcila pohar so slamkou....a potiahol raz prisiel na princip a uz to slo... 😉

bobocka
2. mar 2011

moj maly sa naucil asi po hodine.uplne lahucko.hned tahal 🙂 my sme mali canpolku flasu http://www.lelaeshop.sk/lelaeshop/eshop/5-1-Pot... maju ju v dmke(ta je super a lahucko sa z toho taha) a teraz som kupila chicco http://obchodpredeti.sk/product.php?id_product=... .tam je ta slamka na nacucnutie dost kratka,takze na prve ucenie by som ju asi nedala.mne maly z toho v pohode pije,ale asi preto,ze uz je z ten canpolky nauceny 🙂 drzim palce pri uceni 🙂

sorciera24
2. mar 2011

moj maly sa naucil pit zo slamky asi v 9.mes. ....kedze dovtedy pil len MM z cicika, inak pit nevel, tak som mu kupila taku flasku zo slamkou, prvy den ju len ocucavala a na druhy den si nejak omylom potiahol a uz to islo 😉 odvtedy pijeme zo slamky.... 🙂

sakura77
4. mar 2011

ja som Sofi asi pred 2 mesiacmi zabudla zobrat flasku k nasim ked sme isli,tak len tak sme skusili dat slamku a dievcica hned cucala jak o zivot 😀 ale synovec napr mal s tym dlho tiez problem...mozno fakt nejako t ju potacit aby to tam vbehlo a ked zbada ze nieco ide,mozno pochopi,co treba 🙂

miruska15
5. mar 2011

ja som malemu do cumlika od flaše strčila slamku troška som dierku zvatšila dala do pusky a jemne stlačala cumlik spravil sa podtlak vodička vyšla cez slamku do pusky.po niekolky krat začal tahat. 😉

yoda_
22. mar 2011

@z_d_e_n_a ahoj, ved mu daj z normalneho pohara. Moj syn pije z klasickeho skleneneho pohara od siestich mesiacov a asi mesiac mu trvalo kym sa naucil pekne pit - aj ked si este poharik sam nedrzi. Takze tvoj by to isto zvladol rychlo.

michaela510
13. dec 2015

Tu som videla ze by mali mat video ako naucis pit dietatko so slamkou

https://www.youtube.com/watch?v=yWiCN1NFQcw