Moje dieťa pije z fľašky..a však nemusí ťahať pretože mu čajík alebo mliečko tečie samé..mám pocit, akoby zabudol ťahať z fľašky...skúšam ho naučiť aj piť so slamky ale neúspešne pretože on len hrýzie do slamky..Neviem ako ďalej postupovať..prijala by som nejakú dobru radu..ďakujem.. 🙂
ja som malemu trochu potlacila flasu, aby mu to proste vystreklo do pusy 😀 trosku sa sice zakuckal, ale pochopil 🙂
ani môj syn nechce piť so slamkou, dokonca ani z flaše, proste z ničoho iba čaká, že mu vodu nalejem z lyžičky rovno do úst, čo s tým? poraďte prosím
aj my pijeme zo slamky,dcerka sa to ,,na supu,, naucila lebo ked pije z pohara sa dusi 😅
Ja som pila a malej som zo srandy dala a hned zacala tahat😀To nemala ani rok
stokrát som mu ukazovala pitie so slamkou, ale nepomohlo
myslím, že je to aj o dieťati.. niektoré chce, iné nie, jedno na to príde skôr, iné neskôr... ja som robila aj tak, ako s pipetou, že som dvihla slamku namočenú v pohári tak, že som podržala horný otvor a tým mi tam ostalo trochu tekutiny.. dala som volny koniec do pusy, pustila zhora prst a ono to vytieklo... tak aspon vedela,ž e odtial príde voda 😅
nas pil aj chce pit len cistu vodu alebo nesladeny caj. so slamky som ho naucila tak, ze som kupila krabickovy dzus, dala mu slamku do ust a trosku som stlacila. on skusil sladku chut ktoru nepoznal a bol zvedavy a tak si potiahol zo slamky. sice ten dzus potom 😝 , ale pitie slamkou mu zostalo 🙂
nas zase nechcel pit z flase. Do roka som mu vodu davala lyzickou a potom na doporucenie jednej zname kupili sme flasu so slamkou (v Ikei) a cuduj sa svete - zacal pit. Stacilo mu to iba ukazat a velmi sa mu to zapacilo. Najprv som mu ju iba dala, aby sa s nou "zoznamil",aj on hryzol tu slamku, ale to nevadilo a rychlo ho to aj prestalo bavit. Tak ja by som odporucila skusit tuto flasu, stoji okolo 6 eur.
kúpila som špeciálny pohár so slamkou, tá slamka sa dá zohnúť a schovať do vrchnáka, keď dieťa nepija a keď je smädné, tak sa zatočí s vrchnákom a slamka sa narovná tak, že dieťa môže piť, dala som za to 13 Eur, ale môj syn z toho piť nechce ☹
krabičkový džús zaberá a my sme sa učili aj slížiky z polievky "srkať" do seba...ked pochopili princíp, išlo to už rýchlo...
ale tie džúsiky su hrozne nekvalitné 😝
@juliagregor dúfam, že pochopí ten princíp a potom bude pekne ťahať z toho pekného pohárika, čo som mu kúpila a dám mu tam niečo kvalitnejšie, zdravšie 😉
@monika_kwetinka neviem, kolko ma tvoj drobec rokov, no moja mala sa naucila pit zo slamky az ked mala 2-2.5 roka. nenutila som ju a potom to zrazu prislo same a pochopila ako sa to robi 🙂
@berus222 dokonca sa hnevá, odstrkuje ten džús a začne revať, že čo ho s tým obťažujem, ale keď ja pijem klasicky z pohára, tak sleduje, že čo to robmí a chce ten môj pohár, mám pocit, že od flaše s cumlom skočí rovno k dospeláckemu pitiu.... akurát, že bude viacej vody na ňom ako v ňom 😅
maly sa naucil pit zo slamky ako 17mesacny predtym sme to skusali ukazovala som to.. ale nakoniec to zvladol sam a vtedy ked som to vobec necakala a to ked videl ineho chlapca ked obaja stali spolu pri stoliku tak som mu rychlo strcila pohar so slamkou....a potiahol raz prisiel na princip a uz to slo... 😉
moj maly sa naucil asi po hodine.uplne lahucko.hned tahal 🙂 my sme mali canpolku flasu http://www.lelaeshop.sk/lelaeshop/eshop/5-1-Pot... maju ju v dmke(ta je super a lahucko sa z toho taha) a teraz som kupila chicco http://obchodpredeti.sk/product.php?id_product=... .tam je ta slamka na nacucnutie dost kratka,takze na prve ucenie by som ju asi nedala.mne maly z toho v pohode pije,ale asi preto,ze uz je z ten canpolky nauceny 🙂 drzim palce pri uceni 🙂
moj maly sa naucil pit zo slamky asi v 9.mes. ....kedze dovtedy pil len MM z cicika, inak pit nevel, tak som mu kupila taku flasku zo slamkou, prvy den ju len ocucavala a na druhy den si nejak omylom potiahol a uz to islo 😉 odvtedy pijeme zo slamky.... 🙂
ja som Sofi asi pred 2 mesiacmi zabudla zobrat flasku k nasim ked sme isli,tak len tak sme skusili dat slamku a dievcica hned cucala jak o zivot 😀 ale synovec napr mal s tym dlho tiez problem...mozno fakt nejako t ju potacit aby to tam vbehlo a ked zbada ze nieco ide,mozno pochopi,co treba 🙂
ja som malemu do cumlika od flaše strčila slamku troška som dierku zvatšila dala do pusky a jemne stlačala cumlik spravil sa podtlak vodička vyšla cez slamku do pusky.po niekolky krat začal tahat. 😉
Tu som videla ze by mali mat video ako naucis pit dietatko so slamkou
https://www.youtube.com/watch?v=yWiCN1NFQcw
ked sme sa hrali, tak som s ustami robila, akoby som tahala zo slamky...pridala som aj zvuk...a to sa mu velmi pacilo, az zacal po mne opakovat..potom som uz dala slamku a normalne tahal...doteraz miluje takto pit, ..ci uz vodicku, jogurtove mlieko...dokonca aj jogurt sa snazi takto pit 😀 😉