Od vcera vecera mam vstrekovat mojej malej dcere,cez masku na tvari,sprej na astmu.Nedari sa nam to ani formou hry,mala hadze rukami,kope,krici,neviem jej to ani poriadne pridrzat pri ustach,ked sa zadari,tak na maximalne 10 sekund a neviem ci to staci,aby to malo ucinok.Dakujem za kazdu radu,lebo je to dost akutne a kedze je dcera prilis ziva,neobsedi a nedovoli mi jej to k ustam prilozit,som z toho zufala
my inhalujeme od 10. mesiacov...preco by si mala ucit..to ani nenaucis...jednoducho maleho dam do postele,rucky k telu,klaknem,nohami pridrzam telo,rucky a rukou chytim za licko,druhou si drzim inhalator na ustach a pokym vstreknem sprej,tak pustim licko....a zase chytim....ked place...parada...aspon viem,ze sa dobre nadychal...stacia 4 vdychy...teraz ma maly rok a pol,ked vidi,ze vyberam inhalator,sam si ide lahnut a caka pokym sa nadychame...ale poslednu dobu zadrzuje dych a caka pokym odlozim masku...len ja nie a nie..tak mlady pan pekne ci chce,ci nie musi dychat 😀 ono si dietatko na to zvykne...neboj abude casom aj same inhalovat...starsiu dceru sme tiez inahlovali od malicka,teraz ma 9 rokov a uz je 3 roky bez sprejov....a tiez uz potom sama vdychovala,aj si sama vedela davku vstreknut....oni casom z toho vyrastu..... 🙂 este doplnim,mas starsiu 13 rocnu dceru,kludne ty klakni na malicku a starsia dcera nech ti pridrzi hlavicku,aby nekyvala s nou a nainhalovat....aj ked bude plakat..musis...ako som pisala,casom si zvykne a bude to brat ako samozrejmu vec...my sme tiez zo zaciatku dvaja inhalovali..jeden klacal na malom a druhy drzal hlavicku....
môj mladší tiež najprv nechcel ale tým že inhaloval aj starší syn tak to bolo ľahšie. staršiemu som začala nahlas počítať nádychy do 10, pri každom čísle sme nahlas počítali a robili ksichtíky, tak sa to malému zapáčilo a potom už dýchal pekne a počítali sme aj jemu 🙂
ahoj, ja som to robila s obidvomi od 8 mesiacov. Posadila som si krpca na kolena tak ze sa pozeral predo mna, lavu ruku som dala spredu na obidve ruky krpca, aby nerozhadzovalo rukami a nebojovalo so mnou. V pravej ruke som mala pripraveny chamber so sprejom, do ktoreho som si este pred chytenim ruk nastriekala sprej. A v rychlosti som chytila rucky, prilozila sprej na tvar a nechala dychat a este ukazovala ako ma dychat. Je to o zvyku. Pri dcere som sa ako nova mamina vyplakala. U nej som to tiez skusala po leziacky, ale pri tom tak velmi strajkovala, ze total zadrzala dych a zmodrela. Potom som prisla na tento system, ktory jej bol blizsi. Syn je silny a zo zaciatku bojoval, tak som mala co robit, ale teraz mi sam ukaze ako ma dychat a je to rychle a bez boja.
Inak nam veeeeelmi pomohlo liecenie v kupeloch Stos / je tam speleoterapia /inhalovanie v jaskyni. Po 2 tyzdnoch bola dcera super odhlienena, uz nemava bronchitidy a uz ju uz vyradili z alergologie. So synom je to silnejsia kava, ale ked bude mat 2 roky, tak ideme.
u nas inhaloval aj macko.... jeho oblubeny... najprv dychal macko...mame doma ten "chamber"pre deti... mal 2 roky ked sme zacali... nahlas robime tie "dychy" aj s mackom,potom aj macko dycha s malym.... zo zaciatku to bolo tazke...ale u nas macko zabral... 🙂
my sme to robili tak ako @kasper posadíš na kolená, jednou rukou držíš dieťa, druhou chamber. môj najprv plakal, ale šak, aspon sa dobre nadýchal, teraz zistilil, že bránjiť sa nemá zmysel,inhaluje sám :D :D
zmen si to na diskusiu. mate doma chamber?