Ako naštartovať mozog dieťatka?

kikuskatko
16. dec 2024

Dobrý deň prajem.
Prosím Vás, sú nejaké prírodné prípravky alebo niečo podobné, čo pomôže naštartovať mozog dieťatka? (3 roky). Ak zaostáva za rovesníkmi...
Viem, že každé dieťatko je iné, že potrebuje čas, pozornosť...
Ale predsa len, ak by existovalo niečo, čo by sme mohli skúsiť, tak prečo nie...
Ak máte skúsenosť...
Omega 3 berie 🙂
Ďakujem veľmi pekne.
Krásny deň želám.

pribinak
16. dec 2024

Napr Centrum vcasnej intervencie

michaela329
16. dec 2024

Bylinky mozog nenastartuju, mozog naštartuje aktivita - ideálne odporúčaná a vedená odborníkmi.

jaga18
16. dec 2024

Nám neurolog predpisoval tebokan kvapky, to tiež na prirodnej báze/ginko/ k tomu samozrejme Centrum včasnej intervencie

kittykat22
16. dec 2024

@jaga18 tebokan? To je zvlastne. Ten je pre dospelych od 18r.

oli18
16. dec 2024

@kikuskatko pani dr, poradila si sa aj s kolegynou pediatrickou, ci si spravne stanovila dg svojmu dietatu ? 🙉

michellia
16. dec 2024

Kamoske pri predcasne narodenej dcerke pomohla dost Vojtova metoda. Neviem ci sa to robi aj u takychto vacsich deti, no jej dcerka mala sklz nejake 3 mesiace a perfektne dobehla rovesnikov. Aktualne v skolke je aj lepsia v niecom ako podaktori predskolaci 🙂

kikuskatko
autor
16. dec 2024

@oli18 Samozrejme, robím pre syna maximum, čo je v mojich silách 🙂
Záver je, že je len pomalší a potrebuje viac času...

kikuskatko
autor
16. dec 2024

@oli18 a to oslovenie mojej osoby s iróniou ste si mohli odpustiť... 🙂

oceanahory
16. dec 2024

@kikuskatko Odporucam skupinu na FB nizsie, najdes tam kopu mamiciek s rovnakymi skusenostami, isto nieco poradia 🤗.
https://www.facebook.com/groups/113630828820322...

kikuskatko
autor
16. dec 2024

@oceanahory ďakujem veľmi pekne, poslala som si žiadosť o pridanie, budem študovať príspevky 🙂

oceanahory
16. dec 2024

@kikuskatko Kludne si aj do skupiny pridaj prispevok (beproblemov aj anonymne, ak by ti to bolo "neprijemne"). Je tam naozaj vela ochotnych mamiciek so skusenostami, ktore dobre poradia 👍.

svetlonos
16. dec 2024

@kikuskatko
no necuduj sa oli a jej odpivedi. Nenapísala si ziadne relevantné informácie. A tých ptemotivovanych matiek, ktoré už od roka riesia autizmus, lebo dieta ešte nerecituje Hviezdoslavov Kubín, je tu požehnane.
Ja by som ti ešte poradila ist kedykoľvek inej psychologické na diagnostiku, budeš mat dve diagnostiky. Kamaratka davala synovi prírodné doplnky, je autista. Pomohlo mu to. Samozrejme popri iných druhoch terapii a s podporou sedení u psychologa. A určite ti poradia mamy aj na tom fb.

abbey1
16. dec 2024

@kikuskatko Prečo myslíš, že zaostáva? Máte nejakú diagnózu od lekárov stanovenú?

kikuskatko
autor
16. dec 2024

@svetlonos Áno, ale všetko sa dá napísať / opýtať aj slušne, aby človek druhého neurazil. 🙂 Ďakujem za odpoveď. Budem ešte skúšať iných lekárov o názor.

zuzubb007
16. dec 2024

V čom zaostáva, nerozpráva? Či vážnejšie veci? Treba konkretizovať, keď chces radu, za mňa najúčinnejšia vec je kolektív teda škôlka, jasle chodí?

kikuskatko
autor
16. dec 2024

@abbey1 nemá, zatiaľ len podozrenie, že vzhľadom na vek je ešte skoro, aspoň tak nám bolo povedané. 🙂

abbey1
16. dec 2024

@kikuskatko Aj teda prezradia, v čom zaostáva, aby si mohla dostať užitočné rady?

abbey1
16. dec 2024

@kikuskatko Základom je stimulácia dieťaťa, podnety, aktivity. Avšak vhodná stimulácia, primeraná veku. A pozor neprestimulovať.

svetlonos
16. dec 2024

@kikuskatko
vzdy svoj problém rafsej rozpiš. Tu nie všetci sú telepati ci jasnovidci 🙂 Potom dostaneš aj lepšie odpovede. Keby nečítam tvoju odpoveď o psychologické, tiez ti napíšem "protivne" v štýle chuda dueta a materskej premotivovana!
Treba podchytiť realne problemy ale aj s doplnkami radsej opatrne a nespoliehajte sa len na tie. To dg centrum môže tiez super pomôcť. Aj tebe - poradia ako konkrétne s malym pracovať 🙂 prajem veľa úspechov aj drobcovi 😉

oli18
16. dec 2024

@kikuskatko namohla. To preto, aby si nehladala svojmu dietatu sama diagnozy, ale isla za lekarom.

sisska96
16. dec 2024

Kreatívne aktivity naštartujú mozog a nie tabletky

marhulka13
16. dec 2024

@kikuskatko ja som toto riešila so synom keď bol malý, aj išiel o rok neskôr do školy kvôli NKS. Ale u nás to bolo primárne o jemnej a hrubej motorike, dostával cvičenia a úlohy na jej rozvoj , aby sa mu správne prepajali hemisfery v mozgu. On až do tretieho ročníka písal obojrucne

jaga18
16. dec 2024

@kittykat22 áno, tebokan sme dávali, nepamätám už koľko kvapiek. Na predpis sme ich mali z neuro, takže zrejme sú aj pre 3 ročné deti. My konkrétne kvôli reči aj celkovému zaostavaniu v PMV . U nás to ale zázraky nespravilo , keďže tam bolo poškodenie, ale na druhej strane, možno by to bolo oveľa horšie bez týchto doplnkov a spec ped cvičení a logopeda...

777januska777
16. dec 2024

@kittykat22 aj môj syn ho bral tak rok, bol predpísaný neurologom a ďalšími odborníkmi.

kittykat22
16. dec 2024

@777januska777 @jaga18 zaujimave. Ja mam 40 a beriem tebokan a su to extremne silne doplnky pre mna ako dospelu zenu. Prekvapuje ma, ze by nieco take predpisali detom. Nas syn mal dysfaziu a tiez mal problemy s recou ale nic nebral. Bol tazko pozadu. Uprimne - nikdy by som nedovolila mu davat tebokan v akejkovej forme, mnozstve alebo koncentracii. V CR pokial deti nemaju autizmus alebo dyzfazie na papiere 2-3 stupen tak lieky nedostanu. berie sa to tak, ze niektore deti sa vyvijaju pomalsie - dostanu papier a ulavy v skole a ked hlava dobehne tak su normalne medzi ostatnymi detmi.

777januska777
16. dec 2024

@kittykat22 ja som sa zas nebola proti užívaniu, lebo áno mozog je úžasný orgán a stále o ňom veľa nevieme. Ale v rodine mam ludi co mali a maju diagnózy a mali užívať lieky, ale každý sa im bal lieky dávať, lebo však co ak sa niečo stane zle a dnes sú to dospelí ľudia, ktorí majú problémy vo veľa oblastiach, keby možno nemali taky strach vyskúšať všetky možnosti, možno sú dnes niekde úplne inde. Ja to vidím na svojom synovi, mal veľké problémy so správaním v škôlke, doma a všade, riešili sme to všade mozne a bola som ochotná vyskúšať všetko možné. Vo veľmi kritickom období bral tebokan a sama som videla, že mu veľmi pomáhal, lebo napríklad stačil deň, keď som zabudla mu tebokan dat a bolo to úplne iné a nezvládal základné veci. Časom keď už bolo cítiť, že tebokan nepotrebuje, tak sme ho vysadili. Dnes je jeho vývoj priemerný (v niečom popredu, v niečom pozadu), ale iq ma nadpriemerne, keby som sa možno bála použiť tebokan, tak by dnes bol možno v špeciálnej škôlke.

tiika
16. dec 2024

@kikuskatko podľa mna vo všeobecnosti - pohyb, hranie, kreatívna činnosť. Čo najmenšie zasahovanie do tých činnosti, radenie, pomáhanie. A potom senzorické skúsenosti, ich rozvíjanie - sluch, čuch, hmat.
Skús pozrieť - senzoricka integrácia:

https://www.youtube.com/watch?v=NntmlwaHJ_w