Ako mám vychovávať dieťa, keď sa mi všetci starajú do výchovy?

2. nov 2022

Ahojte. Idem si po radu, ako mam výchovávať dieťa, keď sa mi do výchovy všetci starajú? Ja uz nevládzem, psychicky uz nezvládam, lebo môžem povedať pravdu, síce su to deti malé, ale neposlušné, nemajú voči mne rešpekt, pretože mi druhí narúšajú autoritu... Ja nieco zakážem, a uz reči, chuda malé veď je to iba dieťa, ja dieťa potrestám, lebo niečo neuposlúchlo a uz som titulovana, že som chora na hlavu, ze sa mi to raz vráti, ze som nemala byť nikdy matkou a podobne, dieťa poslem upratať hračky, ono si nechce, tak to idú velice upratovať za neho, ked do toho skočím, tak som zlá... Chcem naučiť svoje deti poslúchať, aby rešpektovali dospelého, nikdy svoje deti nebijem, len chcem aby poslúchali.. ale vzhladom na to ze som v takejto situácii sa to nedá som z toho nešťastná, len nemam možnosť ísť bývať sama... Co by ste robili na mojom mieste vy ?

veronika3110
2. nov 2022

viem o čom hovoríš, tiež som bola jednym časom na prášky... mne psychicky pomohlo, až ked sme sa odsťahovali... áno, na nášvtevu môžu prísť všetci a potom domov každý do svojeho :D tak to je najlepšie... a za druhé, ked ma idú poučovať, hned poviem, že to takto robíme vždy, takto nám to vyhovuje, takto to robím ja, ja som mama, viem čo mám robiť a pod... a poviem to aj svokre..
nebola u nás doma polroka a ked videla, že dávam malej viac výživy, hoci sama otvárala ústa, hned lamentovala, že koľko veľa.. moja mama takisto... a prečo toto a prečo tamto.. no lebo takto to robím, takto to je a dovidenia...
proste ak nie je iná možnosť, musíš trvať na svojom, proste také máte pravidlá a hotovo... len škoda že ostatní to nerešpektujú...

evica17
2. nov 2022

Trvať na to čo povieš, nie je dôležitá babka,dedko,teta.... Ale ty ako matka,otec . Čiže jasné povedať upraces si hračky,ak sa do toho vloží tretia osoba upozorniť ju že nech sa do toho nestará,sú to hračky dieťaťa a ono si ich uprace lebo si mu to kázala.

autor
2. nov 2022

Ano to je ľahké povedať, len to nerešpektujú, a tie tituly to aj deti počujú, a potom ma odmietajú a idu sa ľutovať ..m je to strasne na psychiku uz cakam na byt ale je to este daleko uz by som mala rada klud a pokoj a našla si vztah znovu k detom ako sme ho mali pred tým 😭😭

evica17
2. nov 2022

A veľa deťom vysvetľovať,že prečo. Lebo ver tomu,že príď eobdobie kedy ty budeš tá najhoršia a oni to najlepší,lebo mu všetko dovolia. Ale dieťa musí chápať prečo to tak je a prečo chces aby to tak robili.

0silvia0
2. nov 2022

a u koho bývaš? U rodičov či svokrovcov?

melanta
2. nov 2022

Tak sa proste nestretávaj s ľuďmi, ktorí ti výchovu narúšajú. To je dosť jednoduché. Neakceptujú, tak s vami čas tráviť nebudú. Bodka.

melanta
2. nov 2022

Aha, teraz čítam, že nebývate vo vlastnom. Nuž, toto je cena za to, že máte dieťa nie vo vlastnom. Toto je primárne tvoja chyba, nie ich. Hoci teraz ma tu možno všetci zhejtujú, ale ak si sa rozhodla mať dieťa skôr, než vlastné bývanie, tak s tým nenarobíš nič, musíš niesť tieto dôsledky. Zbytočne ti tu ženy budú písať, že máš trvať na pravidlách. Ak raz nývaš u niekoho, kto to nerešpektuje, tak si nepomôžeš nijak. Nijak, len odsťahovaním. Tak choďte do podnájmu pokým nebude vlastný byt.

katarinka89
2. nov 2022

@melanta veľmi nerada ale musím s tebou súhlasiť- nerada preto, že jedine vychodisko je odísť preč....poznám to veľmi dobre z vlastnej skúsenosti a poviem úprimne, že urobiť si dieťa v dome svokry je nielen chyba ale kľúč do pekla.....neviem prečo si príchodom vnúčat dovoľujú starať sa a kritizovať

hilda08
2. nov 2022

Takisto som zažila rovnakú situáciu, nepomôže ti nic len odísť…

spadnutaslivka
2. nov 2022

ľudia sa starajú do výchovy aj vtedy, keby si bývala vo svojom. ale vtedy ich môžeš vypoklonkovať, kdežto u cudzích zväčša musíš držať hubu a krok 😒

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
2. nov 2022

prikláňam sa k názorom, že jediné, čo ti pomôže, je odsťahovať sa. a následne si upratať aj muža...

svetlonos
2. nov 2022

Mna by trafil trafil slak, keby som bola nutena byvat u rodicov! Svokrovcov ani nespominam. Rodicia nemaju tendenciu respektovat svoje dospele deti. Samozrejme chcu byt pred vnucatami ti najlepsi, z matky urobia neschopnu kozu. Zrejme by som riesila jasle, skolku a jednoizbak.
To sa inak nikdy nezmeni, oni ti to svojim „vychovavanim“ dodrbu ale hidia to neskor na teba. Zhukaj ich poriadne a vysvetli im ako sa maju chovat. Matka si ty! Nech si oststni laskavo uvedomia, kde je ich miesto.

autor
3. nov 2022

@melanta a vieš dovod preco nemám vlastné bývanie? Som rozvedená.

kvetinka75
3. nov 2022

tak to je ťažko ak s niekým bývaš, tam sa to veľmi ovplyvniť nedá. Najlepšie je odsťahovať sa, inak to nezmeníš

mamutka
3. nov 2022

@svetlonos tak ale ona nemoze po niekom hukat v štýle "uvedom si kde je tvoje miesto" keď oni sú doma a ona s dieťaťom u nich. Smutné je, že nemajú toľko rozumu, aby rešpektovali matku a podieľali sa na výchove, nie na rozmaznávani dieťaťa. Ak sa nedá slušne vysvetliť, treba sa proste odsťahovať hoc aj do podnájmu, keď sa zadari školka a pod. Niet nad kľud.