Ma 3 roky a je druhy krat v zivote chora,ma sople,ale nevie ich vysmrkat,nemali sme sa to kedy naucit a teraz je to pre nu neprirodzene fukat do nosa,sat s vysavacom nechce ani za svet,kvapkat do nosa si ako tak da ale potrebuje ten sopel dat von a nevie to,ako ju to mam naucit?Uz skusame vsetko ale nedari sa.
sprav si z papiera male gulicky a daj ich na stol a skus ju ,,naucit,, do nich fuknut nosom.Ukaz ako to ide tebe a uvidis ze to zopakuje a bude smrkat raz dva 🙂
urob guličku z vaty a daj ju na stôl,upchať prštekom jednu nos.dierku a druhou "namieriť" na guličku a fúkaním ju posúvať
vidim ze gulicky funguju 🙂 🙂 🙂 🙂
no ideme to skusit,dakujem zatial,uvidime🙂
Absolutne nic,vobec nevie fuknut do nosa,ukazovala som jej to,vysvetlovala som jej to,ale vobec nic.
treba skusat a skusat raz na to pride,a ked tak jej skus chytit usta 😉
no u nás sme učili fúkať ježka ako funí a u dcery to nezabralo tak sme sa naučili v kúpeloch ked jéj preplachovali noštek sloníkom ....trochu síce drastické ale účinne ....ba dokonca aj teraz si v pohode dá prepláchnuť a pri tých preplachoch sa naučila vysmrkať behom 1dňa
moja mala ked nevedela smrkat, tak sme sa steklili a sopliky isli so smiechom vonku 🙂 a ta starsia ked mala asi tri roky vedela uz smrkat, ale strasne slabucko ... tak som ju naucila nie do vreckovky, ale nad umyvadlom silno fukat a to jej islo ... sopluše len tak vyskocili a strasne sa na tom smiala 🙂
Nech skúša sfúknuť sviečku nosom. Radili to na Spektre tuším. Len pozor aby sa nepopálila 😕 inak ani moja nechcela dat odsávať ale potom som si začala akoze ja a dala som jej nech si sama a potom sme sedeli a pohadzovali si odsavacku a mali sme strasnu srandu 😀
No maly sa mi naucil jednoducho a pomerne rychlo smrkat do vreckovky.
Vravela som mu, ze sa ma nadychnut, zavriet usta a vydychnut nosom. Ja som zobrala papierovy kapesnik, zapchala jednu nosnu dierku a maly smrkal. A takto sa naucil smrkat. Este nemal ani 3 roky,
s dcerou som nemala s tym nikdy problem,ale u syna ano-ked to bol neustaly problem a zverila som sa pani doktorke poslala nas na krcne a tam nam pani doktorka oznamila,ze misko ma zvacsene nosne mandle a fukanie je pre neho bolestive,takze slo o to ,ze nie nevedel,ale bal sa...
@brinkley skus niektore triky odtialto 🙂
http://www.prosimspinkaj.sk/1/post/2014/02/ako-...
skus jej podrzat hlavu a kricat na nu a pod hrozbou nasilia si uvedomi ze nie ty ale ona je na spagate. u mna to fungovalo, otec tyran bol v tomto aspon ucinny. co som pocuvala ostatnych rodicov, vzdy sme boli bezproblemove deti, lebo sme vedeli ze sa neoplati natahovat rodicov...za to ostane deti furt s kazdou volovinou vymyslali. ja ked som si predstavila ze by som to mala robit, tak uz by som tisickrat bola vyrazena z domu. ked proste citam temy ako je tato, tak mi dviha adrenalin, ze kde je spravdlivost...jeden rodic sa posere z kazdeho hovna svojho decka a druhy sa k svojmu decku sprava tak ze sa z neho to decko posere.
skúste rôzne hry že kto dokáže fukať papierovú guličku noštekom najdalej alebo sa zahrajte na zvieratko na slona na jezka atd. http://akoapreco.com/ako-naucit-dieta-smrkat/
Ja neviem baby, moja malá ma o dva dni 20 mesiacov a fúka o život. Sama sa naučila, napodobňovali sme ježka a teraz len pýta servítku a fúka .-)
@brinkley to zaujima aj mna, lebo aj ked jej ukazem ako sa fuka nosom, tak ona opacne, natahuje do seba..