Ahojte, viete mi poradit ako obut dietatko? Maly ma jeden rok a vobec nechce obut ziadne topanky...museli sme mu na jesen kupit 21 a to ma chodidlo 12,5 cm...a preto take velke lebo len do nich sme mu vpratali nozku...
On pri obuvani stiahne prstiky do vnutra cize urobi akokeby taky mostik a nemam sancu nic obut...aj teraz nam prisli krasne topanocky ortopedicke zdravotne Sane...po kotnikove s kozusinov...
Maxim bez problemov obul a Milosko ani nahodou...doteraz pokial nechodil sme to riesili tak ze mal vonku len ponozky a na to dalsie hrube...ale v jeseni a zime sa to uz takto neda...co mam robit? ako ho obuvat aby uvolnil nozku a dal sa obut? som bezradna 😒 vopred vdaka za odpovede
deina no my sme take cizmicky skusali vpred na snurky a na boku zips kt. ide uplne dole krasne sa dala cizm aotvorit ale on to stiahne do takeho krcu nemam sancu...on to robi naschval...
a kde si kupovala cizmicky?
U Batu. Aj ked ho postavis, to robi? Zvyknem tak, ze ako tak mu tu cizmu natiahnem, poriadne otvorenu a ked ho uz postavim, zatazi celu nozicku.
postavim ho...ale on noha non stop skrcena...ja neviem ci ho steklit alebo co ale som z neho zufala..pred par dnami zacal sam chodit...krasne doslapuje na cele chodidlo ale len co chcem dat sandalku alebo topanocku skrci prsty a koniec
yasmina, skus doma v klude ho postavit na papier a obkreslit mu nozicku, aspon priblizne, potom to vystrihni a v obchode vloz do topanky, aby si aspon nejaku taku mieru o topanke vedela.
no ja viem ze ma 12,5 cm dlhe chodidielko som odmerala ked spal...ale obuvat ked spi sa neda 😀
skusim sa este poohliadnut po topankach co maju z boku zips a v predu snarky u &Batu ma vysoky nart tak aj tam moze byt problem...
no mame tiez takyto problem, ale postavit som neskusala, ona este sama nestoji, skusim ale, nech sa niecoho chyti a tak.
Nas maly tu nozku tie tak ohyba a ani za svet ju neuvolni. Zatial to riesime tak, ze ma na doma topanky, ktore sa daju poriadne rozsnurovat, tie mu obut viem, ako tak dam na nohu a postavim ho, aby do nich vhupol - ked uz stoji, nohu uvolni. A potom na von ma cizmy, ktore su aj na snurovanie, aj maju zips a to boli jedine, ktore si nechal obut, tiez sa daju dobre otvorit, napriek tomu, ze tu nozku ohyba a vobec mi nepomaha.