Dievčatá prosím 🙏🏻 vas ako to je s príspevkom na jasle?Môj maly bude mať 3 roky až nabuduci rok v apríli. Do škôlky ho asi nezoberú keď nemá ešte 3roky a v januári? Ja však nemôžem ostať doma až do ďalšieho septembra. Keď by som ho chcela dať do jasiel a dostávať nato prispevok, aké sú nato podmienky? Stačí ak si nájdem prácu na polovičný úväzok?
Ja som musela doniesť na úrad práce aj potvrdenie o zamestnaní pri žiadosti,tak neviem či nemusíš mať prácu
Milé maminky, príspevok na opatrovanie dostane matka, ktorá má prácu/je zamestnaná a to aj na polovičný úväzok. Tento príspevok je vyplácaný priamo na účet matky, nie jaslí, škôlky, opatrovateľky a pod. Na ÚPSVaR je potrebné doniesť potvrdenie o zamestaní (potvrdí zamestnávateľ) a takisto musíte mať zmluvu so zariadením kam dieťa umiestnite, príp. zmluvu s opatrovateľkou, ktorá má živnosť na takúto činnosť. Výška príspevku je momentálne max. 280€, ale môžu vám dať aj menej, záleží v akej výške platíte jasle/škôlku/opatrovateľku. Samozrejme, zároveň sa musíte odhlásiť z rodičovského. Pekný deň želám 🙂.
treba si zavolať na úrad práce a nie iba hádať. ale myslím, že to tú zmluvu tam treba, keďže to má byť pracujúce matky
Ďakujem vam krasne všetkým, zavolam tam a informujem sa 🙂
@nellita Ja sa nehádam, či to niekto chcel od vás, alebo nechcel, alebo prečo to tak bolo. Ja s tým pracujem, viem o čom píšem. Pokiaľ sa to týka príspevku na opatrovanie dieťaťa (na základe umiestnenia do zariadenia, alebo kvalifikovanej opatrovateľke na ŽL) je to tak ako píšem, aspoň zatiaľ.
Ja som v jan. dala žiadosť príspevok je písaný na manžela kdeže je zamestnaný a som nastúpila iba na brigádu. A každý mes platíme do 5 dňa v mesiaci jasle odišlu papiere na úrad prace a úrad pošle peniaze okolo 15-6 teho dňa v mes.
@wanesaz nemusis mat pracu, staci ak na urade prace poziadas o príspevok na starostlivost o dieta,donesies zmluvu s jaslami a nebudes poberat rodičovský.