Ako je to s príspevkom na jasle?

wanesaz
3. apr 2018

Dievčatá prosím 🙏🏻 vas ako to je s príspevkom na jasle?Môj maly bude mať 3 roky až nabuduci rok v apríli. Do škôlky ho asi nezoberú keď nemá ešte 3roky a v januári? Ja však nemôžem ostať doma až do ďalšieho septembra. Keď by som ho chcela dať do jasiel a dostávať nato prispevok, aké sú nato podmienky? Stačí ak si nájdem prácu na polovičný úväzok?

nellita
3. apr 2018

@wanesaz nemusis mat pracu, staci ak na urade prace poziadas o príspevok na starostlivost o dieta,donesies zmluvu s jaslami a nebudes poberat rodičovský.

sasules
3. apr 2018

Ja som musela doniesť na úrad práce aj potvrdenie o zamestnaní pri žiadosti,tak neviem či nemusíš mať prácu

3009
3. apr 2018

@wanesaz musíš mať prácu a doniesť potvrdenie a potom na úrade práce požiadaš o príspevok, ale musíš doniesť zmluvu s jaslami alebo škôlkou, že tam dieťa bude chodiť a príspevok dostanú priamo jasle alebo škôlka a nie ty. Tebe zasa prestanú vyplácať rodičovský príspevok.

nellita
3. apr 2018

@3009 z mojich skusenosti nemusis mat pracu,ale tr e ba sa opýtať na prislusnom urade prace,najlepsie

nellita
3. apr 2018

@wanesaz prispevok dostavas ty nie jasle,skús sa opýtať na urade prace co potrebujem ci aj zmluvu so zamestnavatelom,ja som nic take nedokladovala

eva.macko
3. apr 2018

Milé maminky, príspevok na opatrovanie dostane matka, ktorá má prácu/je zamestnaná a to aj na polovičný úväzok. Tento príspevok je vyplácaný priamo na účet matky, nie jaslí, škôlky, opatrovateľky a pod. Na ÚPSVaR je potrebné doniesť potvrdenie o zamestaní (potvrdí zamestnávateľ) a takisto musíte mať zmluvu so zariadením kam dieťa umiestnite, príp. zmluvu s opatrovateľkou, ktorá má živnosť na takúto činnosť. Výška príspevku je momentálne max. 280€, ale môžu vám dať aj menej, záleží v akej výške platíte jasle/škôlku/opatrovateľku. Samozrejme, zároveň sa musíte odhlásiť z rodičovského. Pekný deň želám 🙂.

nellita
3. apr 2018

@eva.macko to je zvlastne odo mna nik potvrdenie nechcel

monane
3. apr 2018

treba si zavolať na úrad práce a nie iba hádať. ale myslím, že to tú zmluvu tam treba, keďže to má byť pracujúce matky

wanesaz
autor
3. apr 2018

Ďakujem vam krasne všetkým, zavolam tam a informujem sa 🙂

eva.macko
3. apr 2018

@nellita Ja sa nehádam, či to niekto chcel od vás, alebo nechcel, alebo prečo to tak bolo. Ja s tým pracujem, viem o čom píšem. Pokiaľ sa to týka príspevku na opatrovanie dieťaťa (na základe umiestnenia do zariadenia, alebo kvalifikovanej opatrovateľke na ŽL) je to tak ako píšem, aspoň zatiaľ.

evittam
3. apr 2018

@eva.macko Uplne súhlasím. Dokonca sme museli mat potvrdenie obaja rodicia,ze pracujeme,inak žiadne jasle-statne samozrejme.

diablikovci
28. apr 2018

Ja som v jan. dala žiadosť príspevok je písaný na manžela kdeže je zamestnaný a som nastúpila iba na brigádu. A každý mes platíme do 5 dňa v mesiaci jasle odišlu papiere na úrad prace a úrad pošle peniaze okolo 15-6 teho dňa v mes.