Mamicky, ktore mate deticky tak cca vo veku 1,5 roka, ako dlho vam vydrzia same kracat, ked idete napr. na prechadzku? Nas sa na to minule pytala detska lekarka, ale nasa mala velmi dlho nevydrzi...stale sa pyta na ruky. Neviem, ci je to tym, ze nevladze a bolia ju nozky alebo sa jej len nechce...prosim, skuste napisat, ako je to u vasich deticiek v tomto veku....kolko metrov resp. ako dlho prejdu same po vlastnych a ci sa pytaju na ruky...dakujem.
Ahoj, no ono zalezi asi aj od toho, kedy vobec to dietatko zacalo chodit..Nas zacal napriklad az skoro v 16 mesiacoch naozaj chodit, tak v 18 mesiacoch to je len 2 mesiace odkedy stal na nohach..my mame teda teraz necelych 19 mesiacov a aj napriek tomu, ze chodi dost kratko, prejde podla mojho odhadu urcite tak 200-250 m, ale to s tym, ze sa aj tak vsade mota, to nie je chodenie jednym smerom..na tych nohach je dlho..ja to ratam skor na cas ako dlho chodi, akoby som sledovala kolko prejde..lebo sa mi trebars vysali aj hodinu v zahrade, kde stale beha, potom ideme na ulicu a tam teda chodi a beha dalsie aj dve hodiny kym sa pyta na ruky..ale nas maly nebol nikdy dieta, co sa pytalo na ruky..velmi sme ho nenosili..zatial si chodenie uziva, lebo s tym zacal neskoro, predpokladam, ze po case ho to prejde a nebude to unavou, ale ako vidim deti na okoli, tie starsie, tak sa chcu vozit v kociku alebo nosit, lebo uz ich to chodenie tak nenadchyna, uz je to bezna vec a uz sa im nechce..ved aj my dospeli by sme sa radsej vozili 🙂
ako kedy, su dni ked sa jej chce chodit len samej a ja za nou utekam a potom su dni, kedy je bud na rukach alebo v kociku.
nas maly vie lietat aj 4 hodiny (16 mesacny) ked sme vonku. u nas uz prechadzky v kociku nemaju sancu. ked po spanku vyjdeme von, nevie sa zastavit, stale nieco objavuje, beha v trave, kamienkoch, obcas si sadne, ale vypne az ked ma ist vecer spat 🙂
nasa mala sa v poslednom case velmi pyta na ruky, myslite si, ze to moze byt aj tym, ze jej idu ocne zuby a preto nechce velmi chodit? mate s tym skusenost, ze by to mohlo byt zo zubkov?
starší syn od 17 mesiacov nesedel v kočíku, ja som ležala v nemocke a muž ho len vodil na prechádzky, prešiel vela ... tak 2 hodky kráčal ale hore schodmi už nevládal (3. poschodie bez kočíka)....
dvojky okolo 2 rokov ešte v kočíku sedeli, ale viacmenej preto, aby išli tam, kde som ja potrebovala...:D
mna by teda este naozaj zaujimalo, ci sa moze pytat dietatko castejsie na ruky, ked mu idu zubky...mate s tym skusenost?
@sisiska kludne.vie ze ked je na rukach je blizko teba a ty mu davas pocit istoty a bezpecia.samozrejme ked ho nieco boli tiez putuje na ruky to ma v hlavicke zafixovane ze ked boli hoc co nablizku je maminka ktora pomoze pomojka pofuka a vypusinkuje. Takze preto sa viac ako inokedy pytaju na ruky.je to uplne prirodzene
@sisiska u nas je to podobne. Sice uz mame 16 zubov, ale maly sa posledny tyzden casto pyta na ruky, v kociari uz velmi nechce byt, takze trocha sa povozi a zbytok dokraca domov pesi. Ratam aj pobehovanie po ihrisku a tak. Ked to spocitam, tak okolo 2 hodin to bude.
naša Eliška ma hádam už všetky zúbky od 11 mesiacov ale veru keď je unavená alebo trošinku chorá rada sa pomazli ... dokonca má aj taký deň, že sa chce vyslovene mojkať. A to už je veľká 21 mes. slačna. Ale pamätám si veľmi dobre na obdobie keď začala chodiť (15 mes.) nebrávali sme kočík lebo chcela chodiť ale prešla zopar metrov a už bola na rukách....a trvalo to hodne dlho....
@sisiska Tak moja by chodila po svojich stále... Akurát že málokedy chce ísť aj ona tam kam chem ja 😎 😎 😎
Ale neter bola presne taká ako Tvoja malá, tiež sa jej nechcelo chodiť, má teraz 14rokov a je úplne zdravá. Aj vtedy bola, len proste sa jej nechcelo, stále kričala hopa... No a nosili ju obaja rodičia ako prineznú.
Ak Ti vydrží v kočíku - moja malá nie, rieš to tak, alebo potom nosiče, nech Ťa tak veľmi nebolia ruky.. Ale zdravotne bude isto v poriadku, neboj.
mojej mladsej dcerke sa nechcelo chodit pomaly do troch rokov. pouzivali sme golface. alebo nosili narukach + babyvaku .esteze bola drobula a lahunka.ona by v kociku sedela aj doteraz(7 r), keby sme jej ho cca v 3,5 nezatrhli 😀 .takze 1,5 roka je este podla mna velmi skoro riesit takuto otazku.neboj, je uplne v poriadku 😉
dieta do troch rokov sa pri chodzi rychlo unavi, lebo vacsinou nejde len tadial, kadial chceme my rodicia (az na vynimky), ale pobehuje okolo, vracia sa, skuma a podobne
moj vydrzal uz v takom veku velmi dlhu trasu, bola som prekvapena z neho..aj 2 kilometre..na ruky sa nepytal..kocik sme pouzivali len na presuny po nakupoch, lebo to by nam velmi dlho trvalo s nim peso-odbiehal..🙂nezabudnem, ako sme boli s nim v bojniciach v zoo a on cely cas tlacil kocik a neviezol sa v nom, jasne, ze nepresiel celu zoo, ale presiel veru dost, take tri hodky chodil..mal vtedy 17 mesiacov..chodil od roka..aj teraz velmi dobre chodi a prejde vela kilometrov, bez unavy..preto sme nikdy neuvazovali ani o surodeneckom kociku a pod.ked sa nam mala narodit dcerka..
moj vydrzi po najblizsi kamienok, piesok alebo hlinu, potom je s chodenim koniec 😀
tak starsi cupital okolo kocika uz dost zavcasu,lebo v kociku sa uz vozil maly,chodil rad a hlavne behal a mladsi beha od 11mesiacov a som rada,ze obcas v kociku posedi,lebo inak dokaze lietat ako besny a nie a nie prestat,vrtulka v dupe 😀
tak moj maly chodi od 8 mesiacov, v kociku bol naposledy, ked mal 10 mesiacov, odvtedy len beha a vymysla. Vydrzi neskutocne dlho behat, on ani nevie pomaly chodit, len stale niekam uteka, najcastejsie za loptou cele dni. Doobeda zhruba 4 hodinky vkuse a poobede tych 5 hodin urcite. Nevie, co je to unava a spavat sa mu tiez velmi nechce, ale naststie he nemusim nosit, lebo ma 12 kil a to by som nevladala.
nas maly beha od 11,5 mesiaca a odvtedy mame aj kocik odlozeny..teda par krat ho vytiahnem,ked potrebujem rychlo do obchodu alebo tak...a tiez sa cely den nezastavi...len beha alebo sa presuva na motorke...cca od 15.mesiaca chodime pesi skoro kazdy den k babke co je 1,5km tam a 1,5 spat...na ruky som ho vonku len malokedy bravala,a je to aj vidiet...ked idem s nim sama,krasne cupita,vsetko obzera,a ked ide tatino alebo babka,tak sa skoro celu cestu nesie...ale ako si ho naucili,tak ho maju 😉
Tak nas maly je na nohach cely den, kedze byvame v rodinnom dome so zahradou a domacimi zvieratkami, rano o siedmej sme vonku, naobed papat a spinkat a zase na dvor az do vecera 🙂 . Sa normalne bojim co bude v jeseni ked bude stale prsat, radsej na to ani nemyslim. 😖
Ale u kazdeho dietata je to inak, zalezi na zdedenom teperamente, maly nema byt po kom kludny, aj manzel aj ja sme velmi energicky. 😅
nas "duracelka" vcera behal po obchodaku skoro 2 hodiny v kuse, male zastavenie mal na obcerstvenie ... takze je to individualne ... Jarko sa praveze zlosti, ked ho dvihneme, radsej uz chce kracat sam