moja plne kojena dvoj mesacna dcerka nekakala uz 5 dni.....Ked som skusila teplomer, tak nic, ale konecnik ma makky....a ma kopu smradlavych prdikov. Ale dnes vecer mi zacala poplakavat a zvyjat sa......poradte mi prosim, ako dho take babo nemusi mat stolicu? a je vobec normalne, ze ju nema?
dakujeeeem
no pokial ja viem tak dojcene deticky nemusia kakat vraj aj 10 dni...
Nasa bola ciastocne prikrmovana nutrilonom a kakavala raz za 3 dni, niekedy to bolo aj 5, ale pokial doteraz s kakanim nemala problemy, zavolaj pediatricke a opytaj sa na to
no ja by som asi necakala ze to prejde a vykaka sa sama.my ak nekakame tri dni tak robim paniku a davam prvu pomoc. Poobede podam espumisan po dalsej hodine natriem brusko flatulinom a masirujem 5-10 minut zaroven cvicim nozickami ak toto nezabere pred kupanim pouzijem rektalnu rurku niekedy len vopcham dnu a uz to ide niekedy treba poriadne dlho namastenym koncom drazdit.neboj sa jej to neublizi ak sa pekne smyka a urcite sa po tomto ukone vykaka.drzim palce dufam ze som trosku pomohla.
ja tiez len kojim a maly najprv kakaval kazdy den a tiez asi v takom obdobi zacal kakavat len raz za tyzden alebo aj neskor. Pokial cika a prdka, tak je to podla mna v poriadku. Ked uz mi to bolo dlho, tak si ho tato posadil na seba ( malinky bol oprety chrbatikom o tatove brusko) a tato sa mu hral s nozkami, jemne ich pritlacal k brusku alebo lens nimi kopkal a tak kukali na telku a malinky sa skoro vzdy pri tom pokakal 🙂
u nas je to tiez bezne aj 5 dni bez, ale vidim sama, ze malemu to vadi, ze je plny aj ked vetriky su.. vtedy mu pomaham rektalkou (ked sa zvija alebo placka) a casto to dlho trva, ale ulavi sa mu potom. teplomer ani u nas nepomahal, rektalka sa stala vernou kamaratkou. drzim palce 😉
asi tak 7 dní je normál,potom sa to už musí riešiť..a ak ju začne aj bruško bolieť,tak už asi chce kaky..
mne doktorka hovorila,ze mala rekordmanov,co kakavali kazdych 21 dni 😉 ..ako hodinky,samozrejme plno kojene deticky..Simi bola tiez plno kojena a mala obdobie ked kakavala raz za tyzden ale to bola nadielka 😀
materske mlieko je lahko stravitelne takze bud pokojna ak ma prdiky tak to znamena,ze crievka pracuju..ak dnes zacala byt nepokojna skus Espumisan,ten nam zvykol pomoct a cvicit nozickami,pripadne telo na telo alebo tepla plienka na brusko..rektalna rurka je posledna moznost
Ahoj,mamina.
Je úplne normálne,pokiaľ si poprdkáva, že nemá tak dlho stolicu.Neviem ako často ju kŕmiš a koľko ti spapá,ale zober si aké býva teraz vonku teplo a ak jej popri mliečku nedávaš čajík,čo teda nemusíš, určite všetko mliečko vstrebe, vypotí, vyciká.A pribrala ti na váhe?Aj to môže byť merítkom, prečo bábo tak málo kakáva.Výživu si vstrebe a rastie, to je úplne normálne.Ak ti plačká, pomasíruj jej bruško v smere hodinových ručičiek, natri Pupíkom, pocvič nožičkami a bude dobre,neboj. Pre vlastný kľud zavolaj lekárke,ak ti to nedá aj teraz cez víkend stávať,tak na pohotovosť.Z nosa ti neodhryznú. 🙂 papa
Ahojte, my sme mali tiež taký problém, malý má 3 mesiace a nekakal už 5 dní. A potom bol strašne nervózny a len z ničoho nič začal plakať, ale vetríky mal v pohode len tiež dosť smrdľavé. Chudáčik už tak plakal, že aj ja som plakala s ním. Ale napokon sa vykakal, okúpala som ho v kýbliku, úžasná vec, len už sa do neho nezmestil, pretože má 7,5 kg a preto som ho začala kúpať vo vaničke a vlastne od vtedy mi prestal aj kakať, Tak som sa najedovala a vytiahla som kýblik, dobre som ho tam nechala vymočiť, potom som dala teplomer do olivového oleja a strčila mu ho do riťky a ešte sme aj pocvičili s nožičkami a malý sa do polhodiny tak pokakal, že ešte aj ja som bola celá okakaná :D, ale prestal plakať a to je podstatné🙂.
nasa nekakala 2 tyzdne a v pohode vsetko bolo.... dr. mi hovorila ze rekord jedneho babetka bol 28dni bez kakania 😉
@ginger_fox je to normalne, ked je dieta cisto kojene tak kakat nemusi kludne aj niekolko dni... pokial nie su nejake ine problemy tak k Dr. netreba ist 😉
ak je plne kojená tak 7-10 dní nemusí mať stolicu
Ahoj moja malá má z kakaním problém od narodenia najprv kakala v pohode no oná má také obdobia kakania a ne -kakania 🙂 tento mesiac napríklad nekakáme ja na radu lekárky počkám vždy cca tri štyri dni a pomôžem jej rektačnou hadičkou lebo po pár dňoch sa mi tiež spúčala a poplakávala..no a tak jej takto pomôžem a krásne sa vykaká vždy má toho už tam dosť .. 😉 tiež ju len dojčím ináč skúsila som jej dať laktobacílky baby ktorý upravuje črevnú flóru a síce ešte nekaká ale začala už bez problémov prdieť tak hádam sa to už dá na poriadok..
Dobrý deň Žienky ..
Mám dcérku má 1mesiac aj 2tyzdňe , nekojim ale dávam jej umele mliečko nutrilon .. už 2dni nekala , vetriky mà mám obavy .. je to normálne ??
pokial doteraz kakavala pravidelne(napr. po kazdom jedeni, prip. inak pravidelne, ale nie az s takto extremne dlhymi prestavkami), tak to normalne nie je. Odporucam Ti navstivit pediatra.