Ako dlho bez stolice?

dreamer4
3. sep 2011

moja plne kojena dvoj mesacna dcerka nekakala uz 5 dni.....Ked som skusila teplomer, tak nic, ale konecnik ma makky....a ma kopu smradlavych prdikov. Ale dnes vecer mi zacala poplakavat a zvyjat sa......poradte mi prosim, ako dho take babo nemusi mat stolicu? a je vobec normalne, ze ju nema?
dakujeeeem

ginger_fox
3. sep 2011

pokial doteraz kakavala pravidelne(napr. po kazdom jedeni, prip. inak pravidelne, ale nie az s takto extremne dlhymi prestavkami), tak to normalne nie je. Odporucam Ti navstivit pediatra.

kamajka
3. sep 2011

no pokial ja viem tak dojcene deticky nemusia kakat vraj aj 10 dni...

veronique_1
3. sep 2011

Nasa bola ciastocne prikrmovana nutrilonom a kakavala raz za 3 dni, niekedy to bolo aj 5, ale pokial doteraz s kakanim nemala problemy, zavolaj pediatricke a opytaj sa na to

vejinka
3. sep 2011

no ja by som asi necakala ze to prejde a vykaka sa sama.my ak nekakame tri dni tak robim paniku a davam prvu pomoc. Poobede podam espumisan po dalsej hodine natriem brusko flatulinom a masirujem 5-10 minut zaroven cvicim nozickami ak toto nezabere pred kupanim pouzijem rektalnu rurku niekedy len vopcham dnu a uz to ide niekedy treba poriadne dlho namastenym koncom drazdit.neboj sa jej to neublizi ak sa pekne smyka a urcite sa po tomto ukone vykaka.drzim palce dufam ze som trosku pomohla.

oranzada
3. sep 2011

ja tiez len kojim a maly najprv kakaval kazdy den a tiez asi v takom obdobi zacal kakavat len raz za tyzden alebo aj neskor. Pokial cika a prdka, tak je to podla mna v poriadku. Ked uz mi to bolo dlho, tak si ho tato posadil na seba ( malinky bol oprety chrbatikom o tatove brusko) a tato sa mu hral s nozkami, jemne ich pritlacal k brusku alebo lens nimi kopkal a tak kukali na telku a malinky sa skoro vzdy pri tom pokakal 🙂

zuzka38
3. sep 2011

u nas je to tiez bezne aj 5 dni bez, ale vidim sama, ze malemu to vadi, ze je plny aj ked vetriky su.. vtedy mu pomaham rektalkou (ked sa zvija alebo placka) a casto to dlho trva, ale ulavi sa mu potom. teplomer ani u nas nepomahal, rektalka sa stala vernou kamaratkou. drzim palce 😉

jankako
3. sep 2011

asi tak 7 dní je normál,potom sa to už musí riešiť..a ak ju začne aj bruško bolieť,tak už asi chce kaky..

lucinka4
3. sep 2011

mne doktorka hovorila,ze mala rekordmanov,co kakavali kazdych 21 dni 😉 ..ako hodinky,samozrejme plno kojene deticky..Simi bola tiez plno kojena a mala obdobie ked kakavala raz za tyzden ale to bola nadielka 😀
materske mlieko je lahko stravitelne takze bud pokojna ak ma prdiky tak to znamena,ze crievka pracuju..ak dnes zacala byt nepokojna skus Espumisan,ten nam zvykol pomoct a cvicit nozickami,pripadne telo na telo alebo tepla plienka na brusko..rektalna rurka je posledna moznost

anulienkam
3. sep 2011

Ahoj,mamina.
Je úplne normálne,pokiaľ si poprdkáva, že nemá tak dlho stolicu.Neviem ako často ju kŕmiš a koľko ti spapá,ale zober si aké býva teraz vonku teplo a ak jej popri mliečku nedávaš čajík,čo teda nemusíš, určite všetko mliečko vstrebe, vypotí, vyciká.A pribrala ti na váhe?Aj to môže byť merítkom, prečo bábo tak málo kakáva.Výživu si vstrebe a rastie, to je úplne normálne.Ak ti plačká, pomasíruj jej bruško v smere hodinových ručičiek, natri Pupíkom, pocvič nožičkami a bude dobre,neboj. Pre vlastný kľud zavolaj lekárke,ak ti to nedá aj teraz cez víkend stávať,tak na pohotovosť.Z nosa ti neodhryznú. 🙂 papa

karmella
3. sep 2011

Ahojte, my sme mali tiež taký problém, malý má 3 mesiace a nekakal už 5 dní. A potom bol strašne nervózny a len z ničoho nič začal plakať, ale vetríky mal v pohode len tiež dosť smrdľavé. Chudáčik už tak plakal, že aj ja som plakala s ním. Ale napokon sa vykakal, okúpala som ho v kýbliku, úžasná vec, len už sa do neho nezmestil, pretože má 7,5 kg a preto som ho začala kúpať vo vaničke a vlastne od vtedy mi prestal aj kakať, Tak som sa najedovala a vytiahla som kýblik, dobre som ho tam nechala vymočiť, potom som dala teplomer do olivového oleja a strčila mu ho do riťky a ešte sme aj pocvičili s nožičkami a malý sa do polhodiny tak pokakal, že ešte aj ja som bola celá okakaná :D, ale prestal plakať a to je podstatné🙂.

azarijka
4. sep 2011

nasa nekakala 2 tyzdne a v pohode vsetko bolo.... dr. mi hovorila ze rekord jedneho babetka bol 28dni bez kakania 😉
@ginger_fox je to normalne, ked je dieta cisto kojene tak kakat nemusi kludne aj niekolko dni... pokial nie su nejake ine problemy tak k Dr. netreba ist 😉

siusinocka
4. sep 2011

ak je plne kojená tak 7-10 dní nemusí mať stolicu

bahara
8. sep 2011

Ahoj moja malá má z kakaním problém od narodenia najprv kakala v pohode no oná má také obdobia kakania a ne -kakania 🙂 tento mesiac napríklad nekakáme ja na radu lekárky počkám vždy cca tri štyri dni a pomôžem jej rektačnou hadičkou lebo po pár dňoch sa mi tiež spúčala a poplakávala..no a tak jej takto pomôžem a krásne sa vykaká vždy má toho už tam dosť .. 😉 tiež ju len dojčím ináč skúsila som jej dať laktobacílky baby ktorý upravuje črevnú flóru a síce ešte nekaká ale začala už bez problémov prdieť tak hádam sa to už dá na poriadok..

karin4321
16. okt 2021

Dobrý deň Žienky ..
Mám dcérku má 1mesiac aj 2tyzdňe , nekojim ale dávam jej umele mliečko nutrilon .. už 2dni nekala , vetriky mà mám obavy .. je to normálne ??