Ako dieťatko naučiť, že toto nesmie?

vasjar
16. mar 2022

Ahojte, chápem, že pár emaacne deti ktoré 4nozkuju už objavujú všetko navôkol, ale ako naučiť aby niektoré veci nebral do rúk? Aj napriek upozorneniam (s viem ze ich ešte nechápe) stále ide za zakazanymi vecami

zuzuliennka1
16. mar 2022

@vasjar tie zakazane veci dat proste z dosahu 🙂 takemu dietatu este nevysvetlis, ze nesmie a ono to aj pochopi, na to je este malicke.

hennyinnsbruck
16. mar 2022

Ja som nedavala nic z dosahu.na sufliky sli detske poistky ,asi 30000x som povedala nie a odputavala pozornost.naucila sa

zuzuliennka1
16. mar 2022

@hennyinnsbruck v tomto by som este dodala z vlastnej skusenosti, zo skusenosti z rodiny, kamosiek a aj tu na mk - ze je predsa len trochu rozdiel v tom, ci sa bavime o chlapcoch, alebo dievcatach. Chlapci su zvedavejsi, akcnejsi, vsetko treba preskumat, zistit,… dievcata az tak nie, z toho co autorka pise, ma tiez chlapca. Ked som sa na toto iste pytala mojej mamy, ktora vychovala 4 deti, povedala mi to iste - dat z dosahu, vysvetlovat, neskor pochopia.
Zo zaciatku sme ani konferencny stolik v obyvacke nemali a na navstevach som pohare na stolikoch vlastnym telom branila😂 nedokazala som si predstavit raz mat stolik. A dockali sme sa, aj pohar s vodou a salku s kavou tam mozem nechat a nic sa tomu nestane

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hennyinnsbruck
16. mar 2022

@zuzuliennka1 tak to neviem mam 1 dievca ale moze byt Samozrejme ☺️☺️
Mne mama radila capnut jej na ruku🙄🙄 no urcite….

angela1989
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domak2
16. mar 2022

@vasjar poviem nono! 2x, na tretí poviem nono a zoberiem ho preč, chvíľu poreve a po 150tom raze to občas pochopí 😅

angela1989
16. mar 2022

@vasjar ja som po rukách necapala ale keď chytali čo nemali ruku som im odsunula s dodatkom ,,no no". Postupom času už stačilo len z diaľky kričať no no 😊

zuzuliennka1
16. mar 2022

@hennyinnsbruck noo capnut ruku nie, to som nikdy nerobila, to nic neriesi… len vysvetlovat a vysvetlovat, raz pochopia

hennyinnsbruck
16. mar 2022

@zuzuliennka1 presne tak nie som tiez za taketo praktiky