Ahoj baby mame taky problem moja mladšia dcera sa boji chodit vonku iba ak idem ja a to všade chodi za mnou. Na wc chodi so staršou dcerou alebo ked idem ja.
a dovod- raz bola vonku sama a pod nasou zahradou prechadzali srnky a jelene asi tak 5, no a ako dupali dole kopcom pes štekal ona sa zlakla a ona kričala až pistala ako diva.
od vtedy to robi. ako ju toho zbavit?
dakujem 🙂
možno aj psycholog...ako píše aponchie...ale asi aj skôr trpezlivosť...a vysvetlovať...a ukazovať....môj syn je vo veku ako tvoja dcérka...a v noci na záchod ho sama nedostanem...musí s ním niekto ísť...alebo sa bojí ísť do miestnosti kde je tma...no neexistuje....tak tiež...ukazujem...že tam nik, nič nie je...vysvetujem... 😖 možno to vekom prejde..., teda dúfam.....tie ich detské dušičky a predstavivosť sú nevyspitateľné.....veľa trpezlivosti prajem... 😀
už to raz robila potom ju to prešlo.minule staršia na nu zalovala že sa boji preto sama na zachod lebo tam videla biele oči. no ja som nebola o nic lepsia my sme byvali v byte a ja som zas kukatku videla oko 😅
diky asitka snažim sa vysvetlovat a robim to stale dookola 🙂
pokial sa zacne zvecerievat,je tma,alebo noc,tak ja tiez musim chodit s malou na zachod,a nezazila nic takto"stresujuce". 😉
tvoja sa zlakla,ved v tom strese/beziace stado,stekajuci pes/,nevedela ci jej neublizia.... dat si to v hlavke rychlo dokopy...😕
a vonku...nech chodi so sestrickou/pokial sa ta neuci/...alebo jej vysvetlis,ze srnky boli len splasene,a do dvora neskocia/mala pravdepodobnost,pokial je dost vysoky/ 🙂
chce to len trosku casu...teraz je to vek,ked sa boja aj "strasidiel"
co tak detskej psycholog ten bude vedet presne nez nejake pokusy tady 😉