Ahojte baby, náš malý má 7 mesiacov, pekne sa prevracia z bruška na chrbátik a naopak, už vidím aj náznaky lezenia..teda skôr sa naťahuje za vecami 😉 ,.... myslím, že je všetko tak, ako má byť. Snažím sa ísť metódou , že "najlepšie pomôžem dieťaťu, keď mu nebudem vôbec pomáhať", a teda ho nenútim ani pasívne sedieť / aj keď občas ho mám na kolenách posadeného, lebo máme reflux/, len by som chcela vedieť, či existujú nejaké cviky, ktoré s ním môžem cvičiť, aby mu prirodzene silnelo svalstvo, aby som mu "pomohla" pri lození, chodení a pod.... ďakujem :o)
@suz2 Tvoj maly je velmi šikovny, stači ked mu daš dobru motivaciu, to znamena nejaku oblubenu hračku, u nas to bol mobil alebo ovladač, ked som tieto dve veci polozila pred neho to si mala vidiet, ako začal fučat a vzdychat a zrazu sa pohol, a tu radost ked sa mu podarilo tieto veci dosiahnut, bola neopisatelna 😅
@suz2 tiez si myslim, ze mu staci ked ho budes motivovat, je par cvikov, ktore sa daju spravit, len to by ti musel niekto ukazat, to sa takto neda cez net pisat... ale naozaj je uplne v poriadku a sikovny, davaj mu hracky dalej od tela aby mal motivaciu sa k nim pohnut, ale nie velmi daleko, aby ho to neodradilo ked netotiahne a na kolienka mu mozs pomoct tak ze skus davat hracky na vyssie polozene miesto, nie na zem, napr na nizsiu krabicu...tiez nic vysoke...staci aby ich videl ked trosku viacej natiahne krk 🙂
@suz2 mas velmi pekny pristup k motorickemu vyvoju maleho 🙂 robis vsetko uplne spravne, nepotrebujete cvicit nic specialne, len fakt nechat to dieta, ono tym, co robi, sa pripravuje na dalsi level pohybu, prave tymi pohybmi si posilnuje tie spravne svaly, fakt mozno len ta motivacia hrackami a to uplne staci 🙂 vsetko dobre vam prajem 🙂
My sme cvičili podľa tejto knižky, je fajn. http://www.martinus.sk/?uItem=124036
Maminky s babatkami. Pripravila som pre vas kratky clanok s cvicenim a fotkami 🙂.
Mozete si zacvicit pre inspiraciu.
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/barbish...
@barbishkamiracle jeeejo, super, ďakujeme :o) ani som nevedela,a pritom som už s drobcom takto cvičila keď sme sa hrali :o) ale skúsime aj ďalšie nápady z článku :o) ešte raz ďakujem a prajem pekný deň :o)
@suz2 , to cvičenie na fit lopte robím aj ja s malým, lebo je trošku hypotonický, i keď inak šikovný 🙂, Ja s ním húpem na lopte bruškom dolu aj zboku, jemne s ním kývem doľava a doprava a úplne cítiť, keď ho držím za boky, ako sa mu napínajú šikmé brušné svaly. Stačí každý deň trošku pocvičiť, samozrejme keď je dieťa v dobrej nálade a formou hry 🙂 . Zdravému dieťatku to neublíži a pomáha to korigovať a trošku posilniť svaly deťom s menšími chybičkami.
@bodka70 vyborne to robis 🙂, na hypotoniu je toto cvicenie idealne!sikovna maminka 🙂
Maminky,mam pre vas skvely typ 🙂. Akcia na cvicenie s detickami od 4mes. do 3 rokov.
http://www.zlavomat.sk/zlava/65171-cvicenia-pre...
motivujuce, hned by som s mojimi isla, len skoda, ze je to v Bratislave
@mirkasip No 🙂,to by ste mali drahu lekciu s cestou...v Lucenci nemate nieco podobne? nejake centrum?
ale ano, centrum mame, aj klub mamiciek, stretavame sa, ale cieleny kurz zatial nie. Deti sa "len" spolu hraju a blaznia. Taketo daco by vsak tiez ptesilo🙂
@suz2 myslim, ze cviky su uplne zbytocne, maly je sikovny 😉 ale ked sa rad natahuje za hrackami, tak najlepsim cvicenim a motivaciou bude mu ich polozit tak, aby sa musel aspon o kusok pohnut, aby dociahol 🙂