Ako často zvyšujete hlas na deti?

zuzkaz91
6. júl 2020

Musim sa spýtať tak blbu otázku,či ja som zlá či je to v norme.Podla mňa v norme ale....no samozrejme poviem detom x krát sadnite si a najedzte sa,nič ignorácia...po napomenutiach zvýšim hlas nech už idú jest,trvá to asi 5sekund,nevykrikujem zas do bludu.Poviem nech si popracu izbu....nič ....zvysim hlas na pár sekúnd,a už ma suseda vytrepava dvermi akoby som vrieskala od rána.Pritom má deti na ktoré sama kričí,sami sú hlučný,ale toto nechcem riešiť.Tak ako to je u vás?ste furt hlasov v jednej rovine?

sunny8
6. júl 2020

Ukľudni sa. Ja poviem svojim umyť rúčky a ideme papať a oni prídu ale nenutim ich v sekunde počas nejakej činnosti. Majú právo dokončiť čo majú rozrobené veď minútku dva počkám. A s upratovaním tiež trucovali a nebolo konca kraja .. tak sme sa dohodli že keď chcú ráno rozprávky musia si najprv ustlat. A večer upratať stolík hračky majú v boxoch takže to nie je ťažké len "nahádžu" a je to. Pozbierať zo zeme keď im napadali papieriky alebo cosi. Tiez som hystercila. Najprv som dala do poriadku seba a deti upratujú samé od seba nepotrebujú ma nad sebou ako dozor.

zuzkaz91
autor
6. júl 2020

@sunny8 nie som kľudná? Som kľudná.Uplne.Zvysim hlas lebo to zaberie ,nie že som nervak.
Ďalej keď im stojí jedlo polhodinu na stole ako na čo čakať?
To upratovanie tiež zábere len keď niečo za to bude,ako u vás rozprávky.Nepaci sa mi ten prístup niečo za niečo.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaz91
autor
6. júl 2020

@ptmt1011 no tak do kopy za celý deň kričím možno 2minuty, niektorí deň nič lebo pracem za nich a krmim ich lyžicou rovno do úst.ale poviem ti byť v dome urobím iný bašavel,ale aby som nebola za kravu ták som ticho.Opakujem nie som nervak ale čo keď ignoruju...

janci05
6. júl 2020

Ja tiež musím synovi aj tri krát povedať, aby sa išiel najesť. Nikdy nepríde na prvý krát už aj zvýšim hlas. Susedia si o nás musia myslieť svoje, ale je v takom veku, akoby už skorá puberta ne neho išla. Niekedy zaberá keď rátom do troch, alebo už vie, že ho riadne zhúkam.

zuzkaz91
autor
6. júl 2020

@janci05 to rada počujem 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaz91
autor
6. júl 2020

@viestta no moja staršia kazí tu mladšiu,schválne aby nebola sama za zlú,tak jej káže čo má kedy robiť, samozrejme veľká sestra je viac ako mama,tak skáče ako píska a ja sa môžem...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaz91
autor
6. júl 2020

Veď mne to príde v norme zvýšiť hlas,len som rozmýšľala prečo tak pod nami trepnu dverami...či to len ja kričím ....keby blbosti vykrikujem,ale poďte už jesť,popracte si izbu,zase mám hračky pod nohami to je podľa mňa rodinná klasika....za to pod nami nás budili pubertiaci ako sa bijú nadávajú búchajú dvermi a ja nič som im nedávala najavo búchaním dvermi.

sunny8
6. júl 2020

@viestta ako si vychovas tak máš ;) ide o prístup ..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaz91
autor
6. júl 2020

@sunny8 a o povahu nejde,vždy len prístup?ja som vychovaná zo súrodencami rovnako a každý máme iný prístup ku rodičom,každý sme boli iný v dectve,lepší či horší.Tu o prístup nejde.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckatka
6. júl 2020

Niečo za niečo? Ale veď predsa celý život funguje tak ze niečo za niečo?
Ty snáď chodíš do prace zo súcitu? Hádam za prachy nie?
😂
Príklad.

Máločo v živote robíme z čistej lásky a nezištne. Za väčšinu vecí čakáme odmenu. (Spravím si úlohu dostanem jednotku. Požičiam knižku kamarátovi, on mi za to pomôže s niečím...). Chápeš.
Čiže...ty navaríš a očakávaš ze rodina za to tiež pre teba niečo spraví (Napríklad upracu si alebo co)....
Takže deťom treba vysvetliť ako život funguje. Ze veci robíme pre toto a pre toto...(Aby sme nežili v chlieve...aby sme neboli hladní...)...A nie pretože mama povedala.

zuzkaz91
autor
6. júl 2020

@ckatka ale veď o to ide,my s mužom vysvetľujeme dookola ale po x krát už zvýšime hlas.Dokedy sa budeme omielat dookola ako papagáje..a ten príklad no čo ja viem porovnávať s prácou...dobre no

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunny8
6. júl 2020

@zuzkaz91 aj povaha hrá rolu ale aj prístup. Všetko má byť s láskou. Ani si nevieš predstaviť čo dennodenné vrešťanie v decku zanechá. Jeden prípad nemilovaneho dieťaťa ktoré bolo vždy zle a za všetko dostalo vynadane práve riešim a vieš ako ? Behame po vyšetreniach lebo ten človek darmo že je už pred dôchodkom nedokáže stráviť že nedostal kus lásky od rodičov len vreskot. Keby si to videla bolelo by ťa to. Preto som aj prehodnotila kvôli čomu sa oplatí zvýšiť hlas a kvôli čomu nie .. posledné dni ma zmenili na nepoznanie. Prístup je veľmi dôležitý a pristupovať by sa malo len s láskou v akejkoľvek podobe

zuzkaz91
autor
6. júl 2020

@sunny8 opakujem,tu nejde o denno denne vrestanie.Ani z daleka.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mrkvicka060
6. júl 2020

@sunny8 ty to hrotis statocne 🤦‍♀️ Nikto netvrdi, ze vresti po decku cely den a nedava mu kusok lasky. Tieto porovnania s extremnymi patologickymi pripadmi fakt milujem, trochu rozmyslaj kym nieco napises...

sunny8
6. júl 2020

@mrkvicka060 možno som pod vplyvom strašných emócií som vypätá uznávam .. ale fakt vidím veľa rodičov čo majú k deťom otrasný prístup. Stretávam sa dokonca aj s tým ako matka vypáli dieťaťu cez zadok na ihrisku a pritom to decko naozaj nič také nespravilo. Každý sem tam pokrici tak ma napadlo že toto autorka asi nerieši že skôr asi ma s tým kricanim nejaký problém. Nechcela som nikoho uraziť. Len čím viac kludnejsich rodičov tým menej psychopatov vyrastie z tých detí

henka123123
6. júl 2020

ja zvysim hlas aj plesknem ked treba...ziadne tutu mutu a bude si tu robit co chce...hranice trrba zas nejake mat

zuzkaz91
autor
6. júl 2020

@sunny8 za mňa problém majú skôr susedia,keď si zakaslem tak začnú kašľať podnami,kychnem a kychnu parodicky pod nami a na minútu zvýšim hlas a vytrepu má dvermi.Tak som sa zamýšľala či iné nezvýšia hlas...zase opakujem že nie som nervak práveže ako vidím iné nezvládajú jedno dieťa,ja mám tri v malom veku a teda podľa mňa som v pohode ale predsa si nenechám skákať furt po hlave...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz