Ako často plače vaše dieťatko?

majusenka77
17. aug 2011

Naša dcérka už od pôrodnice veľmi často a dlho plače. Prešli sme si všetkými neduhami - novorodenecká žltačka, nespavosť cez deň, koliky, reflux, nadprodukcia mliečka, intolerancia laktózy...... upravili sme všetko ako sa len dalo, ale stále je plačlivá. Teraz má 3 mesiace, trochu sa to zmiernilo tým, že už sa začína zaujímať o svet okolo seba, no podľa mňa je toho plaču aj tak dosť.
Spočiatku som si myslela, že má nejaké ďalšie zdravotné problémy, ale obehli sme všetkých možných lekárov a vraj je OK, že je to len taký temperament - aj keď mne sa to veľmi nezdá.
Náš deň prebieha asi tak, že keď sa zobudí, samozrejme väčšinou s plačom, napapá sa, vydrží tak cca 30 minút kľudná, smeje sa, pohrá sa s hračkami a potom spustí mrnkanie, ktoré prejde do veľkého plaču. A tu už nepomáha nič - aby bola opäť v pohode musíme jej nachádzať stále nové podnety, všetko ju zaujme tak na 3 minútky, inak plače. Najhoršie je to pri uspávaní, to plače až sa zachádza, musíme ju uhojdať (na rukách, alebo v kočíku). To trvá cca 1,5 hodiny, ak sa mi podarí ju uspať, tak spí cca hodinku a potom to ide znova dokola.
Mala asi dva-tri dni, kedy len trošku plakala, to som bola nesmierne šťastná, ale potom sa to vrátilo späť. Nevšimla som si, že by sme počas tých dní fungovali nejako inak, než iné dni, tak nerozumiem prečo potom inokedy plače? Robíme kadečo, ale len ťažko ju vieme utíšiť.
Poraďte, prosím čo ešte skúsiť.

pingu1
17. aug 2011

jaj moja len co uzrela svetlo sveta, tak zacala revat a este neprestala. a to ma 2,5. mimoriadne urevane dieta mam. ked bola novorodenec, tak ked nespala, tak revala... 😖

tea333
17. aug 2011

@majusenka77 bohuzial, kedze je taka malicka, len tazko sa da zistit, co je zle.Moze to byt vecou este nevdovyvinuteho nervoveho systemu babatka a jeho drazdivosti, ale aj precitlivelost na podnety,alebo ako pises kolika, zamlcany reflux alebo cokolvek ine..
aj moj chlapcek vela a dlho plakaval.boli sme z toho zufali.Mozem ti len slubit, ze to casom bude omnoho lepsie!
a mam jednu radu, ktora je na nezaplatenie pri umrncanych babatkach - kup si satku alebo nosic a vela vela malinku nos, uvidis, ze bude spokojnejsia, aty budes mat volne ruky 😉

majusenka77
autor
17. aug 2011

@tea333 Vďaka za typ - šatku sme zatiaľ neskúšali. Skúsili sme baby vak a klokanku, no to sa jej až tak nepozdávalo. Ale asi skúsim aj tú šatku, možno......

matysek412
17. aug 2011

@majusenka77 naš začal keď mal mesiac, plakával často, keď mal 3 mesiace začal večer plakávať ako o život, nevedeli sme čo sním, pomohlo uhojdať na fit lopte a taká melódia z detskej hračky, keď sa trochu ukľudnil a konečne zobral prsník do úst, vyčerpaný zaspal. Tieto večerné záchvaty trvali asi mesiac, potom to zrazu prešlo. Zostal ale veľmi urevaný cez deň, stále plakal a mrnčal a mňa už z toho išlo poraziť, ešte aj v kočíku - akoby vôbec nevedel zaspať - a keď zaspal spal 40 minút. Niektoré dni boli lepšie, iné horšie. Teraz keď nad tým spätne rozmýšľam, prestal byť urevaný po prvom roku, keď mu konečne vyšli všetky zuby. Jemu prvý zub vyšiel v 4 mesiacoch a potom postupne do roka všetky - teda okem druhých stoličiek. Posledných pár mesiacov už bol zlatý, neplakal toľko, aj ja som bola kľudnejšia. Zase sa to zmenilo asi na 2 týždne, kým mu vyliezli dve spodné stoličky a potom bol zaseako tak kľud. A teraz už tretí deň plače zase celý deň. On už je veľký, už vie povedať alebo ukázať čo chce, ale napriek tomu plače a sám asi ani nevie prečo - nič ho nebaví- myslím že sú to tie posledné dva zuby.
Máš to teraz ťažké, s malým bábätkom je to oveľa horšie, snáď sa vám ukľudní po nejakom čase. Ale nie si v tom sama 🙂
ja už niekedy ten jeho plač nezvládam, doslova ma z neho bolia uši a kričím po ňom, aj keď viem, že nič nedosiahnem - ale kto nemal také uplakané dieťa, tak to nepochopí, aké je to vyčerpávajúce a aké je to zúfalstvo, keď ten plač nedokáže matka utíšiť.
Želám ti veľa energie 🙂

matysek412
17. aug 2011

A áno, šatka je super, alebo nejaký nosič - ako trojmesacna, už môže aj do nosiča.

tea333
17. aug 2011

@majusenka77 ak myslime tu istu klokanku, tak by som ju zahodila..je to nezdrave a nebezpecne, a uplne nevhodne pre tak male mimi.Okrem ineho, tak male babatko je citlive na vnemy.Nepotrebuje byt otocene do prestoru, prave naopak, potrebuje citit mamu a byt od vonkajsieho sveta "izolovane".Baby vak tiez podla mna nie je ono.
Treba nosit v satke alebo ergonomickom nosici, napr. manduca, ta ma aj vlozku pre malinke babatka.
Taketo nosenie je diametralne odlisne.Babatko je na tebe telickom pricucnute, drzi sa maminky, pocuje jej srdiecko, citi teplo. To dodava dietatku pocit bezpecia.Moj maly tam rad spinkaval..
cez den si porobis veci, daj tomu samozrejme par dni, ale mala si urcite pekne zvykne.okrem toho, chrbtica sa jej bude spravne vyvijat 😉

http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/preco-n...

mia551
17. aug 2011

@majusenka77 moja malá mala len chvílu také obdobie, ked vkuse plakala, u nas to vsak nastastie preslo pomerne rychlo... (cca 2 mesiace). pomohlo hlavne nosenie a samozrejme fitlopta... no a mne trosku pomohol pre psychiku (aspon na jeden vecer) aj nasledovny pribeh 🙂 http://www.rodina.cz/clanek4837.htm
neskutocne som sa na nom zabavila a zaroven sa mi aj ulavilo, pretoze som pochopila, ze v tom nie som sama a ze sa to RAZ isto skonci... zelam vela sil a energie

rolak
17. aug 2011

@majusenka77 nosiť,nosiť,nosiť tesne pri tele maminy (šatka, iné nosiče, nie klokanka)... a spievať a tíško rozprávať

rolak
17. aug 2011

@majusenka77 a hlavne musí byť mama úplne pokojná..... malá to hneď zacíti.

andrejka1974
17. aug 2011

to je ako keby si hovorila o mojej malej ked bola ako tvoja mala moja plakavala kazdy den cez den spavala 2 krat 20 minut a od tretej pobede az do druhej v noci revala v kuse trvalo to pol roka katastrofa ja mam doma dalsie 3 deti este ze tie su uz vacsie manzel od rana do vecera v praci a tak ked dosiel domov dala som mu malu tu mas a ja som isla si pospat na 2 hodinky ostatne deti to nerobili nic nepomahalo museli sme len vydrzat po pol roku zacala cez den spinkat aj hodinku a pol tak to bolo lepsie teraz ma 2 roky 11 mesiacov a neplace skoro vobec iba ked je velmi unavena a cez den spi aj 2 a pol hodiny a noc prespi od 1 a pol roka

majusenka77
autor
18. aug 2011

@mia551 - ten článok ako by bol presne o nás, s tým rozdielom, že naše dieťatko plačká od prvého dňa. Aspoň vidím, že na tom nie som takto sama. Vďaka za povzbudenie.

tamoulik
18. aug 2011

@majusenka77 Aj ja mam uplakane dieta, vsetko ho bavi asi minutu a treba ho stale bavit, cez den pospi dokopy 2h aj to som rada. Nam pomaha nosenie v satke a Manduce na striedacku, da sa v tom rovno aj dojcit, kocik neznasa, takisto spolu spime , kedze v noci casto papa. Urcite klokanku nepouzivaj, z babyvaku zase mna bolel chrbat, a este odporucam dat do satky a skakat na fitlopte, na nezaplatenie, mas zadarmo fitko a tvoje usi si trochu oddychnu.

angellinka
18. aug 2011

@mia551 vynikajuci clanok,prezivali sme to tak isto pri mojom prvom synovi 😉
vsetko to ale prejde,a budeme na to spominat.Som si myslela,ze druhe dieta u mna nehrozi,a ho mame aj krasnu dcernku
@majusenka77 drzime palce!!!!u nas pomahalo vela,vela a este raz vela nosit,mam nosic ergi Liliputi,nedam nanho dopustit,a obidve ruky mam volne a mozem sa venovat starsiemu,aj upratovat 😉

alca85
18. aug 2011

tiež môžem odporučiť len ten nosič, bez neho by som sa asi už zbláznila a všetci by sme pomreli od hladu 😀 , nakoľko môj je ticho len keď spí a spí len keď je v nosiči alebo vonku. Aj teraz ho mám na sebe 😝

alca85
18. aug 2011

a takto pracujeme 😉 a niekedy aj zabudnem že ho mám na sebe 😀

ninan2
18. aug 2011

@alca85 to mas Manducu alebo ktory nosic? A od akeho "veku" ju uz pouzivas? Lebo ze vraj az od 3. mes. je to vhodne... (rozmyslam akurat, co kupit...)

angellinka
18. aug 2011

Ja mam nosic-ergonomicky od Liliputi,pouzivala som ho od 3 mes.Pred tym babyvak.
@alca85 a pokial sa nekojila mala,tak bola v nosici,jedine v tom bola ticho,a tak som robila tiez vsetko 😀 😀
a dcerka oblubovala aj kocik,mladsi absolutne,cize ten bol cely den na mne 😝

alca85
18. aug 2011

@ninan2 mám mei tai a bol písaný od narodenia. Ja ho požívam cca od 1 mesiaca. A dávam mu za hlavičku aj plienku, aby mu v tom až tak nelietala 🙂
@angellinka aj môj si pospí aj v kočíku, ale najhoršie je že neznesie čiapku, tak uspávaniu predchádza veľký rev 😒 ...a keď je teplo, tak mu len cez bok hlavičky dám klobúčik a tak hneď zaspí.

zebra41
18. aug 2011

@majusenka77 moj maly preeereval cele 3 mesiace. bud spal alebo plakal. v noci plakal prve dva mesiace - to sa upravilo po podani probiotik,kedze sa mu potvrdila bakteria v brusku. no den to nezmenilo. po troch mesiacoch sa to trosku zlepsilo - ale casto som ho davala spinkat aj po pol hodinke. proste zacal mrnkat, sups do kocika a spinkat. bud na balkon alebo von. no a teraz ma skoro 7 mesiacov - ma sice svoje dni,ale da sa povedat,ze sa to upravilo. dokonca ma dni ked placka len ak meskam s jedlom...a uz sa na nas aj usmieva, dokonca aj nahlas smeje 🙂 a to teda sme si na to museeeli dlho pockat, kym sa zacal smiat. ja si myslim,ze u nas bol dovod straaasne vela podnetov a potom sa nedokazal ukludnit a spracovat to a zaspinkat. tiez som sa ho snazila zabavat vselicim, ked nespinkal. bavilo ho to chvilocku a zase plac. tak som to obmedzila a zacala davat castejsie spat. aj ovela rychlejsie zaspinkal a aj sa zacal budit bez placu.
viem,ze sa odporucaju nosice, no nas ich nema rad. babyvak neznasal. on nikdy nebol na nosenie. najlepsie mu je,ked mu dame vsetci pokoj 🙂 mame sice Manducu, no pouzivame ju vyhradne na vylety,ked sa moze obzerat. zaspi v nej rovnako ako v postielke alebo v kociku. praveze by som povedala,ze tu zaspava s placom, pricom inak zaspava pokojne.