Ahojte,
ako často kupujete svojim detom aktivity zosity/ samolepky, samozrejme v pripade, ze ich to bavi. Moj by chcel zosit aj kazdy druhy den no ale jeden stoji v priemere 5-7€ 😅.
Dam mu novy raz za 1 tyzden- 10 dni, no ale medzitym este tlacim omalovanky a vystrihovačy na tlaciarni… mate nejake lacnejsie tipy ?
velmi ho to teraz bavi a zase mi pride odveci ho v tom nepodporovať…
veď kúp také s fóliovými stranami, kde sa píše fixkou a potom to vieš zotrieť
@guudy ma 3.5 roka. asi mas veru pravdu ze to robi jedno za druhym tak mu skusim kupit pre vyssi vek,dakujem.
Existujú opakovane použiteľné samolepky. My máme dobré skúsenosti so značkou Melissa and Doug.
Tiež sú zošity, na ktoré sa dajú použiť zmývateľné fixy. Hore niekto spominal logické hry - od Smart Games sú super a majú veľký vekový rozsah, takže ich môžete používať roky. Alebo skús pozrieť BambinoLük a MiniLük. My sme tiež vytlačili veľa bludísk, spájačiek a tajničiek, doma zalaminovali bežnou domácou laminovačkou a opakovane používame so zmývateľnými fixami.
Daj mu tycinkove lepidlo - moze si sam lepit. Povystrihujte z roznych casopisov, dobre su aj letaky z obchodov - mas tam aj vascinou aj hracky, to ho moze bavit.
skus kupit take, kde sa tie nalepky daju pouzivat opakovane, teda nalepi, odlepi, nalepi inak. Pripadne potom take zosity s lesklymi foliovymi stranami a fixami, ktore sa daju zotriet. Byvaju aj take, ze si kresli co chce, alebo trebovanie ciar a pod. Pocmara, zotre, pocmara, zotre a do nekonecna.
Dostávame aj od stsrkych a vymýšľam aj sama či mám z netu. V zime chceli každý deň také robiť ale teraz skôr vonku ich ťahá.
Odporúčam kúpiť logico primo. Nie je to úplne zošit ale je to super na rozvíjanie výrokovej logiky a dáva to veľmi dobrý základ na pochopenie programovacej logiky do budúcna ak by ste ho chceli rozvíjať tým smerom. Prípadne si pozri twinkl, aj bez prémiového členstva sa tam dá nájsť veľa dobrých vystrihovačiek a skladačiek, cvičenia na motoriku a pod.
Neviem odkiaľ si ale v obchodoch ako Kik, Pepco , Tedi majú toho kvantum a oveľa oveľa lacnejšie ako v papiernictve. za 1-2 € kúpiš hrubý zošit s aktivitami, ktorý mu vydrží dlhšie.
Baby, tolko super tipov ! Dakujem vam pekne,kazdy jeden vyuzijem
U nás v meste tlačia na nálepkový papier za 50 centov, vždy vyberiem nejakú A4 obrázkov malých a to dám vytlačiť...na jednom papieri je aj cca 30-40 nálepiek a vytlačím aktivity na papiere....takže za cca 5 eur máme aktivity na celý mesiac 😉
@beatrixx1525 to logico primo je skvele to dostane na narodky celu sadu 😂 diky!
Išla by som do ťažších veci. Plus nech zapojí teda fantáziu, veľký zosit prázdny a nálepky vystrihovacky atď na tvorenie samostatné ( Ali ma určite veľké balenia alebo hocijake). Kreslenie samostatne.
Toto som kupovala max raz za pár mesiacov ( zošity, omalovanky), kúpila som keď urobila to áno, ale veľmi som pozerala na to co jej to vôbec dá... hlavne keď fakt toho bolo dosť ( aj dostávala od babky a tak).
@simca06022011 tak zase ja sa snazim mu dat veci mtore ho bavia - momentalne nalepovat, bludiska,logicke rady,hladanie rozdielov, priradovanie. max vyfarbovanie podla cisel a strihanie a lepenie - mame napr pracovny zosit kde je vela zvierat ktorych casti musi najprv vystrihnut a potom na papier lepit. . zase ked mu poviem kresli si sam podla fantazie alebo nalep si podla fantazie sam tak to momentalne este nevidim ako nieco co by ho nadchlo, resp. nebude to robiť. keby ho bavilo samostatne kreslenie tak vobec nejako neriesim pracovne zosity. urcite postupne sa snad dopracujeme aj k tomu
lacnejsie mas v action obchode. pripadne casopisy ako bublinka a ine detsje casopisy. malovat moze aj vodou na karton napr
Tomu rozumiem, len tieto predchystane/predtlavenr veci podla mňa veľmi vplývajú na to práveže deti samé nebudú robiť. Je to jednoduchšie niečo mat nalinajkovane a určené. Len vymaluj, len dokoci, ... ako.ked ma sám niečo vymyslieť a vytvoriť. Ale jasne ze sú tie zošity a knižky zaujímavé, a určite lepšie ako nic🙂 to len taka moja úvaha:D
@simca06022011 to s tebou samozrejme suhlasim. ale nemozem chciet od neho vsetko naraz. ma rad puzzle rad striha a robi si zosity a ma 3.5 roka, tak ked zacne robit tie veci sam trochu neskor tak to asi nevadi.
Pozri na Martinuse, tam je toho vela. Mojmu som objednavala za 2-3e a paradne sa zabavil 🙂
Ahoj skus svojtka.sk tam nevyjdu tak draho tie zositky
@pato88 no prave som zase urobila objednavku za 50€ mali 15% zlavu. ale to ma pri jeho rychlosti tak na mesiac maximalne 😂
Autorka ešte k tomu kresleniu podľa fantázie - skús tak že si prečítate nejakú krátku knihu, rozprávku na pár strán alebo hocičo a potom mu daj nakresliť niečo čo sa mu v tom príbehu najviac páčilo. V dnešnej dobe deti majú veľký problém vymyslieť niečo samé ale takto s pomocou mám overené že im to ide, stačí tak neurčito usmerniť
@beatrixx1525 moj syn nechce kreslit samostatne. nakresli auto a slnko tvar a koniec. motivujem ho k tomu ale prirodzene to robit nechce a zase ja sa snazim motivovat ale nebudem ho do toho umelo nutit. niektore deti proste nie su extra kreativne,on je viac logicky ako kreativny a to je v poriadku. mozno casom, este je maly.
Samozrejme nech robí to čo ho baví, celý život bude robiť to čo musí tak nech si to detstvo užije 🙂 ja len v dobrom radím ako na to ak by ste to chceli skúsiť
@beatrixx1525 ano a ja ti dakujem pekne za tip, ja ho teda aj hned dneska vyskusam 😂 ale trochu tusim ako to dopadne.
Nie som uplne zastanca fixiek pre takto male deti, takze nelaminujem. Kupujem naraz tam, kde su najlacnejsie. Svojtka to uplne nie je, ale nechcem robit reklamu. Davkujem mu to postupne, tiez je schopny nalepit 300 nalepiek za 2 dni. Nas rad robi aj tak, ze mu vystrihneme z farebneho papiera geometricke tvary a z toho sklada napr. auto, vlak a lepi to na papier. Rad kresli prstom do piesku, alebo ho viac bavi kreslit tak, ze mu dam rolku papiera na skrinu a stoji pri tom. Alebo priamo na kachlicky, podlahu. Stabilo woody 3v1 idu lahko utriet z niektorych povrchov - treba otestovat, lebo mi v nebadanej chvilke pokreslil kuchynsku linku a to islo velmi zle dole. Nas rad striha plastelinu, alebo vonku travu, pazitku, listy, konariky. Takze sa mu snazim menit to, co rad robi, ale nech nerobi stale pracovne zosity. A logico primo je super, mam skusenost z prace, ze to decka bavi. Tiez sa to chystam kupit.
@vreckovka2 my mame aj velku magenticku tabulu nalepenu v kuchyni na ktoru sa da aj kreslit kriedami no ale uz ako som pisala - toto nie je jeho favorit moc, kreslenie. aj v zositoch ked je uloha ze ma kreslit mi povie ze to spravi potom ale potom uz nenastane vacsinou 😂 ale paci sa mi to strihanie cohokolvek aj vonku.
A ten predchadzajuci za ako dlho vyplni, vyriesi vsetky ulohy? Potom su aj take hrubsie, lacnejsie, na lacnejsom papieri, ale vela je tam toho, myslim v Metre sme to kupovali.
@mane01 podla toho aky… teraz som skusila tuto novu znacku a mal to hotove za hodinu, pisu 3+ ale tie ulohy su naozaj lahke…
Aj v Lidli mávajú. Taktiež časopis Šikovníček je fajn. Ja som svojim nejaké úlohy vytlačila z pinterestu a zalaminovala, nalepila suché zipsy, takže napr sudoku, priraďovanie tieňov, tie logické rady, atď si môžu robiť opakovane. Ale tiež veľa peňazí dám za tie zošity, radšej ako za hračky či handry miniem na toto. Inak môj starší (5r) tiež kreslenie nič moc, až teraz v strednej triede v škôlke začal viac. Ale v tom veku 2-3-4 roky len rôzne logické úlohy chcel. Dcérka má o 2r menej ako on a vie krajšie kresliť ako on teraz. Dievčatá k tomu kreatívnemu podľa mňa inklinujú viac v tomto veku.
Lacnejsie ako tlacenie nic moc nevymyslis.
Ja by som malemu skusila dat nieco tazsie, lebo ked spravi cely zosit za den-dva, tak ho to nielen bavi, ale aj je to lahke prenho. Nepises vek. Mozes pozriet logicke hry pre jedneho typu tetris napr. Raz kupis a ostane na dlho 🙂