Moja malá zvykne kakať minimálne 3 x ale niekedy aj 5 - 6 krát. Zdá sa mi to veľmi veľa, obmedzuje ju to v spánku a má z toho úplne červený zadoček, aj keď jej ho stále umývam.
ak nema hnacky ci ine ''nezdrave'' kakania ,tak by som v tej ''castosti'' problem nevidela.pravdepodobne bude mat rychlejsi metabolizmus.u nas kazde dieta ma iny kakaci rezim 😀 od extremu,ked nekakame do extremu,ked kakame kazde 3 hodiny 😀
nas maly ma 15 mesiacov a niekedy kaka 2x za den, niekedy aj viac... Ak nema hnacku alebo nestravene zvysky jedla v stolici, tak by to malo byt ok. Umyvaj jej zadocek iba cistou vodou, potom natri sudokremom alebo niecim proti zapareninam..
Nasa mala ma 13 mesiacov a obvykle kaka tak 2x za den, ale teraz jej idu zubky a dnes kakala 5x a z toho raz tak, ze som ju musela sprchovat. U nas najviac pomaha imazol na cervenu ritku.
1x - každé ráno sa vykaká na šerblíku a celý deň máme pokoj 🙂 u 1 ročného dieťaťa sa mi to zdá veľa 5-6x 😒 skús sa na to opýtať vašej pediatričky za opýtanie nič nedáš.
My sme mali to iste - standard bol 5-6x denne. Tiez mi vsetci hovorili, nech z toho nerobim vedu, ze je to len rychlejsi metabolizmus. Ale ak sa ti to nezda - sup k doktorke. Nam nakoniec nasli intoleranciu na laktozu. A odkedy sme upravili stravu, tak je stolica cca. 2x denne 😉 (Jasne, ze ak idu zuby, tak je to o inom 🙂 )
podla mna 5 krat za den urcte nie je v poriadku,spytala by som sa pediatricky 😔
teraz asi 2-3x ale pred nedavnom asi 2 mesiace vkuse aj 6-8 x denne - bolo to zubkami
Raz denne, a su dni ked ani raz, potom na druhy den kaka dva krat.
min. 2x za den, ale vacsinou tak 3-4x
2x určite. Keď menej ako 2x, tak sa potom vykaká do vane. Už sa to stalo. Ale bežne ja 3, 4, 5x...
my tak 3-4krat,ale vzdy len po jedle,takze spanok to neovplyvnuje
Moja má 1,5 roka a kaká väčšinou tak 1-2x za deň.
1x denne 🙂
Kazde rano do nocnika - 1x denne 🙂
Vieš čo tak vacsinou raz tiež ráno ale na noční niekedy nestíhame lebo ona sa už budila pokakaná 🙂 le závisí to od toho ze co papkala a kolko... Napríklad včera som dala do zeleninovej polievky zelený hrach tak mala potom ešte dvakrát trošku stolicu a pri zúbkoch (Už má asi 16 tak to poznám riadne 🙂) aj pri antibiotikách skoro do každej plienky... Inak skús jej keď tak do čajíka kvapnúť nejaké probiotikum keď sa ti nezdá poraď sa s lekárkou našej to pri hnačkách veľmi pomohlo... 🙂
može to byť prerezávaním zúbkov.
@renatka100 nič si z toho nerob. Naša pediatrička mi raz povedala, že koľko papá, toľko kaká. Múdra to žena. Keď mal synček rok, tak to fungovalo asi tak, ako to baby píšu, 1 - 2x denne, ale väčšinou to bolo len raz. Teraz ma dva roky a kaká niekedy aj 5x, lebo nemá čas posedieť si na záchode a poriadne sa vykakať. Tak vytlačí zo seba len to "najnutnejšie" a je to. Pokiaľ Ti malá prospieva, pekne pribera, tak by som to nejako neriešila. Skús to spomenúť prípadne na poradni. Mam jednu kamarátku, ktorá ma fakt veľmi dobré trávenie. tá len čo niečo zje, hneď to z nej aj výjde. Možno aj Tvojej malej tak trošku rýchlejšie pretrávi. Skús ešte dcérku trošku prinútiť, aby si dlhšie posedela na nočníčku. daj jej nejakú hračku a stále jej pripomínaj aby kakala. Možno to pomôže. držím palce ... 😀
no my kakame tak 1x denne, max 2x 🙂..ale na serbel ju zanesiem aj 4x denne.. no keby som mala s nou byt na tom serbliku castejsie, tak to by som sa mohla rovno prestahovat do kupelne 🙂))
Mne kakanie 5-6x denne teda normalne neprijde, ved kaka ako novorodenec. Urcite by som dala pre klud svedomia spravit vsetky testy.
po kazdom jedle sa do 15 min vypradzni.teda asi 3-4x
No mymame zase opacny problem...kaka po6-7dnoch 2krat...
tak 4 - 5 x... ale my papame aj vela cerealii, ovsene vlocky, pohankove vlocky, špaldovu kašu.... čerstve ovocie....
Nas ma takmer 19 mesiacov, kaka vzdy 99% 2x denne, 30% 3x a sem-tam 4x. Nie su to hnacky. Zavisi, co papa. Jogurt ho napr. vzdy pohne. Okolo 1 roka sme tiež mali takmer stale 3x denne kakanie (po kazdom vacsom jedle) a sem-tam aj viackrat. Bola som aj na vysetrenie s nim, ale vsetko ok.
zvyčajne 2x ale sú dni, keď aj 5x.... 😉
Ahoj. Mne mladsia od malicka kakala viackrat za den. Okolo roka to bolo aj tri-styri krat, niekedy aj viacej. Teraz ma rok a pol a kakava jeden- dvakrat. Vsimla som si u nej, ze nema cas kakat. Proste sadne na nocnik, rychlo vykaka co ide a bezi dalej. Starsia, ta je opacny pripad- kaka raz za dva- tri dni, no dlho a vela. Takze, nevyberes si 🙂
Renatka záleží i na tom v jaké konzisteci je to ... 😉 jestli je to tolikrát každý den, taky bych nechala udělat testy, jestli jen občas myslím že je to ok.. naše malá kakala tak jednou dvakrtá denně.
Aj nas kakal v tomto veku 5-6 krat za den, tiez som stresovala, bola som radsej u dr., spravila nejake testy, vsetko bolo ok. Ak papa vela cerstveho ovocia alebo jogurty, tak to je normal....ako povedala ivetkab,kolko papa, tolko kaka 😀 ale pre tvoj klud daj vysetrit stolicu 😉
my mame 14 mesiacov a kakame od 11 mesiaca kazde rano do nocnika.kakame raz za den.no ked mal hnacku,tak samozrejme viec.mne uz maly nechce kakat do plienky.len do nocnika
Hm no my mame 20 mesiacov, ale štandart aj v tom roku bol a je asi tak 2x..