Ako často a koľko ciká vaše 1,5 ročné dieťatko?

kiwi82
10. jan 2012

Milé mamičky, potrebujem poradiť. zdá sa mi, že malá málo ciká. ešte sme plienkovaní, aj keď učíme sa na nočníček ale zatial sa nám moc nedarí. poviem príklad. dnes vnoci ako vždy krásne plná pocikaná ťažká plienočka. ráno som ju prebalila, potom som urobila mliečko a dala ju zámerne sadnúť na nočník, kde som jej aj podala 180 ml mliečka, vypila asi 130, tak sme pol hodinku čakali či sa vypišá ale nestalo sa. dala som jej teda plienku. asi o hodinku na to kakala, prebalila som ju bolo hovienko ale vobec nepocikaná. medzitým aj pila čajík. išli sme von, prišli sme okolo 11 tej a plienočka bola len trošku ociknutá. čiže dnes mi od cca 06.00 do 11 tej cikala len trošičku aj ked myslím si, že dosť vypila lebo aj mlieko aj čajík aj vodičku si chlipala. na nočník ju dávam každý den, skúšame to po napapaní, napití ale nedari sa veľmi. posedí aj pol hodinu ale nič. predtým som pomočené plienočky až tak nesledovala ale posledné dva, tri dni som si všimla, že je toho akosi menej. viackrát sa mi stalo, že ju idem prebaliť a suchá plienočka. ale zato vnoci, ju musím prebaliť lebo je už riadne prepiškaná a do rána by bola ešte viacej. takže v noci a ráno má riadne ťažkú plienočku ale cez deň je to pomenej. mamičky, koľko piškajú vaše detičky. a je to po troškách alebo dlhšie intervaly a viacej naraz? dakujem

edie63
10. jan 2012

Moja dcera ma 15 mesiacov a stale ma pocikanu plienku (ako sa hovori kazdu plienku ma pocikanu), co sa cudujem, lebo malo pije. Takze podla mna moja mala cika po troskach (ak sa to da takto povedat). 😀

astazika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
10. jan 2012

@kiwi82 - ved je super, ze ti cika malo casto, ma pekne vyzrety mechur. Si to setri a vycika to potom naraz.

My odplienkovavame, maxi prvy den tiez ucvrkaval, vcera uz cikal len 5x skutocne to zadrziaval a pustil az ked fakt musel. Dnes trenujeme, aby to pustil, tam kde ma 😀 Cez obed a uz dva dni suchu plienku.

Mozno sa aj vy o par dni zbavite plienok 🙂 Pripravena na to je. Len si to musi v hlavicke urovnat. To par dni potrva, netreba to vzdavat.