Ako a čím umývať zúbky?

jamika27
6. okt 2017

Ahojte,

mám syna 1,9. Už ďasienka som mu náprstkom umývala, a od prvých zúbkov pravidelne ráno večer, detskou elmexkou + jemná kefka. Pred dvoma mesiacmi som mu kúpila aj detskú elektrickú, nech dôkladnejšie vyčistím. Vždy po mojom predčistení pokračuje on sám.

No a problém na spodných zúbkoch už má tmavé fliačky, ktoré sa zväčšujú ...

Viete poradiť ako tomu predísť, čo používať??? Bola som aj u zubárky, ale tá ma odbila, že stačí tam začať chodiť od troch rokov.

Super by bolo ak by sa do diskusie zapojila nejaká zubárka 🙂

ďakujem za rady a tipy

ukulela
6. okt 2017

nasa zubarka berie od roka. nas ma tri a chodi uz druhy rok. poistovna to hradi normalne. nasa zubarka hovori, ze staci kefka bez pasty. a teraz odporucila aj nit na medzizubne priestory,aby tam neostaval jedlo. doraz kladla na to, ci maly pije v noci mlieko - vtady ze zvykne ostat v ustach a narusa sklovinu.

jamika27
autor
6. okt 2017

@ukulela a niečo mu aj dáva na zúbky? či len prehliadka?

môj mlieko v noci už nepije dávno, len vodu (ani len čaj sladký, nič len vodu). Umývam ako sa len dá, zvažujem mu kúpiť sonickú zubnú kefku - aby lepšie vyčistila.

a aj tak sa mu začínajú robiť fliačky ... neviem čo na to :(

siska53
6. okt 2017

@jamika27 Tak zmen zubarku..
Ono je to tak,ze ked uz zacnes chodit,tak treba ist raz za pol roka vzdy a tieto male deti casto ani nemaju vela zubov... Mozno.preto ta odbila.. Ja by som sla kuludne k ibnzj po radu .

marcelatje
6. okt 2017

Pri spravnej metode cistenia zubov ti staci obycajna kefka, najlepsie jednozvazkova. Dolezite je zuby vycistit dokladne. Malym detom sa nic specialne na zuby nedava, dentalna hygiena je od 3 rokov. Samozrejme ak uz problem je, zubky sa opravuju I ked to nerobi kazdy stomatolog. Zubna pasta elmex je dobra volba. Este odporucam.gc tooth mousse 👍

tami2014
6. okt 2017

@jamika27 Nasa mala(3r) ma asi od roka cierne fliaciky. Zubarka povedala, ze su to pigmentove skvrny a paradoxne sa tvoria detom s dobrou hygienou.
Zacali sme pouzivat elmex, trochu sa jej to vycistilo. Na jar jej to bude cistit zubarka nejakou specialnou kefkou. Je to len esteticky problem.

ivuska36
6. okt 2017

my sme boli u zubára prvýkrát opravovať zubky v jeden a pol roku a tiež bol problém nájsť zubára ☹ a už sme boli dokopy trikrát. My máme problém hlavne s hornými jednotkami a dvojkami. A tiež nám na zúbky neodporučili nič speciálne, dokonca nie je nevyhnutná ani zubná pasta, len poriadne vyčistiť pred spaním jednozvazkovou zubnou kefkou... Ešte má drobec len tri roky, a velmi ma to trápi, lebo nerada by som bola, aby sme mali zubky zničené, no uvidíme.... Takže len poriadne umývať a ideálne nájsť iného zubárka, ktorý na zubky pozrie a ak je to kaz tak opraví, aby sa to nepokazilo uplne, lebo ak je to kaz, tak to žiadna kefka ani pasta nespraví.

autumn11
13. nov 2017

ja synovi /2 roky/ umývam zuby klasickou detskou zubnou kefkou a v dm som kúpila detskú pastu bez fluoru. Čistí si ich najprv sám a potom mu ich ja poriadne dočistím. Chcela som ísť s ním už aj k zubárovi, ale známa, čo robí sestričku v zubnej ambulancii mi povedala, že pokiaľ nemá vyslovene problémy, tak stačí až po troch rokoch na prehliadku.