Ahojte,
mám syna 1,9. Už ďasienka som mu náprstkom umývala, a od prvých zúbkov pravidelne ráno večer, detskou elmexkou + jemná kefka. Pred dvoma mesiacmi som mu kúpila aj detskú elektrickú, nech dôkladnejšie vyčistím. Vždy po mojom predčistení pokračuje on sám.
No a problém na spodných zúbkoch už má tmavé fliačky, ktoré sa zväčšujú ...
Viete poradiť ako tomu predísť, čo používať??? Bola som aj u zubárky, ale tá ma odbila, že stačí tam začať chodiť od troch rokov.
Super by bolo ak by sa do diskusie zapojila nejaká zubárka 🙂
ďakujem za rady a tipy
@ukulela a niečo mu aj dáva na zúbky? či len prehliadka?
môj mlieko v noci už nepije dávno, len vodu (ani len čaj sladký, nič len vodu). Umývam ako sa len dá, zvažujem mu kúpiť sonickú zubnú kefku - aby lepšie vyčistila.
a aj tak sa mu začínajú robiť fliačky ... neviem čo na to :(
Pri spravnej metode cistenia zubov ti staci obycajna kefka, najlepsie jednozvazkova. Dolezite je zuby vycistit dokladne. Malym detom sa nic specialne na zuby nedava, dentalna hygiena je od 3 rokov. Samozrejme ak uz problem je, zubky sa opravuju I ked to nerobi kazdy stomatolog. Zubna pasta elmex je dobra volba. Este odporucam.gc tooth mousse 👍
@jamika27 Nasa mala(3r) ma asi od roka cierne fliaciky. Zubarka povedala, ze su to pigmentove skvrny a paradoxne sa tvoria detom s dobrou hygienou.
Zacali sme pouzivat elmex, trochu sa jej to vycistilo. Na jar jej to bude cistit zubarka nejakou specialnou kefkou. Je to len esteticky problem.
my sme boli u zubára prvýkrát opravovať zubky v jeden a pol roku a tiež bol problém nájsť zubára ☹ a už sme boli dokopy trikrát. My máme problém hlavne s hornými jednotkami a dvojkami. A tiež nám na zúbky neodporučili nič speciálne, dokonca nie je nevyhnutná ani zubná pasta, len poriadne vyčistiť pred spaním jednozvazkovou zubnou kefkou... Ešte má drobec len tri roky, a velmi ma to trápi, lebo nerada by som bola, aby sme mali zubky zničené, no uvidíme.... Takže len poriadne umývať a ideálne nájsť iného zubárka, ktorý na zubky pozrie a ak je to kaz tak opraví, aby sa to nepokazilo uplne, lebo ak je to kaz, tak to žiadna kefka ani pasta nespraví.
ja synovi /2 roky/ umývam zuby klasickou detskou zubnou kefkou a v dm som kúpila detskú pastu bez fluoru. Čistí si ich najprv sám a potom mu ich ja poriadne dočistím. Chcela som ísť s ním už aj k zubárovi, ale známa, čo robí sestričku v zubnej ambulancii mi povedala, že pokiaľ nemá vyslovene problémy, tak stačí až po troch rokoch na prehliadku.
nasa zubarka berie od roka. nas ma tri a chodi uz druhy rok. poistovna to hradi normalne. nasa zubarka hovori, ze staci kefka bez pasty. a teraz odporucila aj nit na medzizubne priestory,aby tam neostaval jedlo. doraz kladla na to, ci maly pije v noci mlieko - vtady ze zvykne ostat v ustach a narusa sklovinu.