Ahojte,viem,je toho plny internet takych clankov o priznakoch hyperaktivity a ADHD,no skor uvacsich deti,teda nad tri roky.Dakujem pekne.
@stanislavicenka Jasne,chapem,len sa pre istotu pytam,ci nahodou sa neda nieco zachytit aj skor,ako dieta nastupi do skolky,ci do skoly.🙂
Do 3 rokov sa neda hodnotit, lebo to moze vymiznut. Tam je velka plasticita mozgu a moze sa to velmi upravit. Po 3 rokoch ak pretrvava velka precitlivelost, nizky a kratky interval pozornosti, poruchy spanku, rozne as sklbanie telom napriek viditelnej unave sa da uz od toho odrazit.
@stanislavicenka
@kiki68 Dakujem Vam velmi pekne.🙂
tak sestra mala také dieťa, to bolo hyperaktívne už od narodenia, v 4 mes. stála v kočíku, v 8mes. chodila, v roku behala ako drak, proste stále v pohybe, neprešlo to, už je dospelá, športuje, stále aktívna, ale veľmi šikovná
V 4 mesiacoch stala v kociku a v 8mesiacoch behala?Sikulka.🙂Diagnozu hyperaktivity nema,predpokladam.🙂
ano, mala aj diagnozu, neobsedela nikdy, ked bola malá, tak záchvaty plaču mala hrozné
Aj hodinové záchvaty plaču, minimálne po každom prebudení sa a pri prejavoch únavy. Ja som ani nevedela, že sa dieťa nebudi s minimálne 10 minútovým záchvatom plaču, keď sa zobudí. To až keď sa narodilo druhé, som pozerala ako puk, prečo je ticho, či jej niečo nie je 😂😂. V kočíku nevydržal, v autosedačke, iba ak spal a bol v pohybe. Z lehátka sa odplazil, ak tam nebol pripútaný, ale to potom zase plakal. Motoricky vývin bol predčasný, státie, sedenie, stvornozkovanie, chodenie, všetko bolo medzi 4. - 10. mesiacom. Intelekt vysoký, len na neho niekto pozrel a už hikal, ako na ňom vidno, že je bystrý a nad všetkým rozmýšľa. Lenže na druhej strane mal svoj vlastný svet a vnímal hlavne to svoje, keď mu niekto niečo hovoril, rušil mu kruhy. Neobsedel, neobstál, čakanie u lekára katastrofa a tak.....
A ešte časté nočné dresy, so záchvatmi plaču samozrejme, malá potreba spánku, rýchlo sa učil, proste mozgová hyperaktivita. A kopa iných zvláštnosti, ktoré sa ale v jeho prípade nemusia týkať adhd, tak nebudem písať. Ale unho nič nebolo "normálne" 😅
Nehladaj problémy tam, kde nie sú. A vypni internet, respektíve využívaj ho s rozumom.
@saluda takáto presne bola dcéra, tiež revala v kuse, nočný des tiež mala, skoro lozila, v 10,5 mes už chodila... a nikdy nám žiadne adhd nediagnostikovali, boli sme aj u psychologicky po nástupe do školy, aj u dr. Len aktívne živé a náročnejšie dieťa.
Toto, čo píšeš mi znie skôr ako vysoko nadpriemerný intelekt. IQ ste testovali?
raz som niekde citala, ze aktivota u deti do 3r prirodzene stupa. takto male dieta este nei ej schpne fungovat ako to starsie, preto sa do tych 3r hyperaktivita diagnostikovat neda.
moja dcera bola uz v tehu vcelku aktivna. potom po narodeni bola nespavec. v noci este ako tak pospala, ale cez den spala tak 1-2hodiny. cele dni preplakala. neskor ked preslo par mesiacov, spanok sa menil, ale aj tak spavala zle, dlho zaspavala, pripadne neskoro. spinkala vzdy menej,a ko ine deti, nieco take, ze dieta zaspi pri jedle, ci hre skoro nepozname, to sa jej stalo asi 2x. ked sedela na zemi, musela som ju podkladat vankusom, lebo sa hadzala dozadu, ked sa jej nieco nedarilo, zatala paste, zurivo revala a triasla sa. po roku zacali amoky, stale malo spanku ( snad do 3r. ). ked zacala chodit do skolky, zlepsil sa spanok, no mohlo to suvisiet aj s tym, ze jej diagnostikovali cleiakiu. hoci bola nervak, vonku nikdy privelmi nepobehovala a dokonca sa vozila v kociku do 4r. nevladala chodit koli celiakii. ked sme presli na bezlekovu dietu, spanok sa zlepsil. bolo to zhruba v 3,5r a vonku mala zrazu viac energie a pobehovala okolo mna, pripadne sa mi skryvala, aj v obchode s handrami som ju vecne hladala. sa mi skryla pod oblecko an vesiakoch 😀
ADHD, ci nieco podobne sme diagnostikovane nemali, stale je zurivec, je drza, papulnata, teda doma, ale vonku privelmi hambliva. spava dobre. pozornost dokaze bez problemov udrzat, cize toto je OK. je priecna, neskutocne pomala, zo vsetkym sa zdrziava. ak ju nieco zaujima, je mimoriadne kreativna, pokial nezuri. a vie byt vlemi sikovna. skola jej ide vyborne, dokonca absolvuje kazdorocne amtematicke sutaze a umiestnuje sa na prvych miestach. dostali sme pisomnu pochvalu riaditelkou skoly pred rokom. a teda ma uz 9r. s jej povahou si asi este uzijeme, ale ked chce, je fakt sikovna.
tm chcem povedat, ze do tych 3r to fakt nema vyznam posudzovat a moze sa to zmenit. moze to byt povahou dietata.
@hettinka netestovali sme IQ, ale vieme, že ho má vysoké. Jemu diagnostikovali AdHd v 4 rokoch, spolupráca psychológ a neurológ, robili mu eeg. Ono tam boli aj iné prejavy, nevnímal, keď sme mu niečo hovorili, potkynal sa aj sám o seba minimálne do 7. rokov, na obed nesprával od 3 rokov, ako predskolak namiesto vypracovania pracovných listov behal po stoličkách a po posteliach......autorka sa pýtala na batoľa, toto boli neskoršie prejavy. Doteraz je veľmi citlivý, nesustredeny, akčný aj zasnivany. Je plný protikladov a extrémov, nikdy unho nebolo nič priemerné. Od psychosomatickeho a psychomotorickeho vývoja, po výsledky v Cppapp, na biofeedbacku, v učení, sociálne kontakty.....rozhodne sa s ním nenudime. Je toho o dosť viac, čo sa vymyká norme, neviem, čo kam patrí a už sa to mieša a nabaľuje jedno na druhé. Čo viem, tak málokedy ide iba o jednu diagnózu. On vysoký intelekt má, ale nie je to spôsobené iba tým. Kiež by bolo
Myslim, ze u takto malych deti said neda o niecom takom hovorit. Aj diagnostika sa Robi, ked je dieta starsie