zaujímajú ma vaše názory na jasle v nitre a okolí, vaše skúsenosti či už dobré alebo zlé......je v nitre dostatok takýchto zariadení??????
..nám chodí malý do súkromných jasličiek VEČERNICA na Vodnú ulicu a sme veľmi spokojní..teda hlavne krpatý.. bol večne umrnčaný ,keď sme ho predtým nosili k našim,ale tam je v kolektíve,tak sa nám zmenil k lepšiemu a vychovávateľky sú tam veľmi milé baby s deťmi to naozaj vedia..a hlavne,ak je nejaký problém sú ochotní hneď ho riešiť.. 🙂
ja by som tam dieťa nedávala...
nemám dobré skúsenosti
aj my ideme od zajtra na vodnu a te§im sa, som presvedčena, že malemu tam bude super 🙂 donusko, nic konkretne nehovoriš, tak ake zle skusenosti?
prave som chcela vediet to iste ake jasle su v NR ako to vychadza cenovo a ci tam dieta musi chodit kazdy den lebo ja mam popri zamestnani volno a kedze niesme priamo z NR nechce sa mi malu kazdy den nosit, ale skolka u nas je preplnena malu mi viac ako na styri hodiny nevezmu a nehovorim o tom ze chudatka ucitelky to tam nezvladaju a kedze moja je mensia nemaju cas sa jej tolko venovat ..
Jasli je v Nitre teraz ako hub po dazdi....nasa chodi pod Zobor, ucitelky su skvele, aj ked majtel je velmi zvlastna osoba! Myslim, ze si vyberiete nejake, na internete su spomenute take asi vsetky...
Na jasle Večernica na Vodnej je takýto oficiálny názor?
Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre
Štefánikova trieda 58, 949 63 Nitra
Zn.: HDM/A/2013/011486 Vyb.: PhDr. Gregušová, PhD. Dátum: 23.12.2013
Vec: Nedostatky v prevádzke zariadenia pre deti a mládež.
Zamestnankyne RÚVZ Nitra vykonali štátny zdravotný dozor dňa 18.12.2013 v zariadení pre deti Večernica so sídlom na adrese Vodná ul. č. 26, 94901 Nitra. Zistené boli nasledovné skutočnosti:
Výkonom ŠZD bolo zistené, že zariadenie Večernica má nasledovné dispozičné členenie a priestorové usporiadanie: vstup z vonkajšieho priestoru, ktorý je spoločný pre zariadenie spoločného stravovania (prísun surovín, aj likvidácia biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu), detské jasle, materskú školu a materské centrum.
Prístavba pozostáva z poradenského centra so samostatným vstupom, z priestoru ďalšieho vstupu, ktorý je súčasne šatňou pre MŠ, dvoch samostatných zariadení osobnej hygieny pre deti, z ktorých len jedno je vybavené umývadlom.
Priestor kuchyne je od ostatných priestorov zariadenia oddelený len závesom.
Zariadenie spoločného stravovania je vybavené len jedným umývacím drezom, ktorý slúži na umývanie čierneho riadu aj na umývanie rúk personálu i na umývanie fliaš a pohárikov na pitný režim detí.
V priestore nie sú vyčlenené jednotlivé hrubé a čisté prípravovne a v zariadení nie je zavedený a uplatňuje sa len čiastočne systém zabezpečenia kontroly hygieny potravín.
Zariadenie osobnej hygieny pre personál kuchyne nie je odvetrané prirodzene, ani umelo, resp. okno nadväzuje na priestor prístavby, t.j. miestnosť je odvetraná do vnútorného priestoru zariadenia.
Vzhľadom na skutočnosť, že zariadenie Večernica je prevádzkované bez vydania kladného rozhodnutia orgánu verejného zdravotníctva na uvedenie priestorov do prevádzky dochádza zo strany prevádzkovateľa zariadenia Schola Ludus n.o. k porušeniu § 52 ods. 1 písm. b) zák. č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Vzhľadom na uvedené bude voči neziskovej organizácii Schola Ludus n.o. začaté správne konanie vo veci uloženia pokuty podľa § 57 zák. č. 355/2007 Z. z.
MUDr. Mgr. Katarína Tináková, MPH, MHA
regionálna hygienička
Vo Vecernici som bola len jediný raz aj so synom na jedno predpoludnie vyskúšať a to co som tam videla bol pre mna sok! Obrovský počet deti na dve staršie a vyhorene opatrovateľky,ktoré klebetili rozvalene na gauči zatiaľ co sa im deti bezprizorne mlátili navzájom, každé dieťa zdôrazňujem že každé bolo usoplene a pred mojimi očami ich dali postaviť do radu a každému poodsavali vysavacovou odsávačkou nos TOU ISTOU JEDNOU lebo inú ani nemali....všetkým deckam visel z nosa žlto-zeleny stafylokokovy sopel....čistá katastrofa....bývala zamestnankyňa prezradila že deti kŕmili všetky jednou jedinou lyžičkou za sebou aj 5 deti...Nie je možné že je s týmto niekto spokojny ...tie super pozitívne komenty musia byt falošne nicky niekoho odtiaľ...keď som videla co im hygiena našla sa vôbec nečudujem, keby videli to co som videla ja tak im to zatvoria!Takto sa niekto stará o cudzie zverene deti...nech žijú peniaze...
nie som z NR, nepoznám tam ani jasličky ale známa pracuje v škôlke http://www.skriatkovo.sk ..skús sa spýtať možno zoberú aj menšie bábo 😉