Chcela by som vediet ake Apgare skore mali vasi drobci pri narodeni a ci aj teraz prinalezi tymto hodnotam , co sa tyka celkovho vyvoja? 😉
Co sa tyka u mna, tak Timeika mala Apgare skore 9,10
Nelinka mala 10,10
Ked to tak mozem zhrnut a porovnat, tak Nely oproti Timke je ovela zivsia, priebojnejsia aj fyzicky zdatnejsia 😉 Teda, ked porovnavam vek , kedy Timka mala tolko, co ma teraz Nely 😉
Ako je to u vasich detickach?Dakujem
myslím, že to s tým nesúvisí, možno je proste taká, lebo má vzor v staršej sestre 😉
ale môžem uviesť našich, aj keď teda to nie je moc na porovnávanie: Samko 6/8 Adamko 5/7 (aspoň sa mi zdá, že to tak bolo. Potom je aj tretie číslo, ale to už si vôbec nepamätám)
ahojte nas MAtusko mal 10,10,10 je to vcelku leňoch, i ked šikovný, ale taký pohoďáčik, podla mňa nejde porovnavať surodenčekov ,i ked jasnéé, že každá mamina ich porovnáva, ale každý je iný 🙂
minule v telke sla taka relacia, kde dokina z neantologickeho oddelenia z Blavy rozpravala o tom Apgare skore a vravela, ze vraj to ma spolocne aj so samotnym psychomotor.vyvojom babetiek 😕 Preto, tato anketka, lebo chcela by som vediet, ci je to naozaj pravda 😉 🙂
ahojte, tak aj ja prispejem... my sme mali 9,10 a druha mala 10,9 😉
Ale ci to malo na ne nejaky vplyv... tazko povedat, obidve su zive a hrave... 😉 😉
Ella mala 8/10 a Mia 5/8...a u nas je to tak, ze Miuska je zivsia, vynaliezavejsia..Ella je skor mamickar
No - já bych to Apgar skóre až tak nežrala, přece jenom, není to objektivně měřitelné žádným přístrojem, jde prostě jen o úsudek lékaře - takže rozdíl jednoho, možná i dvou bodů není nijak signifikantní..
Ale přidám se - 10,10,10 - stoprocentně zdravý, temperamentní, nezávislý, nezkrotitelný šílenec.
Junovka, no já nevím, mně to tedy přijde divné. Protože každé dítě, které je zdravé a zvládne porod dobře, by mělo mít 10-10-10, nebo ne?
Ale teda se taky přidám. Ač moje dítko mělo při porodu nějaké ty problémy a narodilo se s porodní váhou 1,9 kg, tak měla 10-10-10. Psychomotorický vývoj do určité doby nic moc, pořád nás pérovali na nerologii a rehabilitaci, že nedělá, co by měla... Ale teď se plazí jak drak a je strašně živá a zvědavá.
Naše Áda měla 10,10,10 a je pravda, že je šikovná, v 10 měsících začala chodit, má velkou sílu v rukách, dokáže se do výšky přitahovat kam potřebuje - třeba se podívat co je na stole 😀 a je i dobrá v takové té jemné motorice...... o téhle souvislosti jsem teda nikdy neslyšela, ale možný to koneckonců je.... 😅 🙂
90, 60, 90...ale to bolo hrozne davno 😎
diddi 😀 😀
My taky měli 10-10-10 😉 A máme malého smíška a pohodáře,teda samo má své dny jako každý 😉
Diddi - Playmate skóre?
😀
9-10-10 😉
My sme mali 10, 10.
Rodila som ráno a vzali mi ju že na prehriatie do inkubatora na 2 hodinky. Nakoniec tam bola do večera, kedy mi ju až dali 1.x priložiť. Potom ešte na noc a ráno už som ju mala pri sebe.
No chápete toto??
10-10-10
9-10-10
10-10-10 a živý až veľmi, dáva nám zabrať 🙂
koukám samý desítky....no my 6,7,7 měli mi udělat císaře, ale nějak se jim asi nechtělo, tak mě po 10hodinách děsnejch kontrakcí nechali ještě hodinu tlačit a nakonec ho ze mě tahali 2 doktoři a 2 sestry mi skákali na břicho....na 2hodiny šel do inkubátoru na dětskou JIP a pak mi ho přivezli na pokoj, že prej byl jenom unavenej z toho dlouhýho nechutnýho porodu - a jinak teda je to pořádnej živočich - už od porodu děsně čumákuje a je do všeho hrrrr
Náš Matúško mal 10,10,10 🙂 Je veľmi živý, zvedavý a vnímavý, všetko ho strašne zaujíma, dokáže sústredene pozorovať každého mravčeka či chrobáčika 😵 Kámoška, ktorá ležala so mnou v pôrodnici a jej malý mal Apgrar 5,7,7 hovorila, že jej bábo takéto drobné živočíchy nejako nezaujmú, je to kľuďas, pohoďák... 😎
1. 9-10-10
2. 9-10-10 😉
Luky měl 8,9,10. Stejně jak píše Pavlínka byl moc utahanej z dlouhýho porodu, tlačila jsem 55minut 😒 Dostal kyslík a Asi 4 dny byl na přístrojích. Naše dětská mi řikala, že podle těch potíží co měl, se jí to skore nezdá, že by mělo být nižší 😒
Ale psychomotoricky je naprosto v pořádku 🙂
9/9/9 co jsem tak slyšela tak na kladně se 10 moc nedávaji
9/10/10
10/10/ 10 je ziva a neobsedi ani minutu
Ahojky, my měli 9/10/10 a taky si myslím, že byla dost utahaná, bolesti jsem měla 29h přičemž se mi v břiše vždycky tak vzpříčila, že mi ho div neroztrhla 😅 Ale jinak jsme naprosto v pořádku! 🙂
Cazadora, my také 9/9/9 - z Kladna. Divila jsem se, co bylo špatně??? Ptala jsem se svého gynekologa, 10 tam prý nedávají. 😀
9/10/10-strhli nám 1 bod za barvu,malá byla trošku fialovoučká,ale jinak je čilá až až 🙂
10/10/10 a je to hrozně čilý nezmar...
ahoj, naš drobec mal 8,10 a je to živáň. Myslím že ho to vôbec neovplyvnilo. 🙂 🙂 🙂