Mám dcérku , ktorá za chvíľu ukončí 4 mesiac a váži 6 kíl , je to v poriadku. Je plne dojčená. ďakujem za odpovede 🙂
my sme mali v 4. mesiaci 6200 g a sme na UM
My sme plne dojceni a v 4 mesiaci mame 6300g, porodna bola 3300g 😉
Ahoj Pastelka, my máme 5700 g, sme na umelom mliečku, takže tvoja dcérka váži krásne.
My sme mali 5 860 g, porodna hmotnosť 3 320g. Sme na UM.
@pastelka99 ahoj my sme na UM v podstate od narodenia, zo začiatku kombinácia UM, MM lebo sme museli dokrmovať a v 4 mesiacoch bola váha 6440 g, takže ja si myslím, že je to OK
ďakujem vám za odpovede, no nenapísala som, že moja malá mala pôrodnú váhu 3720 gramov....aj tak je to dobre??
@pastelka99 neboj, tamarka ma super vahu, dokonca tabulkovu 😉 kukni sa sem http://www.dojcenskavyziva.sk/content.aspx?page...
my sme mali 6100g a pôrodná hmotnosť bola 2670g a plne dojčená 😉 čiže podľa mňa super
@zivika ďakujééém 🙂)
no moja ma 6kg a v sobotu mala 2 mesiace... a kojim. mala sa vsak narodila 4 kilova 😅
@lubinka26 som rada,že som našla podobný "prípad" 😀 lebo náš "drobec" sa narodil tiež 4kilový, a teraz má 7týždňov a váži 6200g! vždy sa pýtam doktorky,či je to normálne 😖 bojím sa aby zas z neho nevyrástol OBOR! som rada,že mu chutí a že mám mliečko,lebo tiež iba kojím..no nechcem,aby bol zas nejaký obézny v buducnosti... 😨
Hm, my mame v styroch mesiacoch nieco vyse 7 200 g (vazila som ho pred tyzdenom) - Petko je plne kojeny, porodna vaha bola 3 690 g.
moj ma 3m a ma vahu 7400g. porodna vaha bola 4700g 🙂 je dojceny, pred spanim este vypije 60ml UM. Naopak starsia dcera mala por. vahu 3960g a teraz ma 3 roky a ma leeeedva 14kg.... takze to neznamena, ze z velkych babatie budu obri 😀 este to vybehaju 😉
moj syn sa narodil s hmotnostou 3600g,teraz ma 4 mesiace a 9 kil :D je iba na MM. tiez dufam,ze to neskor vybeha 🙂
@martina1401 no my sme na tom momentálne podobne,malý je len na MM, máme niečo cez 4mesiace a 8kg... 😒 ale neobmedzujem ho, hádam neskôr prestane tak rýchlo priberať. a to sa narodil s pôrodnou váhou 2990g.... 😀
nás valibuk pred 2 týždnami mal v 6 týzdnoch 5890g plne dojcene. narodil sa 3650g. v pondelok ideme do poradne a uvidime kolko sme pribrali. 🙂
Moja mala ma teraz 4 mesiace a 8 kg.. Je to ok?
Moja mala ma zajtra 4 mesiace a ma 7200kg
moja má 4 mesiace a 5870g,porodna vaha 3880g
M oja prva mala vtedy 7440g a 70cm a narodila sa s 3590g a 51cm cisto dojcena. Um som dala od roka pred pranim. Cize ok dojcene deti mozu viac priberat, dieta na um sa musi sledovat aby sa neprejedali. Teraz je vysoka, stihla s peknymi kostami
Ahojte mamky,tiez sa chcem poradit,mam syna por.hmot. mal 4kg,1.mes. plne dojceny mal 5kg,2.mes.bol dojceny i prikrmovany tak,ze sa nadojcil plus 30 al.60ml niekedy nic a pribral na 7kg vyrastol na 62cm.Teraz bude mat 3mes.este ho dojcim i prikrmujem,ale tak aby jedol kazde 3hod.UM vypije 2flase za den po 120ml,ked som ho povazila ma 8,5kg.Oblecenie na 6-9mmes je mu akurat.Je to v poriadku?Obe dcery v 3.mes mali cca 6kg +-
Kocky to my odlahlo tiez mame o tyzden 4mes. Porodna vaha 3720g a teraz mame 6kg a ja stresujem ze malo ale ako vidim vam sa to zda vela 🙂)) nasa prva mala v tomto veku 7,2 a por 3560g tazke super kazde dieta je fakt ine a tiez mam obe len odkojene
Ahojte moja dcera vazi 6,7kg a zajtra ma 4 mesiace.
Myslite si ze je to v poriadku alebo vazi na svoj vek vela?
Som prvorodicka a bojim sa aby nebola obezna ☹
Nekojim ju sme na UM ale nepapa mi vela spapa mi 100ml a kazde 3 hodiny,podla tabulky ma papat 180ml.
Tak ja neviem,mozno ma tazke kosti,je tato jej vaha normalna?
Dakujem za kazdy vas nazor
@viskupovaandrea Mne lekárka povedala, že bábätko by do 6 mesiacov malo mať 2-násobnú pôrodnú váhu a do 1 roka 3-násobnú. Je to individuálne. Na tvojom mieste by som pochybnosti týkajúce sa obezity vôbec neriešila - je to veľmi, veľmi predčasné. O pár mesiacov bude mať celkom iný pohyb - začne loziť, neskôr chodiť... Tak sa nad tým netráp - podstatné je, aby bola zdravá a spokojná. A to je dôležité i pre maminu - tak veľa šťastia 🙂 !
Dakujem ti za tvoj nazor,upokojila som sa.
Mas pravdu zacne sa ovela viac pohybovat a potom uvidime 🙂
@pastelka99
samozrejme, ze ta vaha je v poriadku! 😉
moze byt rozdiel medzi plne dojcennymi detmi a prikrmovanymi- v hmotnosti myslim..
moji chrusti v tom veku mali priblizne rovnaku vahu. Syn mal myslim o nieco viac... 🙂