Aká je normálna váha a výška skoro 11 mesiačného dieťaťa?

bejatka22
3. júl 2013

Moja dcérka bude mať za 2 týždne 11 mesiacov pričom meria 69 cm a váži okolo 7,5 kila..čo mi príde málo. Aká výška a váha sú optimálne v jej veku? Ďakujem za rady mamičky :D

kurciatko23
3. júl 2013

Nasa ma presne rovnaky vek, 74 cm a 7,8 kg - zalezi aka velka sa narodila (nasa 2850g) - doktorka povedala, ze OK. 🙂

saska.t
3. júl 2013

@bejatka22 deti nie su tabulkove zalezitosti,kazde dieta ma svoje tempo,ktore treba respektovat, ak narastla a pribera a je vitalna nemas co riesit a vela zavisi aj od genetiky...bud rada,ze prospieva,urcite casom dobehne svojich rovesnikov,moja mala ma 5 rokov,cis oblecenia 104 co je na 2-3 r. deti a ma 14,5 kg co maju bezne deti do 2 r. a neriesim to vsetci sme spokojni,ze pribera a rastie a aj Dr. s tym suhlasi 😉

bejatka22
autor
3. júl 2013

super..ved asi to mám len blbí pocit..moja je veľmi vitálna..už skoro sama behá je šikovná tak som rada :D dakujem 😉

anjelicek26
3. júl 2013

@bejatka22 - deti rastu a priberaju narazovo, takze tazko povedat. Plus teda geneticke predpoklady rodicov hraju ulohu, a aj velkost pri narodeni... nasa dcerka mala 72cm a 8,6kg v roku... tam niekam sa asi dopracuje aj vas drobec..podla mna sa nemusis nicoho bat, pokial je fit a chuti jej jest.

ejuska79
3. júl 2013

no tak moj syn mal v 11 mesiacoch 77cm, a 10,2 kg a dcerka mala 74 cm a 9,2 kg.... syncek je vysoky na svoj vek, dcerka je zasa mensia.. o chvilu ju dorastie 🙂

zigina
3. júl 2013

Nasa mala ma 15 mesiacov a ma priblizne rovnaku vahu a vysku ako tvoja dcerka. Kedze mala podla tabuliek nesplna v jej veku ani vysku , ani vahu, doktorka nas pre istotu poslala na vysetrenia. Zrejme pojde len o genetiku, kedze v nasej rodine su vsetci mensieho vzrastu, ale doktorka nechce nic zanedbat....a budeme si isty, ze je vsetko v poriadku a nic jej nie je a nechyba.

andrejka1974
3. júl 2013

moja ma teraz 15 mesiacov v roku sme mali 73 cm a 7700 gramov , teraz ma 76 cm a 8640 gramov 🙂 🙂 🙂 🙂 patrime k tim stihlejsim, kazde dieta pribera a rastie inac 🙂 🙂 🙂 🙂 mam 4 a pol rocnu dcerku a ta ma ledva 1meter a ma 14 kg 🙂 🙂 🙂 🙂

stano4000
4. júl 2013

rozdelenie normalovych hmotnosti pre deti podla veku sa da najst tu http://www.mamaaja.sk/tipy-pre-vas/die-a/vaha-a...

minimum a maximum neznamena ako to bezne zienky domace chapu, ze je to nieco zle, su to hodnoty ktore sa povazuju za normalove. hodnoty pod minimalne a hodnoty nad maximalne treba konzultovat z pediatrom.

janinka25
4. júl 2013

môj bude mat za par dni 11 mesiacov neviem kolko meria, ale je vysoky a vaha uz skoro 12kg.