Adaptácia 14 mesačného hyperaktívneho dieťaťa v jasliach

nataliaqwert
21. feb 2016

Ahojte baby,
potrebujem pocut nejake povzbudenie pripadne skusenost niektorych z vas,ktore mate hyperaktivne a tazko zvladatelne,neprisposobive deticky ako ja a boli ste nutene dat ich do jasliciek.
Zajtra ide moj syn prvykrat na hodinu sam do jasli a ja som s nervami v koncoch :((
On sice miluje deti ale neznasa cudzich dospelych!Vrci po nich,popripade place a cape ich po rukach!Ja mam panicky strach z toho,ako to tam zajtra bude prebiehat ked odidem 😣 Nedokazem si predstavit ako ho utisia,ked chyti amok akonahle zisti,ze tam nie som!A vobec si neviem predstavit,ze si na to zvykne...alebo ze sa im da prebalit alebo ze neskor tam bude spat!Napiste mi prosim tie,co ste si tymto presli,ako to prebiehalo...popripade nejake rady....
Dakujem velmi pekne!

bonaqa2013
21. feb 2016

tak ja mám skúsenosť na ho.... mám dcéru chodí do špec. MŠ a pred týždňom mi skončila predl. MD. Do MŠ dcéru na celý deň nezobrali a ja zajtra musím podať v práci výpoveď.
Takže buď rada, že to chcú v jasliach aspoň skúsiť.... My sme také šťastie nemali.....

nataliaqwert
autor
21. feb 2016

@bonaqa2013 no tak to je pekne naprd!:( ...a kvoli comu su s malou problemy?

belllinka
21. feb 2016

@nataliaqwert neboj, ak tam bude skusena ucitelka, tak ho zvladne. Teda, ak ho nedavas iba do nejakeho "detskeho centra" kde su pri detoch iba nejake studentky brigadnicky....

pribinak
21. feb 2016

Deti sa uplne inak správajú pri matke a uplne inak, ked mamy pri nich nie je
Mozno bude skúšať co si moze dovoliť, ale ak su ucitelky skúsene, tak ho niečim zabavia a on di postupne na nich zvykne
Hlavne, aby necítil tvoju nervozitu, lebo bude nervózny sj on

timea7
21. feb 2016

@nataliaqwert vôbec sa nemusíš obávať, pri cudzích deti väčšinou reagujú inak, ako pri rodičoch, dieťa veľmi rýchlo zistí, čo môže a čo nie, je len malé, nie je hlúpe, maximálne chytí amok, ak si nepresadí svoje, ale na to sú tam zvyknutí. Určite tam už také dieťa mali, oni si s ním poradia 😉 Tieto obavy má väčšina mamičiek, skús sa ukľudniť, lebo dieťa veľmi dobre vycíti tvoj duševný stav a znervóznie aj ono. Držím palce, aby všetko prebehlo hladko.

nataliaqwert
autor
21. feb 2016

@belllinka no je to starsia pani...jaslicky ma 10 rokov a ma tam mladu ucitelku este...

nataliaqwert
autor
21. feb 2016

@pribinak bojim sa hlavne toho aby na neho mali trpezlivost alebo aby nedajboze sa ku nemu zle nezachovali ked bude vystrajat...maly vie vytocit do nepricetnosti

nataliaqwert
autor
21. feb 2016

@timea7 dakujem budem sa snazit....boze ja pocas tej zajtrajsej hodiny ked ho tam necham asi zinfarktujem

katka1981
21. feb 2016

@nataliaqwert, hyperaktivita sa u tak maleho dietata este vobec neda urcit. Tak je zivsie ok. Nasa nikdy taka ziva nebola, mala vyse 3 roky ked zacala chodit na chvilu do jednej skolky a tiez ked sa jej ucitelka prihovorila, tak na nu len vrcala ze buuuu. Ucitelka povedala, buuu? Tak buuu a usmiala sa. Nebol ziadny problem. Alebo ked sme boli u logopedicky, mala 2 roky, 3 mesiace, 45 minut ju vysetrovala a mala ju 7x za ten cas capla aj sa omluvila a je to zdrave dieta, akurat mala silny vzdor. Tvoje je este malinke drobatko. To chovanie, kt. opisujes ma mozno iba ked je s tebou, mozno sa bude chovat uplne inak ked bude bez teba. Neboj sa ucitelky ho urite byt nebudu, max. mu chytia rucicky, aby ich nebil a upokojil sa. Tam v tej skolke co dcerka chvilu chodila, boli aj jaslicky a ja som videla ako tam deticky male plakali a ucitelky ich len tisili a nosili na rukach ako maminy. Nestresuj sa, on to vyciti. Tu hodinu zvladne urcite, potom skusite dve atd. Nestresuj sa, velakrat take dieta zvladnu cudzi lepsie ako vlastna mama, len sa nestresuj dopredu. Mozno ho deticky rozptylia, mozno sa mu bude pacit a budes milo prekvapena.

pribinak
21. feb 2016

@nataliaqwert zjavne si moze dovoliť vytočiť sa do nepríčetnosti
Ved to je este babo, to je o tvojich hraniciach

katka1981
21. feb 2016

@nataliaqwert, teba vytoci do nepricetna a este roky bude, ale oni ho vnimaju inak, nie su jeho mama, ich nevytoci. Mna tiez cudzie dieta nedokaze vytocit, lebo ho nemilujem, riesim len aby sa mu nic nestalo, ale nevytoci ma, nema ako. Nato su experti vlastne deti. Nasa bola vzdy doma diablik, ale inde, ci v skolke, ci v skolke, ci ju varovala kamoska, proste anjel. Nestresuj sa dopredu, nepomoze ti to a maleho to rozrusi. Ked budes kludna, on bude vnimat danu situaciu ako normalnu, prirodzenu. Matkina istota je velmi dolezita. Ja som sa to naucila po rokoch 🙂 Inak snaz sa nieco so sebou robit, modlit sa alebo si nieco v duchu hovorit, lebo 14 mesacne dieta je v pohode, ono to najlepsie este len pride, to ti povie kazda mamicka.

katka1981
21. feb 2016

@nataliaqwert, este jedna rada, ziadne dlhe lucenie, v klude mu povedz ze maminka sa za chvilocku vrati, ucitelka maleho zabavi a odides. A je dost mozne, ze najvacsi amok chyti maly, ked prides po neho a on nebude chciet odist, lebo sa mu tam bude pacit. Ale to je uplne normalne, takze sa na neho ani nehnevaj ani sa nevytacaj, je to normalna reakcia.

nataliaqwert
autor
21. feb 2016

@katka1981 vies co on je taky ze keby snim mam moznost byt stale ja si ho ukocirujem ale teraz jak s nim dva tyzdne bola pol dna babka tak katastrofa preto aj na jednej trane dufam ze tie jasle budu lepsie pre formovanie jeho spravania a pod. lebo ja bohuzial do prace chodit musim aj ked som velmi tuzila dat mu jedina tie najpevnejsie zaklady do troch rokov.A dakujem snad to bude ok

katka1981
21. feb 2016

@nataliaqwert, je to jasne, ze musis ist do prace. A naozaj na male dieta, kt. zacalo nedavno chodit treba velmi vela energie, urite su jasle vhodnejsie.

nataliaqwert
autor
21. feb 2016

@katka1981 no tak tomu ver ze vela energie 🙂 ...on zacal chodit zaciatkom 10.mesiaca takze to uz statný bezec maly

gaby21
22. feb 2016

@nataliaqwert Ahoj, tak ako ste to prežili? ja som mala so starším také problémy, som bola z neho hotová, mával záchvaty zurivosti, vrčal na každého, ked sa mu niekto prihovoril hodil sa o zem, ale našťastie, v školke su super učitelky, všetko zvládli, teraz je z neho inteligentný chlapec, vo všetkom predbehol svojich rovesníkov, ale hovorím všetko je to o učitelkách, mali sme aj jednu ktorá ho neustále testala, zatvárala samého do miestnosti, že aby sa ukludnil, no celé zle, sme to potom museli riešiť sukromným psychologom, akonáhle táto učitelka odišla sa ukludnil, tak stále je to neskutočný tvrdohlavec, niekedy som z neho chorá, ale je to výraná ososbnosť, to bol záver u psychologičky

nataliaqwert
autor
24. feb 2016

@gaby21 ahoj...na moje pocudovanie celkom fajn...prvy den po mojom odchode mu tiekli slzy ale hned ho dokazali niecim zaujat a hned prestal,pani riaditelka mi cely cas posielala jeho fotky ako sa hral,no bol smutny....druhy den uz bol na dve hodinky,boli aj vonku a tu druhu hodinku uz sa aj smejkal a tesil s detmi....dnes (vraj najkritickejsi den podla nich) bol velmi sklesly ked som ho rano na chodbe skolky prezliekala a drzal sa ma ako kliest ked mi ho brala pani ucitelka,no neplakal.. .mak by uz ostat aj papat obed a pani riaditelka si mysli ze zajtra by sme mohli skusit spanok co si ja osobne neviem predstavit ale uvidime 😕 ...a naozaj je pravda ze sa chova v skolke inak,neda sa to porovnat s tym ako vystraja doma tak snad mu to len prospeje ☺ ...co sa tyka tej ucitelky ktoru si spominala ty,myslim si ze keby sa hento dozviem ,tak ju zavriem ja do miestnosti nasej garaze a necham ju tam peknych par dni!!!!!!!! V tychto zariadeniach by podla mna povinne mali byt kamery lebo toto nie je normalne co sa stava!

timea7
24. feb 2016

@nataliaqwert tak super, ja by som ale tento týždeň ešte spánok nezaraďovala, je to predsa len dlho, aj keby si hneď po zobudení po neho prišla, ja by som ho tam nechala spinkať až koncom budúceho týždňa. Držte sa !