Máme 9 mesačnú dcérku, ktorá neznáša cestovanie. Reve aj pri krátkej ceste po meste, nehovoriac o ceste HE-BA-HE, ktorú sme absolvovali začiatkom januára, som zúfalá. Reve, nechce sedieť v autosedačke, (je veľmi pohyblivá a akčná) zamestnám ju len nachvíľku jedlom, pesničkou. Vkuse nespí dlhšie ako hodinu. Zajtra ideme na chatu, cca 3h. Ja som z nej zúfalá, manžel za volantom nesústredený...máte nejaké tipy ako prežiť cestu v pohode? Máme v tablete Fíhu aj Spievankovo, neviem ako ju upokojiť...kojím ju tak že pri nej kľačím, cumeľ nemá/nechce...Upokojí sa len, keď ju vezmem na ruky, ale to predsa nesmiem, za jazdy. Ak aj zastaneme, poprechádzame sa, je ok, len kým opäť nenasadneme, prosím o radu, poznáte niečo také? So staršou sme v tomto vôbec problém nemali, tá aj teraz len čo do auta sadne, hneď spí. Rady typu nikam necestujte si nechajte pre seba, vďaka.
Ist ked zvykne spavat.....cize na obed.....a skus homeopatika-nieco podobne ako kinedril....moze jej byt tazko a takto to dava najavo....
@standu toto doverne poznam este pred nedavnom som sa pytala to iste, poradili kynedril dala som mu ho a on bol este akcnejsi nez bez neho ☹ ale on mal vtedy uz rok a pol, nam pomahalo zobrat predmety co este nevidel takze nova hracka, a vseeetko s kabelky, potom chrumky, piskoty, knizky, a na tablete sme mali aplikaciu babytouch to ho bavilo prstekom stlacal, alebo sa skus opytat v lekarni na nejake homeopatikum popripade dat autosedacku do stredu nech vidi, alebo vyrazit v case spanku. Z toho vyrastie neboj.
@standu moje deti neznášali vajíčko, furt v aute vrešťali, ako náhle sme zmenili cca v 10 mesiacoch sedačku v smere jazdy, zmenilo sa to o 100%
Náš malý začal plakávat v aute az ked mal skoro rok-dovtedy mu to nevadilo..na krátku vzdialenost nás vedia zachránit len piškoty alebo rohlík..a na dlhšiu cestu sa vzdy psychicky vyzbrojíme ale je to niekedy fakt o nervy dufame ze ho to proste jedného dna prejde. Uz sa stalo aj ze som ho vybrala zo sedacky a sedel mi na kolenách viem ze sa to nemá ale uz sme to nemohli počúvat 😒
@standu je to tym,ze deti "neobsedia" a uz vie,ze akohnahle ju idete posadit do autosedacky, tak to znamena pre nu,ze bude musit byt nehybna...bohuzial,pri cestovani neexistuju kompromisy v zmysle,ze ju nezapasas,alebp nedas do autosedacky.. a mozno je to len mala vec,mozno "nepohodlne" pripasana, mozno je je teplo..neviem..jedine,ze ju niecim novym zabavis, moja mala je zovsetkeho neoveho paf a na chvilu sa upokoji..alebo castejsie prestavky,i ked zasa moze byt ten isty kolotoc-zapasanie, plac..alebo vystihnut dobu, ked je je cas spinkat a vtedy cestovat..
@maruska123 vymena autosedacky sa uz uskutocnila, nezabralo...
@veriiii viem, ze chyta hysak z toho, ze ma byt nehybna, len to psychicky fakt nezvladame 😒
dakujem, takze ostava mi len vyzbrojit sa nervami pevnymi.. dufam ze z toho vyrastie
@standu ..ja mam take obidve, teda starsia od 3 rokov uz ok, dovtedy des, aj druha je taka, viem ze to sa zmeni, treba pockat. My na dlhe trasy, napr. BA-PP cestujeme vecer, teda akoby pre malu na noc. To co je do 2 hodin cez obed, akoze poobedny spanok.Inac vydrzi len velmi kratke trasy. Ked bola mala, ked som ju kojila este, cestovali sme s nou aj tak, ze som ju mala na prse.
viem si predstavit ake to je....aj nasa je niekedy nervozna ked dlho sedi a najhorsie je ked prideme odnekial domov tak chyta hysaky.....ale ked ste uz vsetko mozne vyskusali tak jedine uz fakt necestovat 😉
@standu ked dojcis, asi nema dudu, co? priznam sa, kedze vacsinou jazdim s nasou 10M Hankou sama, ja sa spolieham na dudu - inak z principu jej ju nedavam, okrem spania, ale v aute ma tu vysadu, ze ju moze mat celu cestu (mensie zlo, ako havarovat 🙂) A ta jej teda zavrie nastastie celkom uspesne pusinku :DDD
@standu aha, ale na 3 hodky by to ani nam asi tiez bez revu ani s dudou nevydalo veru...no, to som tiez prichystana, ze revom sa nevyhneme, alebo cestovat na noc (obliect normalne do pyzamka, vykurit auto a vyrazit so spiacou princeznou 🙂)
...nas maly plakal v aute do dvoch rokov, potom to preslo, takze asi len vydrzat 😉
@kikuleenka dudu nema nie ze by som sa jej velmi branila ale nejak vyslo, ze ju ani nechce, akurta zuri a hryzie do nej. starsia mala cumel aj ked bola dojcena dva roky ale strasne tazko sme ju oducili, teda, vyhodila ju sama do kosa ale este teraz sa pozera v obchodoch za dudami 😀
vymenit vajicko za normalnu autosedacku, pred cestou nejest nic tazke a vyskusat cocculine, nam sice absolutne nepomohli ale moznoze vam pomozu. kinedril by mohla 1/2 ale bude z neho ospala, resp. ked bude vacsia existuju v lekarni lizatka na cestovanie 🙂
alebo pockat tak do 3 - 4 rokov a snad z toho vyrastie, nasej sa trocha v tom case polepsilo, nasa ako babatko protestovala lebo jej bolo strasne zle ale nasa aj kazdu cestu vracala ☹
nasa takto vrieskala hadam aj skoro do dvoch rokov a synator 7 mesacny ide v jej slapajach. vzdy sme planovali cestu na spanok, mala max hodinovy a potom sme zabavali knihami, hrackami, ale aj tak nakoniec doslo k revu, aj moji su extra pohyblivy a nevydrzia sediet.
@standu nooo, veru, aj ja by som bola radsej, keby bola bez dudy (v mnohych ohladoch je to skor kontraproduktivne), ale v tom aute je to na nezaplatenie, ked mi aspon chvilu nevyspevuje 😀
@standu ahoj ja mam 8mes babu a to isté.nehovoriac o tom ze ked place celá sa spoti a gólom je to ze ked ju po ceste vytiahnem von na ruky ta kotuha sa na mna usmieva a vsetko je zrazu ok.robíme to tak ze ideme v čase ked spava autom to spi hodinku hodinku a pol no po tom mame cirkus.žijeme v Uk s v lete ideme autom na svk ja len dufam ze sa to dovtedy zmení.uz mame kupenu autosedačku v smere jazdy ale čakám kým bude mať aspoň 10 mesiacov .držím palce hadam na daco prideme.ja uz som nemohla vydržať raz tak revcala ze za jazdy som jej dala cici tak kľud ako náhle cica von pokračovanie ... 😒
Myslim, ze vzdy je lepsie, ak ju zoberes na ruky, ako keby mala revat celu cestu ako tur muzovi za usami... a 3 hodiny sa kojit tiez neda. Inak mame to iste, akurat v starsom vydani, ale nepacilo sa mu v aute od zaciatku a cesta bola kludna len vtedy, ak spal a nepaci sa mu doteraz, kolkokrat spievam ako trafena alebo nanho nakricim, no je to na nervy, hlavne ked idem v aute sama a ked nas je viac, zase je o to vacsia nervozita. Skusaj jej vysvetlovat, ze proste musi vydrzat a bla-bla, ona to mozno casom spracuje. Ale inak moze byt jej aj zle, mne sa maly uz v aute aj dovracal a to kazdy tvrdi, ze takym malym detom zle nebyva.
tak u nas to iste, mala reve uz ked ju idem dat do autosedacky, takze ju tam z ani nedavam, maxim na cas, kym zje chrumky, banan, pitie a vsetko mozne co poberiem, takze davam ju tam hladnu, aby asi 10 minut preslo v klude tym ze bude jest a potom ci chcem ci nechcem musim ju vybrat na ruky, tam vydrzi tak 5 minut a zacne sa hadzat, prehybat, no horor, nepomaha ani velka sedacka, ani surodenec vedla nej, proste nic, spievankovo ani fiha tralala ju nezaujimaju dlhsie ako 2 minuty, kinedryl sa nesmie do 2 rokov, takze u nas ciste zufalstvo. A to nehovorim o tom, ze poberiem vzdy plnu kabelku pre nu novych zaujimavych veci. V lete chcem ist autom do Talianska, uz teraz mi vlasy dupkom stoja, ako to zvladneme. So starsim som taky problem nemala, ten reval len kym nezaspal a potom spal aj 4 hodiny kym sme dosli do ciela, mala spi maxim.45 minut aj to nesmie nikto povedat ani slovo ani zapnut radio, lebo by bola okamzite hore. A to ju musim uspat predtym v kociku a prelozit do auta, lebo v nom pocas cesty nezaspi. No, nervy mam v kybli 😀 😀
@standu
baby ahojte, ked mala moja mala asi pol roka, zalozila som si otazku co s dietatom, ktore place v autosedačke...bola vtedy vo vajičku...
Dnes ma 10 mesiacov, takže - nejake rady pomohli..ale preziala som 4 hodin. cestu na vych. slovensko napr, na prsiach . v strachu z autonehody...so strpnutými nohami. Takmer rok som nesoferovala, sedim do dnes s malou vzadu. Kupili sme uz aj autosedacku v smere jazdy a horor samozrejme pokracuje..takze moje zažitky su taketo... sadneme, spievame, hikame, ze jeeej, potom pridu na rad maskrty, na mp3 alebo mobile pesnicky... ona žerie MOdern Tolking... to je tak na pol hodinu po Zeleneč pumpu, potom rozpravka tablet ale to je ešte skoro- 10 minut... Trnava...ak je čas spania, čo písali niektore baby, tak zaspi, niekedy zazrak aj dve hodiny...Potom čitame, stojime, jeme, pohrame sa.. a potom zacne obvykly kolotoc..beda ak jej svieti slnko...potom čajík babkove divadlo, usila som si take ponozky... a to je zas na 20 minut..nenapadli ma tie homeopatika.... ked bola mensia, tak som ju nakojila a potichu prelozila, dnes to neplati. Nemáme žiadny cumeľ - od narodenia ho nechcela... takže horor.Ja osobne som uplne vyšťavená a zničená z cesty. Jedine čo zaberie, je dat ju do auta v case spánku..potom si aj presadnem do predu, nech mam trochu vacsie pohodlie..
Na Velku noc nas tiez caka 5 hodinova cesta a som na nervy uz teraz.. kupili sme drziak na tablet a telefon, ale ako hovorim, nema na to vek.. aby to vydrzala pozerat...tiež by som chcela isť v lete do Chorvátska, láme ma tu doma rodina.. ale ja nie som o tom presvedcená, že budem mať zaujem toto zvladnuť zas.
A inak neberiem ju hned na ruky zo sedačky, nech si trosšku potrucuje...aby vedela, že nemôže byť vonku. Zistili sme že preto chce ist von lebo ide radio a ona sa chce držať opierky a tancovať...ked je radio potichu tak ako tak čuší..
no UF!
ja sa ti priznám, ja sa ani neodvážim sama šoferovať..lebo začne tak plakať že sa až zájde od plaču...
Neviete, či môže byť autosedačka v zadu na strednom sedadle? My máme ten istý problém a pomáha len komentovať veci po ceste , domy, stromy....:D
vydržať len vydržať... a má autosedaku vajíčko či už tu vačšiu?
@standu Ahoj, jedine to nejako prezit... :-/ Podla mna to robite dobre. Naplanujte cestu na zvycajny spanok, a potom castejsie pauzy, nech si oddychne aj ona, aj vy. Ja si myslim, ze sa to casom podda, len si asi musi zvyknut.
Napadlo mi, ci jej nemoze byt zle od zaludka. Skus sa poradit s lekarom, ci neexistuje nieco ako Kinedryl, ale pre malinke deti.
Vela stastia.