9 mesačná dcérka uprednostňuje viac otca

tuppe
15. júl 2014

Možno trošku divný názov diskusie, ale hrozne ma to bolí, ak vidím, že dcérka sa ťahá viac k otcovi .. Ja som ju vynosila 9mesiacov, porodila, starám sa o ňu, on sa s ňou denne vyśalí doslova cca 2 hod, cez nedeľu je to viac .... a viac ide za ním ako za mnou .. keď ju mám na rukách a uvidí ocka, tak hneď začne mraučať, odomňa sa odťahuje a hrnie sa k nemu :(( A keď ide preč, a ju zoberiem na ruky zase ja, tak začne plakať :((( Je pravda, že ja nemám toľko síl ju napr. "vyhadzovať do vzduchu" ako ocko, hrať sa s ňou na lietadielko + k tomu mám aj povinnosti okolo domu - ako aj všetky mamičky .. Máte to podobné ?? Na jednej strane som rada, že ho ľúbi, ale ... Dosť ma to deprimuje, že so mnou asi taká spokojná nie je :(((

mata90
15. júl 2014

@tuppe ocko je raz ocko, naši obaja lipnú na ocinovi a mňa si ani nevšimnú a to od malička, a je to tak aj teraz, neber to tak že si ho vynosila, staráš sa o ňu, buď rada že aj manžel sa jej venuje, pretože veľa ocinov nemá čas venovať sa deťom...

almea
15. júl 2014

Poznam to a mojmu krpcovi to ostalo doteraz... Tatinko ma obuje, tatinko mi da jest, kde je tatinko, tatinko, tatinko... So mnou je cely den, ale ak je doma tato, tak som len do poctu, co je super, lebo si oddychnem. Ale vadi mi to na verejnosti a u pribuznych, ked nemozem odniest svoje dieta ja, ale len on,ked vidia ze za mnou neplace - len za tatom a pod. Ked nechce ist so mnou na zachod, do auta a pod.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tuppe
autor
15. júl 2014

dakujem babenky .. som rada, že nie som sama 😀

tuppe
autor
15. júl 2014

@kinna to nie je o žiarlivosti, len mi to je ľúto - presne ako písala almea - je mi to blbé a aj bude, keď bude väčšia a za mnou ani nezaplače, ale len za ockom ... :( Bývame u svokrovcov a možno si pomyslí svokra, že som mizerná matka, keď za mnou tak dieťa nejde :D

mimi321
15. júl 2014

@tuppe Moj maly ma pomaly 2,5 roka a ako keby si o nas pisala. Onedlho idem rodit a sa smejem ze maly si ani nevsimne ze nie som doma. Mna ani do izby nepusti ked sa tam hraju... a ked idu von v sobotu alebo na bicykel ked ho berie este si aj povie ze mamu netebujeme (nepotrebujeme)... bude doma... Niekedy ma dokonca vyhana z postele aby ostal s ocinkom len... a tak isto ocinko obliect mama nemoze, ale u nas je to tym, ze ocko je s nim max 2 hodiny cisteho casu a ja som s nim stale... a on si to takto vynahradza... chce byt len s nim...

lia6
15. júl 2014

Hi, hi-u nás je to naopak...ako v tom vtipe:mamíííí, kde mám toto?...mamííí, kde je hento?...mamííí, kam si dala oné?...tatííí,kde je mama? 😀 ale aj pri hraní, respektíve,pri iných činnostiach len so mnou...a to obaja 🙂 ...na tatinka sa ani moc "netešia", keď príde po desiatich dňoch...trošku sa pohrajú,ale inak "visia" stále mame na krku 😝 ...aj ma to teší, aj niekedy je to na dračku-nestíham ☹ ...viem, je to aj tým, že tatinko chodí na pracovné desaťdňovky a potom príde domov len na jeden víkend-ale, čo už,keď je taká doba,aká je ☹ ...myslela som, že časom sa to zmení,ale už si to nemyslím-starší má osem a je taký od mala...mladší bude mať štyri a zo začiatku visel na tatinovi, keď prišiel domov aj zo dve hodiny, ale čím je starší, tak sa to otočilo a mám ich na "krku"oboch 😀 ...čo už 😉 ...ale ono sa hovorí, že dievky viac lipnú na tatinkoch a chalani na maminkách 😉 ...veľa trpezlivosti želám...neboj,malá Ťa lúbi, ale ocko je ocko 🙂

monicm
15. júl 2014

@tuppe už dávno ked je doma ocko,tak ja neexistujem.sama si to popísala,ocko sa s ňou blaznie,jaší a ty vychovávaš,ono to tak už raz je,neboj,ľúbiť ťa ľúbi. mimochodom, ked sú naši chorí,môžem byť pri nich len a len ja

kikushka2386
15. júl 2014

@tuppe myslim ze je este malinka 🙂 inak u nas je to prave naopak.mami,mami,mami nic ine len mami 😀 samozrejme su uz väcsie ale vzdy väcsinou vsetko somnou.asi ja im viac dovolim 😀 a aj ked poviem ja alebo mm aby isli za nim ani za svet 😀

mawka
15. júl 2014

@tuppe ja uprednostnujem otca cely zivot. aj tak lubim mamu, ale moc otec mi je povahou a svojou bezprostrednostou blizsi. mamina bola vzdy ta prisnejsia. ale tak oboch lubim moc moc. len otec je otec, moj tatinko 🙂

janinah
15. júl 2014

buď rada a nerieš "hlupôstky"...koľko detí aj žien by veľa dali za takého ocka 😉

erienka
15. júl 2014

Aj u nas je to tak🙂

ematko29
15. júl 2014

vôbec to neber tak,že ocka má viac rada.ber to z jeho pohladu.Bol aje s tebou odmalička ,on vie,že mama tu je prenho,že si jeho súčasťou.A ocko je super je zábavný a nieje s ním stále.Preto sa tak nanho teší,osobnosť dieťaťa sa stále mení,po čase sa môže stať ,ked mu začne dochádzať,že nieje tvojou súčasťou,že sa ťi zavesí na nohu anebudeš môcť ani riad umyť.Predpovedám v takých 2rokoch.Aj ked to môže v spoločnosti vyzerať akokolvek divne,teš sa,že má malý vo vás takú istotu a na oska sa teší .

syrik
15. júl 2014

Ja mám doma presne to isté, odmalička doteraz a tiez ma to moc trápi. A niekedy dokonca aj ziarlim 🙂 Ale už si zvykám,najhoršie to je u jeho rodiny alebo pred cudzimi. Už padlo z jeho rodiny, že preboha, čo s ňou doma robíš, keď Ťa odmieta. Asi to chce ešte chlapca, inak neviem 😀

lulu369
15. júl 2014

@tuppe Nerob si zbytočne stresy...Viem, že ťa to trápi, no teš sa z toho, že manžel miluje svoju dcérku nadovšetko a dcérka miluje svojho ocina. Aj teba miluje rovnako 🙂
Ja mám doma dcérku aj synčeka sú to moje zlatíčka. No keď príde ocino, tak mamina je na "druhej koľaji". U nás je ocinko o to vzácnejší, že pracuje v zahraničí, takže s drobcami som väčšinou sama (3 týždne je manžel preč a 1 týždeň doma). A keď je manžel doma, tak si vychutnávam, že nám chvíľku sama pre seba, aj keď niekedy mi príde ľúto, že keď je ocino doma, tak som na "vedľajšej koľaji"...

lulu369
15. júl 2014

@tuppe ...a ešte jedno - nie na darmo sa hovorí, že dcéry sú viac za ocinkom a synovia za maminou 😉 U nás to platí ako riť na šerbel 😀 Aj keď prvé 2 dni čo je manžel doma tak ma malý ignoruje 🙂

bubu1111
15. júl 2014

Ja mam 2 rocneho a 9 mesacneho. Obaja su z tatinka hotovy. Starsi len tatinko, tatinko. Tatinko ho kupe, tatinko s nim ide spinkat. Mladsi, ked ho zbada doslova zacne revat dokedy si ho tatinko nevezme na ruky. Ked mi ho podava zasa reve, chce byt s nim. Ja som zasa spokojna, som rada, ze ho miluju. No strasi zasa, ked mu nieco je, potrebuje pofukat kolienko, nieco ho boli tak pyta maminku 🙂 Milujeme sa vsetci navzajom 😉

tatanka1
16. júl 2014

@tuppe ved ked si s abom, tak sa venuj jemu co najviac - jasenie mojkanie blbnutie (nemusi to byt vyhadzovanie) a ked pride manzel domov, tak si porob veci, ktore nudia babo. aj ked... napriklad pri umyvani riadov moze byt pri tebe, pri vysavani lozit za vysavacom (ak sa ho neboji - my ho milujeme), a dokonca ja som dala synovi aj drzat hadicu a tak pomalicky som vysavala.. joooj to bolo radosti. proste vytvor chvilky ktore budu len vase, a na ktore sa bude tesit. a na druhej strane napriek tomu ze moje deti vsetky zboznuju svojho otca (ved tak to aj ma byt), tak bez maminky by nemohli byt, jasne ze bolo u vsetkych obdobie ze maminku su nevsimam chvilu, ale staci ze by im chybala 1-2 dni 😀 a hned je brutal problem 🙂 a to sa mm vie o vsetko postarat, ale od maminka je od maminky iste veci. a to sa nezmeni. kazdy ma svoju rolu v rodine.
a neboj len nech sa stara aj na navstevach aj vsade 🙂 a ty oddychuj. detom je ocino vzacny aj tym, ze s maminou su cely den, takze su presvedcene ze tu bude stale pre nich a nie je tak vzacna... a ocino je cely den prec a potom je vzacny na ten kratky cas + plus ich uzasne aktivity a hry..
pozri cela starostlivost o dieta po cely zivot, vsetko prezivanie starosti aj radosti bude na tebe ako na mame (ocinkovia to az tak zas neprezivaju aj ked dcerky su dcerky), takze si to este uzijes...ale hlavne nedaj dcerke na javo, ze ty si tu na pracu a ze s tebou nie je zabava 🙂 pekne kazdy den si vytvor priestor aspon hodinku na uplne blaznenie aktivity, ked uvidi ze teba to tiez bavi a si to uzivas, a nie ze ok teraz toto a teraz toto, ale bez velkych emocii (pozor je normalne ze po case mamina na materskej to tak nepreziva a je to rutina takze to nie je vycitka, je to normalne), len si to treba uvedomit a akoby opat nastartovat cosi, co dieta bude velmi vnimat. lebo deti vnimaju nase emocie, zainteresovanost a vsetko pri cinnostiach.

tuppe
autor
16. júl 2014

ďakujem krásne babenky 🙂

monca1982
16. júl 2014

Nieže by si bola rada... :D

tuppe
autor
18. júl 2014

@monca1982 ja som rada, len občas to blbo padne, keď si pre svoje dieťa "vzduch"

tichanska1
18. júl 2014

My máme to isté 🙂 Iba keď bol chorý stále musel byť pri mne. Mne to vôbec nevadí. Som rada, sú to moji chlapi 🙂