Ahojte. Chcela by som sa s vami poradiť, mám doma 8 týždnového synčeka, od narodenia sa v spánku usmieva, aj ked je v takom polospánku až hikne, ale v bdelom stave ked sa mu prihováram, usmievam sa na neho, tak hladí na mna, rozhadzuje ručičkami, ale nechce sa usmiat, sem tam sa uškrnie, ale nic moc, skor je to taká mimika. 8 týždnov bude mať presne zajtra. Hrozne sa bojím, či je to normálne. Narodil sa o 2 týždne skor, dva týždne pred porodom som lezala v nemocnici, lebo bol menší ako mal byť, pri narodení mal len 2530g, 46cm. Doma mám 3 ročnu dcerku, tiež bola také vážne dieťa, dlho som si myslela, že bude autistka, ešte ma nejaké muchy, má problem s očnym kontaktom zblízka, ale inak je je pravdepodobne vporiadku. Mala niektorá z vás prosím vás podobný problem?
Daj mu cas. Nie vsetky deti robia vsetko podla tabuliek. Mozno ma tie dva tyzdne sklz. Uvidis, ze o par dni ta potesi svojim usmevom 😉
moj bol tiez taky vaznejsi,taka som bola aj ja(vraj) 😀 ale po jednom roku je z neho maly vysmiaty sinter 😀 no na povel sa usmiat nechce ani teraz....este sa spolu nasmejete 😉
no teda neviem odkiaľ je info, žeby sa už mal usmievať. moja dcéra je veľmi šikovná a krásne rozpráva ale usmievať sa začala véééľmi neskoro, a vôbec nemyslím, že by sa nemala z čoho.
dakujem vam všetkým pekne za povzbudenie, som rada, že nie som sama, ja som sa len nalakala, ked som čítala na webe mamaaja, že horná hranica pre vedomý usmev je 8 týždnov. Dcerka tá je teraz pekne usmiata, ukecaná /do dvoch rokov málo hovorila, teraz by som jej tu pusinku najradšej prelepila, cely den počuvam, len prečo, kde, načo a pod. /len sa nerada dlho díva do očí. Synček bude asi taký istý. Chudiatko ked mal 4 týždne dostal soplíky od svojej sestričky, hned sme išli k lekárovi, boli sme týžden v nemocnici, mal začínajuci zápal pluc, chvalabohu včas zachytený a preliečený antibiotikami.
@gaby21 , fuha, tak to si neviem ani predstavit, žeby sa pol roka neusmial, asi by sa utrápila.
to nie je problem 🙂 zacinaju sa usmievat v 2-3m a v spanku to je podvedome
🙂 popravde,ja ani neviem,kedy sa deti prvy krat vedome usmiali.neries tabulky.deti si same najdu ten spravny cas na vsetko 😉 a neodpustim si "ja budem mat 33 rokov a tiez sa mi castokrat nechce usmievat" 😀 dufam,ze sa nehnevas.prajem ti len vsetko dobre a nech sa aj tvojim detickam dobre dari a nech ti robia radost 😉
@mirkave, vobec sa nehnevam, ja tiez nemam chut sa stale usmievat, synček sa mi v stredu pekne usmial, nehovorím , že sa usmieva stále, ale ked je napapaný, prebalený, rozbalený a zrovna nemá bolenie bruška alebo pre niečo neplače, tak sa krásne usmeje, začal si hákat. Je krásny. To je krásne obdobie u detí. Dcérka má brutálne obdobie vzdoru, mám zježené vlasy od rána do večera, pre všetko piští, vzdoruje, ked sa má obliekať, jesť, posluch 0 bodov. Takže radosť - ked sa spojí totálna unava a nevyspatosť s nervami z dcerky, mám pocit že navštívim psychologa.
Neboooj, ved on zacne 😉 Aj nas sa zo zaciatku usmieval len pred spanim(vraj deti vidia anjelikov 😀 ) ale uz sa smeje aj v bdelom stave na nas, xixi 😵