Môj 8-mesačný syn má celkovo od narodenia problém so zaspávaním, samozrejme chápem, že to nieje nič výnimočné . Zo začiatku nás trápila kolika ale tá prešla no spať nespí stále. Budí saj 5-7 krát za noc. Doteraz som ho kojila, takže vždy keď som hovorila niekomu, že mi veľmi nespí vraveli, že je to určite tým, že mám dať fľašu, no ja som bola presvedčená, že to určite nieje hladom ....aj keď som sa tomu bránila došlo aj na to, pretože mám málo mliečka, takže začíname s fľašou, no od kedy prechádzame na tento "systém" tak malý je čím ďalej hysterickejší, je to x krát horšie ako predtým. Po prebudení neskutočné reve, aj na ňom vidím, že by rád spinkal ďalej, prehadzuje sa zo strany na strany, očká zatvára... dám cumeľ, snažím sa ho hladiť, nosiť, fľaša je už vypitá.... ale bez výsledku, nevie zaspať. Mlieka je už fakt minimálne, takže prsník nie vždy prichádza do úvahy a malý mi patrične dá najavo, že z neho nič nejde...jeho plač sa stupňuje, nedá sa utíšiť ani keď ho zoberiem na ruky, kope nohami, hádže rukami a mam pocit, že keby mohol, tak sa šmarí o zem. Od narodenia veľmi nechce aby sme ho "mojkali" a ani teraz, keď ho chcem pohladkať, snaží sa mi chytiť ruku a odstrčiť, čo už začínam brať osobne ☹ pretože všade čítam, že deti potrebujú blízkosť matky a ten môj ma bije pästičkami namiesto toho aby sa pritúlil. Najhoršie je, že sem tam už začína mať takého výstupy aj cez deň a ja neviem, je to moje prvé dieťa, či je takého správanie, ktoré aspoň mne príde hysterické v poriadku. Cítim sa dosť mizerne z toho, že neviem upokojiť vlastne dieťa.
Ahoj to aako keby citam ten nas prribeh :D maly ma teraz 23 ukonecny 9mesiac,a tiez nechcem sa pritulil,stale na odstrkuje a to vsetkych...jediine ked ho uspavam,a to uz musi byt uplne unaveny ked mi zaspi naa rukach pocas vynasania tak to vyuzijem ho uhladkam a pomojkam :D inak sa mi neda :D ja nekojim,kojela som mesiac a.od mesiaca nutrilon...spava mi celu noc od 5mesuaca cize aspon to je super..tetaz mu idu zuby od 7mesiaca cize od 4 rana sme hore..furt sa.budi o 4 rano :D a v noci pridem k nemu nu dat cumel ked zamrnci,az sa mi.neobudi ale nech sa ukludni cunlikom :D..a ked ho uspavan ma stipe kope,ked kopne do jazvy tak Idem umret..ale drzim.ho za rruky neech sa ani nepohne a on sa tak ukludni,sa vyreve a zaspi. Inak to s nim nejde,ma stipe skrabe kope a potom ked je uz vybesneny ma chyti za tricko a zaspi :D asi az mu nikam neujdem..neboj poznam..ale.to.ho prejde uvidis..aj tento moj bol v 7 8mesiaci agresivejsi,ale teraz uz o trosku menej.. drzim.palceky to zvladneme 🙂
Ospravedlnujem sa za chyby ale mobil nejako preklikava ;)
To budu pravdepodobne zuby. Zubom trva dlho, kym sa prerezu a este predtym zvyknu dost potrapit. Nas bol takyto od 3 mesiacov. Prve zuby mu vysli ako 5-mesacnemu. Potom sa to s prestavkami vracalo. Najhorsie boli prve jednotky a teraz stolicky 😒
@ivkaavki Zúbky rastú pozvoľna a keď píšeš, že nemá ešte ani jeden, tak si dávajú načas. Môj syn v tom čase tiež málo pospal /celkovo spal málo/, ale okolo 8-9-10 mesiaca to bola katastrofa. Zuby ho potrápili. Pokiaľ mu nevyšli všetky zuby, tak si hrýzol líca z vnútra a rovnako jazyk. Rovnako sa môže pridružiť T alebo riedka stolica.
Ahojte moja dcéra ma 6 mesiacov a vôbec nespi cez deň nič. Večer zaspi okolo 19tej a to s plačom a viac krát sa zobudí kým zaspi spí ták dve hodiny potom sa náje a zase ju musím s plačom uspat a ták to celú noc no 6 tej rána a pot už vôbec nespi
i
Nejdú mu zúbky? Mrzutosť, nedostatok spánku je rušený alebo prerušovaný tlakom z rastu zúbkov. Niektoré deti ani nevedia a zuby sú von a iné chúďatá si odtrpia. Skôr by som hľadala príčinu v tomto.