Ahojte. Moja mala sa skoro vzdy zobudi po 30-minutach. Viem,ze kej to ale nestaci. Dam jej dydu, niekedy zaspi znova do 10 minut, niekedy to trva aj 40 minut kym znova zaspi. Robim hlupost,ze ju uspavam? Mam ju nechat uz zobudenu? Robi to odmalicka. Mate niekto taku skusenost?
cez dne by som uz neuspavala uz je dost velka, aj ja kojim a mali sme stavy ze kratko spal, ked zas chcel tak zaspal napr.pri kojeni nahodou
tiez myslim, ze uz je dost velka. Ako ti spi v noci? Moja krpata cez den tiez skoro vobec nespavala, v obdobi, ked ine deti mali dva denne spanky, ona dala ledva jeden krat pol hodinu a nic sa jej nestalo :D Presli sme na jeden spanok denne a raz da dve hodiny, niekedy len pol hodinu. Ale ak sa jej uz nechce, necham tak, vecer je potom mozno viac unavena, ale zvladame to. V noci vsak spi velmi dobre, takze ja som denne spanky ani neriesila. Ak ti spi v noci pokojne tak, ze si dostatocne oddychne, tak tie denne ani neries. Spi spi, nespi nespi.
@andreabalazova tiež som si tým so synom prešla. Spával 2 až 3 krát cez deň a všetko spánky cca 20 minút. Uspať sa nedal keďže je a bol zvyknutý zaspať sám. Zvykla som si. Časom sa to upravilo
ja mám skúsenosť tiež s týmto pri dcére. Pomohlo, že som si k nej ľahla kým spala ( a spala aj 2,5 hod.), neskôr som si sadla k posteli a čítala som si, aspoň som si oddýchla .-)
@andreabalazova ahoj, moja má 7 mesiacov a spánok zredukovala tiež na 30 niekedy aj na 20 minút. Prikladám to aj zúbkom ktoré jej idu jeden za druhým, teraz sa prerezava už 5 zub. Ale niekedy sa stane že si ešte pospi aj 2 hodiny. Ja by som skúsila či zaspí do 10min a keď nie už neuspavat ono sa to upraví keď prejdu na 1 spánok.
nechala by som ju tak. ono to moze byt teraz take obdobie, ze ti bude tak spavat, no moze sa to zmenit na dlhsi spanok. no nasilu by som ju uz neuspavala, to je podla mna len na skdu, bo aj tak to nebude kvalitny spanok za tych 10 min navyse
Praveze ona este chce spat. A vzdy zaspi znova. A lezim pri nej cely cas. V noci spi ako kedy, niekedy 3x hore, niekedy 2x
Ked ju necham spat30 minut tak je za hodinu hotova. A nemienim ju davat spat 5x za den
@andreabalazova nie je hladna? lebo mne to tiez dcera robila.
@katarina644 nie, pri uspavani je na prse
@andreabalazova tak jej potom chyba mama ☺️
@andreabalazova no to aj moja tak zaspavala a v noci sa mi budila aj desat krat, som bola na nervy, ale ona mi nic nechcela jest okrem mojho mlieka. az ked som ju v sedemnastich mesiacoch odstavila spala uplne celu noc.
@andreabalazova starsia mi takto spavala od narodenia niekolko x za den len po 30 minut,neuspavala som po case si zvykla a uz nebola unavena mala smolu,upravilo sa to prechodom na jeden spanok ( 2hodiny dala). Teraz mladsi spaval az do roka vzdy len 40 minut,bol unaveny ale tak nemala som cas sediet pri nom uspavat a kojit,takze tiez si zvykol na to ze 40 minut a staci teraz ma 1 spanok a da max 1,5 h.
neuspavaj znova. Zvykni si na to, ze mas polhodinove dieta.