7 týždňové bábätko má 5 kg po Nutrilone 1. Je to veľa?

jankam99
9. jún 2014

Prosim o názor mamičky ktore maju skusenost s Nutrilonom 1. Ja som ho začala davat ako prikrmovanie cca v 3 týzdni, teraz mame 7 týzdnoveho chlapčeka, je velky papkáč a vázil v 6 týzdni 4820g, čo nas doktorka vystrasila ze si mame dat na priberanie pozor. Teraz viac-menej papa uz len UM, trosičku este mam aj svojho, tak mu dam pred papanim UM aj svoje, ale to taha z prsnika asi len 1 min. Bojim sa nekontrolovatelneho priberania, tak som mu urobila rezim - 120ml kazdé 3 hod. Len 3 hod. bez papania je pre neho dlho (cez den). Tak mi aj dost plačka, ani spinkat sa mu cez den velmi nechce, myslim ze je z toho vsetkeho rozladeny-nespokojni. Prosim mamičky ktore riesi podobny problem o ich nazory, prípadne kolko vazili ich detičky v 6 týzdni. DAKUJEM

zitaje
9. jún 2014

Ja neporadim, lebo dojcim, ale vela zavisi od porodnej hmotnosti, tu si nenapisala - napr. moj mal v 7tt 6200g 😀 ale on mal cez 4kg uz ked sa narodil.

jankam99
autor
9. jún 2014

Nas mal 3020

xlucia
9. jún 2014

@jankam99 takemu malemu sa jednotka dava podla toho ako pyta. ziadne obmedzovanie pokial je normalne zdravy

ragulca
9. jún 2014

@jankam99 môj mal 5kg, keď sa narodil 😎

saska.t
9. jún 2014

@jankam99 vyhladovat tak male dieta tiez nie je riesenie,taketo dieta ma jest kolko ziada a nie dodrziavat medzery medzi jedenim,stresujes tym dieta aj seba a to moze opät len prinasat komplikacie psychickeho razu,takze nech pekne papa kolko chce a je spokojny....male babatka nemaju sklon k pazravosti...

nicolle21
9. jún 2014

@jankam99 hmm.. kon dako neodosiela spravy.. tak skusim znova
nas maly sa narodil 3750gr, ja som mlieko nemala (tych 10ml na kojenie neratam), takze sme na nutrilone HA1 od narodenia.. pozrela som tabulky a v 7t mal 5200gr
ja som maleho krmila kedykolvek si pytal a zarabala som mu vzdy o trosicku viac ako som predpokladala, ze vypije, tak som si bola ista, ze je syty, udaje som si aj zapisovala, tak som cca vedela a navyse mal uz v tom obdobi viacmenej stabilny rezim, papal v rovnakych casoch, spaval tiez cca stale rovnako..
podla mna je v tomto veku prilis skoro na "odtucnovacku" a nemozes dietatu nutit svoje predstavy ako ma existovat
nas maly ma teraz aktualne cca 11kg a je vysoky dost, takze tucnucky nie je, mozem poslat aj fotku 😀 beha uz samostatne a stvornozkuje aktivne od 8meho mesiaca, vtedy sa priberanie dost vyrazne spomalilo a teraz ako zacal behat este viac..
podla mna to neries, hlavna pre take male babatko je pohoda, aby malo mamicku, plne brusko, suchu ritku a vela spinkalo, uvidis, ze ked sa rozhybe, priberat prestane 🙂 🙂

maryennn1
9. jún 2014

ja síce dojčím, ale napadlo ma, čo tak dávať menej, ale častejšie?

kaktusik
9. jún 2014

@jankam99 ja by som urcite neobmedzovala dieta, ak vies ze je hladne a preto ti place tak je blbost ho nechat nervozne... aj ked mne sa 120 pre 7 tyzdnove dieta asi zda vela 🙂 neviem si spomenut kolko mne papala dcerka v tomto veku

janickacrazy
9. jún 2014

@jankam99 Kludne mu daj viac papat, neviem preco ta doktorka stresuje, deti vela papaju hlavne prve mesiace, mne maly pribral prvy mesiac viac ako 1.2kg a doktorka povedala, ze to je v pohode. 5kg je normalna vaha v pohode, moj ex sa narodil ako 5.5kg babo a v 7tyzdni mal cez 7 kg 😀 😀 Moj syn ma teraz 3 roky a nechce velmi papat, takze ti vlastne ticho zavidim, ze ti male papa ja mozem uz len spominat ako pekne mi priberal ked bol babo.

janinka007
9. jún 2014

ja vám poviem svoj prípad...moj syn,dnes už má 20 rokov bol tiež neskutočne hladný,tiež som mu zarábala silnejší sunar ako by sa patrilo.ked som chodila na poradne,tak ma sestrička skúšala z toho,kolko sunaru mu zarábam,lebo bol neprimerane ťažký a vyhrážala sa mi,že ked ho budem prekrmovať,tak bude mať zdravotné problémy,vysoký tlak,ked bude dospelý.a čo myslíte?chalan má 20 rokov a už asi tri roky sa lieči na vysoký tlak,musí brať pravidelne tabletky...len toľko...

luciannka83
10. jún 2014

@jankam99 mlieko pripravuj podľa návodu a v takých dávkach akých ako je tam písané. Možno plače aj preto, že je smadný. Skús mu spraviť čajík. Teraz je dosť teplo a umelé mlieko sa berie ako strava, nie ako tekutina. Čiže keby mal dostať každé 3 hod. 120tku, a budil by sa každé 2 hodky, tak by som mu skúsila dať sa napiť čajíku, či by nechcel, lebo predchádzajúca dávka tiež potrebuje čas na strávenie. A ešte ma napadá, Nutrilon 1 má ešte také mliečko že pre veľkých hladošov, neviem už presne ako sa volá ale obsahuje navyše ryžové vločky, ktoré sa dlhšie trávia a nemal by tak rýchlo vyhladnúť. Skús sa spýtať v lekárni.
A čo sa týka váhy, tak neviem koľko mal môj malý keď mal 7 týždňov, ale keď mal pol roka tak vážil 12kg a túto váhu si držal takmer do 2 rokov. Najviac deti priberajú kým sú maličké, potom sa to spomalí, alebo zastaví. A ak má dr. dojem, že malý nekontrolovane priberá, tak nech ti poradí riešenie, a nie nariadiť 7 týždňovému decku "diétu". Daj potom vedieť ako bojujete ďalej, zaujímalo by ma to 🙂

veronika2405
10. jún 2014

@jankam99 ahoj...my mame 8 tyzdnov a 6kg a 64cm-narodili sme sa 4,500g a 53cm... pani doktorka povedala ze priberame pekne..ako male babatka... UM davam len 1x a to v noci. . ale nikdy mi nepovedala ze je tucny alebo ze velmi vela pribral... aj ked mi vypije 120-150ml..tak za hodinku a pol znovu pytata..uz mi vypil aj 240ml...ale potom aspon spal 🙂)) oni vedia sami kolko potrebuju spapat 🙂 a dolezite je, aby si poriadne odgrglo malicke... 🙂 prajem vela stastia 🙂

jankam99
autor
10. jún 2014

Dakujem Vam za vase názory, skúsenosti. Upravila som mu papania na 70ml/2hod. a zda sa mi to lepsie. Niekedy vypije aj viac a potom aj dlhsie spinka, niekedy menej. Su to uz uplne ine dni-kludnejsie ako pred tym ked som sa snazila dodrziavat 3 hodiny.

stastenka42
19. jún 2014

@jankam99 my sme tiez na Um a v 8 tyzdni sme mali 5700 a 63cm a to nas dr pochvalila..papali sme 120ml kazde tri hod. a teraz papame aj 150 ale uz vselijako..niekedy chce papat po troch hod inokedy spi aj 5-6 hod a vydrzi...hlavne aby nebolo babo hladne..

karkana
26. jún 2014

@jankam99 naša malá tiež papá Nutrilon 1, a ked mala 5mesiacov tak vážila 5kg,,,a je akurát,,,síce dr. povedala, žeby mala viac vážiť, ale baculka je pekná ,teraz má 8mesiacov a váži 6kg,každé je iné,,,aj sa rozjedla, ale idú zúbky tak zas manej zje,,,,,,,,a dodoržiavať presne u nás sa to nedalo, ked bola hladná tak som jej dala, ja som často ponúkala papať, lebo nejak veľa nezjedla, a čaj-ten až teraz pár krát si potiahne alebo vodu, vôbec vôbec nechce,dr. mi vždy hovorila, že netreba, no ja som aj tak skúšalal čajík, a teraz ked je teplo, ked vidím iné deti kolko vypijú a moja nič,,,,určite treba skúšať čajik,ja ho teraz dávam ked vstane a je hladná-tak zo 30vypije a potom už musím mliečko,,,,

anetka1978
22. aug 2015

Moj maly ma 6 tyzdnov a vazi 5,145 a 58 cm a davam mu aptamil pre 130 ml a tu v AT mi vcera detsky Dr povedal,ze je vsetko OK, mnozstvo,vaha..je v poriadku. A papame kazde 3-4 hod, v noci niekedy aj dlhsie vydrzi..je to individualne, myslim si. A kazdy den stolica, tiez OK. 🙂

anetka1978
22. aug 2015

Moj maly ma 6 tyzdnove a vazi 5,145 a 58 cm a davam mu aptamil pre 130 ml a tu v AT mi vcera detsky Dr povedala, ze je vsetko OK, mnozstvo,vaha..je v poriadku. A papame kazde 3-4 hod, v noci niekedy aj dlhsie vydrzi..je to individualne, myslim si.