mam 7 mesačneho chlapčeka ktory sa neustale mrvi,myslim aj pri kojeni stale kope nožkami ,dava sa na bruško potom sa jeduje. Toto iste robi aj v noci zo spanku, da sa na bruško nechce tak byt,potom mrnči lebo sa na to zobudi a nemože zaspat, sme preto aj 2 hodiny hore .Je to normalne? Neviem čo snim ked sa stale prehadzuje na to brucho.Niekedy sa tak pohra ale pri tom kojeni a v spanku to neni tak dobre . 😒
Ahoj, my sme na tom podobne. pri kojeni je sice kludnejsia. ale nosim ju, alebo pri kojeni zaspava na posteli inak mi zdrha. v noci aj taku hodku po nas lozi, stavia sa o celo postele... myslim, ze stoji za uvahu, ci sa ti neznizila laktacia...mohol by to byt dovod hnevania sa pri kojeni.
To nie je hyperaktivita... hyperaktivita je porucha správania a spánku, to by ti msuela diagnostikovať lekárka... podľa mňa sa proste začína viac hýbať, objavuje rúčky, nôžky, ešte nevie čo s nimi robiť, tak ho to poste ruší.. skús čaj na pokojný spánok a začať sa sním hrať a ukazovať mu, čo s rukami a nohami, aby sa vedel pokojnejšie zabaviť.
@martinkatinka ako porucha spanku? On velmi zle spinka od narodenia ☹ "100x" za noc sa zobudi a mrnči.
@babulka82 skús ho kojiť poležiačky, tak to možno bude pohodlnejšie aj pre teba aj on sa bude mocť viac hemžiť, moj bol pri kojení vždy kľudný, takže nemám s tým skúsenosť, ale kojila som ho poležiačky........mladší syn mi tiež zle spával od narodenia až do 1,5roka, ale to sú také deti, starší spal ako zabitý a tento mladší sa stále hemží a to už má 3 roky 😀
rka@babulka82 ako hovorím, presne ti to diagnostikuje lekárka
@babulka82 myslím, že sa nemusíš nejako stresovať. Moja dcéra bola taká istá, boli chvíle kedy som už fakt nevedela ako ju držať. Ešte v roku keď som ju kojila tak sa takto mrvila kopala, dokonca si lúbila aj čupnúť a tak papať mliečko. A poviem ti, že ani neviem kedy to prešlo. Určte to netrvalo dlho 😉
@janickacrazy ja ho kojim poležiačky inak sa ani neda 🙂
@tamarka on je velmi živy od malička ,furt ho musime nosit a naviac ho zaujmaju nehračky 😀 kable,zasuvky atd.
@babulka82 😉 stále lepšie ako keby pasivne ležal... Naša Emka bola veľmi živé dieťa. Nikdy neposedela. Keď mala 9 a pol mes. tak nezačala chodiť, ale behať. Keď sne chodili na ihrisko, všetky deti sedeli v pieskovisku a krásne sa hrali. Naša Emka lietala a ja za ňou 😀 Tak možno asi očakávaj niečo podobné aj od svojho synčeka 😀
mne toto robi dcera posledne dni.. mam podozrenie na zuby
@babulka82 juuuj 😀 teraz ideme pomaličky ale isto do pubertálneho veku, tak je to z každého rožku trošku. Ale v samotnej podstate je vyslovene človiečik, ktorý bezhlavo ide do všetkého bez toho aby riešila následky, takže to jej ostalo 😀 Samozrejme, že sa trošku skludnila, čo je k jej veku asi normálne. No a stále tancuje.... a to stále je vážne, že stále 😀 😀 . Je to taký náš živel.
a čo sa týka toho pasívne ležiaceho dievčatka... niečo podobné sme mali u mladšej. Mala asi 7-8 mesiacov (vždy som im dávala na zem deku, paplón, čokolvek aby mali voľnosť v pohybe) ležala na deke a len tak pozerala okolo seba. To som ešte aj manžela volala nech sa ide pozrieť, lebo jej asi niečo je, veď to nie je normálne, že len tak leží a pozerá. Proste sme na to neboli zvyknutí. Emka si nikdy len tak nelahla, stale bola všade :D
@tamarka presne aj naš je taky ,ešte je len maličky ale ked si niečo zaumieni tak behlavo ide za tym. 😀 Myslim že mu to aj zostane v povahe.Vobec nehladi ,ale tak on je ešte maličky nepozna nasledky. A starši ten bol taky kde som ho položila tam bol a dodnes je taky poslušnejši.Tento maldši je uplne z ineho cesta 🙂 Myslim že si to snim užijeme .
@babulka82 to určite ano 😀 Viem, že to nie je jednoduché mať živšie dieťa, a to nenarážam len na tie pocity, že jooooj mrví, kope, točí sa, ale hlavne bezpečnosť. Emka mala v roku a pol lahší otras mozgu, a to bol manžel pri nej ked išla kopnút do lopty a netrafila sa a padla na hlavinu, a v dva a pol roku mala zašívanú bradu... teraz už na to len spomínam a dakujem všetkým svatým, že nebolo nič horšie. 😉
aj my sme toto mali, keď sa naučila obracať na bruško, furt sa otáčala, či keď jedla, keď spala, potom si časom zvykla a už jej to nevadí, spí už jedine na brušku s riťou hore a pri kojení sa neotáča, má teraz iné zábavky, napr. ma štípať do ruky 😉 takže ja osobne si myslím, že je to len fáza, kedy sa naučil niečo nové a nie je na to ešte zvyknutý, nám to prešlo do mesiaca 😉