baby ja uz som neskutocn zufala moj syn neplace ale pisti ..ale pisti tak hnusne ze mi zalahne v usiach.je to super dieta ale ked sa mu nieco nepaci tak spusti to pistanie a mna ide roztrhnut .uz neviem co mam skusit aby sa od toho oducil..nevsimat si albo co? vdzy ho okriknem ze to nemoze ale len sa na mna kukne a zapisti znovu...to su fakt decibeli :( a dalsi nas problem je ze nenavidi kocik a ked ho chcem uspat alebo je uz unaveny zacne vrieskat ludia sa otacaju ci ho bijem. ked je vyspaaty a posadi. ho aby videl je vsetko ok...inak krasne keca to je raj pre moje usi.ale ked si tak z rana brble a zrazu do toho zapisti tak ma normalne mikne..nechcem byt na neho zla,kricat na neho. ale ked takto vrieska pol hodinu da to zabrat na nervy...a kedviem ze mu nic nechyba o to viac..
@anuskaaprazko to urcit nie,ma 10 kg nezvladla by som ho nosit...
@seemani to nie je ako na rukach. 🙂 vaha sa ti rozlozi na ramena a bedra. A da sa nosit aj na chrbte (ako ruksak) a tam 10 kg ani necitis 🙂
@anuskaaprazko presne tak, v ergonomickom nosici necitis tu vahu, ja tak nosim mojho 18kg syna este aj teraz 🙂 .. stoji za vyskusanie 🙂
jj ale to je moj mensi problen..moj vecsi je to pistanie vobec neviem co stym
@seemani nas sice tak nepistal,ale ked uz bol nespokojny tak som dala hracku,flasu s cajom,cumel,...a natriasala som trosku s kocikom ked som chcela aby spal,...a sportovu cast nemas na kocik???tam by mu bolo pohodlnejsie si myslim,...videl by aj von a aj spat by sa mu dalo lepsie,...
S kocikom sme tiež mali problém. Je otoceny k tebe? Skus mu zmeniť smer jazdy. My sme kúpili golfac a už ani nemukne a vozi sa rad.
@seemani Teraz si mi pripomenula, že aj náš takto pišťal 😀 Bolo to hrozné, ale nič s tým asi nespravíš, len vydržať... Potom sa to zmení na rev akoby ho drali z kože 😀 Žartujem, ale náš malý má taký silný hlas, že je to katastrofa, keď sa mu niečo znepáči. Pevné nervy želám! A s kočíkom sme to mali podobné, ale teraz by sa len vyvážal 🙂
@yyyyanula pvne verim z sa to zmeni jak sa otepli a nebude vo fusaku ale len sedet priputany a bude sa moct hybat..podla mna ho stve ze je taky napratany vtom...a to pistanie ja zvazujem ze ho dam na operu taky hlas ma :D
inak rev jak keby ho drali s koze mame chvalabohu za sebou uz...to tez bolo....
@seemani skúšala si odísť z miestnosti, keď začne pišťať? a vráť sa k nemu až keď prestane, aby si spojil, že keď piští, mama ide preč. Mala by si byť v tom dôsledná a kľudným hlasom mu vysvetliť, že keď bude pišťať, pôjdeš preč a vrátiš sa až keď prestane. A taktiež spanie v kočíku, nesmieš mu dať najavo ani máčny mak zaváhania - jednoducho tam bude spať a basta - je to skôr o nás rodičoch, my musíme byť dôslední a hlavne ako rodičia jednotní vo výchove svojho dieťaťa. Bábätka sú veľmi šikovné, rýchlo sa učia. Ja ti prajem veľa veľa trpezlivosti. Všetko dobré 🙂
moja zaspava v kociku len po sediacky inak katastrofa...a ked zaspi zlozim opierku...a moja ma spi vonku aj doobeda aj poobede za katdeho pocasia, priputana nie je....a studene ruky ako pise luba nie su znakom ze je mu zima, skus na krku a ak tam nie je studeny urcite mu zima nie je...co sa tyk apistania aj moja pisti ked sa jej nieco nepaci...ale nameisto kriku sa ju skusam niecim inym zabavit a doteraz to zabera...na rukach ju nenosim ma cez 10kg...a v manduce byt nechcela...
Ahoj, hlavne zachovaj chladnu hlavu, vsetko raz prejde a budes na toto obdobie len spominat 🙂 oba problemy som mala s malym, oba pominuli (a prisli ine speciality). V kociku mi nechcel zaspavat ked bol trochu mensi, nejakych 5 mesiacov mal. Zaberali len kocky na ceste (macacie hlavy sa to vola, myslim). Tak som kocikovala po kockach, rozbombardovanych cestach, cez obrubniky.... no sla som ako tank 🙂 je to neprijemne, ale co uz, neslo to inak tak som to robila tak. Okrem toho spal len v iducom kociku, takze som nachodila kilometre 🙂 ale teraz ma rok a zaspavanie v kociku je v pohode bez placu a spi uz aj v stojacom kociku. Spanok sa mu upravil vekom. No a k pistaniu 🙂 to iste u nas. Cca v tych 7 mesicoch, cele dni pistal. Uz som pri nom sedela so zapchatymi usami chvilami 🙂 alebo som si popistala s nim a potom sa zacal smiat a bolo. A o chvilu znova to iste. Chce to trpazlivost a venovat sa v tomto obdobi este viac ako inokedy. Zabavit ho, aby sa nenudil. Mne sa to osvedcilo. Sice to bolo narocne na cas a energiu ale dalo sa tozvladnut. Pistanie preslo a teraz ma obdobie ze ukazuje prstom a robi "eeee" teda ze mu mam podat tu vec na ktoru ukazuje. A potom dalsiu a dalsiu... takze zase je to vesele 🙂 neboj, to prejde a pride zas nieco dalsie. Ale viem ze je to narocneeee. Drz sa a tes sa zo zdraveho dietatka, aj ked pistiaceho 🙂
@seemani : ha ha ha,,presne ako keby si písala o mojej najmladšiej,,no neviem,,moja ma teraz rok a päť mesiacov a stále to robí, skúsila som snáď všetko,,no nič nezabralo, takže ak na niečo prídeš daj vedieť,, a stým kočíkom u nás to som mala pri troch deťoch, a nezabralo nič, ani potriasť ani nič, proste neznášali kočíky, a to sme vyskúšali možno 10 modelov, naobliekany určite neboli, pretože to moje deti neznášajú, ja im ani pančušky nedávam lebo by vrešťali ako divý 😀,, pomôže keď vyrastie a začne chodiť pešo 😀 ,, a šatky to u nás bolo v pohode tak do 4 mesiacov, chlapci boli taký ťažky že by som ich starších neuniesla, ja so svojími 45 kg som nemala šancu ich v tom uniesť a zasa nezničím si platničky kôli tomu aby som im vyhovela 😝 😝
@seemani ahoj, moj maly tiez neznasal kocik. ja som sa tesila ako sa budeme hodiny prechadzat s kocikom, ale on tam vydrzal tak 10 max 20 minut a potom vrieskal az kym som ho nezvala na ruky. no ten moj si na kocik nikdy nezvykol, takze sme ho skoro vobec nevyuzili, bol doslova odchovany na rukach, ked zacne chodit bude to lepsie 😉 aj z toho pistania asi musi jedine vyrast, ved v podstate sa nic strasne nedeje, raz ho to prejde, drzim palce 🙂
@seemani Aj moja mladšia pišťala - začala ako 3 mesačná a skončila ako 6 mesačná 🙂 Chvalabohu 🙂 Lebo inak by sme asi komplet rodina prišli o sluch .... Ibaže ona to nerobila nejak od zlosti, ona sa s nami proste takto rozprávala. Dokonca jej babka raz povedala, že keď neprestane, tak jej zakáže vstup do bytu 🙂 Tak hádam ho to skoro prejde a budete mať kľud. A čo sa týka toho kočiara, tak skús ten nosiť, ja mám manducu, a hlavne pri staršej som ju veľmi využívala, mladšia naopak v kočíku úplne v pohode vydrží, jej sa tam páči.
Ked nema rad kocik, nechces skusit satku alebo ergonomicky nosic? Mozno bude spokojnesji 🙂