7 mesačný syn nechce sedieť. Je to problém?

lehotka
23. mar 2012

kocky, poradte moj 7 mes. syn vobec nechce sediet, ked ho mam na rukach, tak ako tak posedi,ale sam ani nahodou, aj ho podkladam vankusmi, ale stale sa hadze do zadu, myslite ze by to mohlo byt problem? termin na neurologii mame az v maji, tak hadam to bude ok... 🙂 mozno zbytocne stresujem 😅

kisasonka83
23. mar 2012

ahoj moj syn bude mat 10mesiacov a sam sa este neposadi,ale uz na to zacina prichadzat 🙂 je jednoducho pohodlny a nema sa kam ponahlat.Kazde dieta je ine,a neni potreba sa stresovat a porovnavat.Dcera vo veku syna uz chodila okolo nabytku.Nestresuj vsetko pride samo a ako ma 🙂)))

zuzanockamt
23. mar 2012

v prvom rade nepodkladaj vankusmi a nenut sediet, moj syn v 7 mesiacoch tiez nesedel a nikto ma s nim na neuro neposielal ... zacal sediet az po 9.mesiaci a vtedy zacal aj lozit ... mne pediatricka povedala, ze ak sa sam neposadi do 11.mesiaca, tak az vtedy pride na rad vysetrenie na neuro ... casu ma este dost

trnka77
23. mar 2012

a prečo by mal sedieť????moji si sami sadli keď začali loziť--9 mesiacov a behať začali v 11-mesiacoch...všetko má svoj čas 🙂 😉

zuzlina1
23. mar 2012

ahoj, aj my sme čakali kým si nesadnú naše deti samé a bolo to až po 8 mesiaci a to sú strašne živé deti. len aby si mala predstavu, kedy si dieťa sadne, skôr či neskôr ako iné) vôbec to neukazuje ako to pôjde Ďalej a aké bude. súhlasim so zuzkou, nepodkladať!!! načo kriviť chrbticu.

katren
23. mar 2012

nie, nie je to problem....nas sa asi 3 dni dozadu zacal pretacat a tiez som nerobila z toho problem....potrebuje svoj cas a pride aj na to, ze sa da sediet 😉

anjelicek26
23. mar 2012

Problem je, ze ho podkladas vankusmi...

Moje deti si obe sadli zo stvornozkovania ako 8,5 mesacne... dovtedy som ich neposadzala. Pokial si dieta nesadne same, nie je na to chrbtica pripravena, mozes mu len ublizit.

Niekedy sa divim, kam sa vsetky tie maminy zenu a co tym detom utecie, ak nebudu zodpovedat nejakej tabulke...

petkave
23. mar 2012

môj malý sa v 7. mesiacoch akurát tak plazil, v 8.mesiaci sa postavil, v 9.začal chodiť popri nábytku a štvornožkovať a v 10.mesiaci samostatne chodiť. A až potom si začal sám sadať. Dieťa si totiž vie najlepšie sadnúť, ak sa spustí zo stoja do sedacej polohy. Ťažšie je to preňho, keď sa z chrbátika pretočí do boku a sadne si. Ale žeby si sám vedel sadnúť v 7.mesiacoch z ľahu pohybom typu "brušák"? To po ňom nechci. 😵

31majka12
23. mar 2012

Ahoj aj ja prispejem moj maly ma 7 mesiacov a tiez este sam nesedi,ale zato lozit uz vie,,a chyta sa aj stvornozkovat...
A kedy bude sam sediet tak neriesim...len sa tesim z jeho objavov

iwesska
23. mar 2012

Nas sa posadil sam ako 9.mesacny a vyvija sa uplne normalne, uz aj chodi. Ked nesedi, tak na to nie je pripraveny, takze ho netreba zbytocne trapit a nasilim ho ucit sediet. Sadne si ked sam bude chciet. Ani 10 lekarov ho k tomu nedonuti 🙂

digysa
23. mar 2012

Ano...je to problem.....to podkladanie vankusmi.

Nechaj ho vyvijat sa v jeho tempe a nekaz mu chrbticu uz od 7-meho mesiaca....

Sam syn ti naznacuje, ze to nechce....ked sa hadze...ta poloha sa mu nepaci 😔

hoota
23. mar 2012

podkladat vankusmi? nieeee... moj maly tiez nesedel.. 6 mesacny zacal lozit po styroch, v 7 mesiacoch sa naucit postavit ale siedet sam zacal az v 8 mes.

elienka
23. mar 2012

moja mala skoro 10 mesiacov keď začala štvornožkovať a za2 dni si sadla. Moja MUDr. bola v pohode

adya01
23. mar 2012

tiez by som nepodkladala tymi vankusmi. Moj maly bol a aj stale je velky na svoj vek a mal problem zvladnut svoje telicko. Z chrbatika na brusko sa prvykrat pretocil ked mal 9 mesiacov, dovtedy nesedel, nestvornozkoval...len sa plazil. Pediatricka nas poslala na neuro a tam hned povedali, ze je zdravy, ale ze najskor sa musi naucit sam ovladat svoje telicko a ziadne rehabilitacie mu v tom nepomozu. Ako zazrakom do tyzdna sa zacal pretacat, stvornozkovat a v 10m sa sam posadil. Chodit zacal tiez bez ziadnych naznakov v 13m - z nicoho nic sa postavil a urobil prve krocky. Teraz ma 3 a nikto za nim nestiha. V podstate odkedy zacal chodit bol a je nezastavitelny 🙂)) Vsetko ma svoj cas, netreba nic unahlit. A hlavne neporovnavat, preco by tabulky a susedove deti mali udavat cas a sikovnost u toho mojho... A este si pamatam, ze mne lekarka na neuro povedala, ze nie je nic neobvykle ak sa dieta najskor nauci chodit a az potom sediet... vsetko ma svoj cas 🙂)

zuzka38
23. mar 2012

tak ja som toto nikdy neriesila, moj nexcel sediet a zacal sediet sam az tyzden pred svojimi 11 mesiacikmi.. davno uz stvornzokoval, plazil sa, postavil sa na nohy ci chodil popri nabytku ale sediet nexccel. nevidel na tom, nic zaujimave a objavil to neskor, nic mu neuslo a je uplne normalny 😉 nestresuj sa zbytocne, on sediet urcite zacne

modrofuzik11
24. mar 2012

sara sedela v siestich mesiacoch. kubko m 8,5 a az teraz sa sam posadi. kazde dieta je individualne. je potrebne to nechat na rozhodnuti kazdeho dietata. ono samo najlepsie vie a citi, kedy sa ma posadit, kedy ma zacat chodit...

mircalla
24. mar 2012

Preco nutit deti sediet za kazdu cenu? V kazdej knizke o detoch, na kazdej stranke sa pise: nepodopierat vankusmi, dieta ma sediet, len ak sa same dokaze posadit.

bryonia
24. mar 2012

Moje deti sa posadili priblizne v rovnakom veku okolo 8 mesiacov, v 9 mesiacoch sa postavili na nohy. Ak sa dieta zvladne samo posadit, ma uz chrbtove svalstvo tak spevnene, ze do mesiaca sa dokaze aj postavit. Naozaj podkladat vankusmi a "ucit" ho sediet je blbost, skor je to na skodu pre dieta. Vas syncek je mudry, ked takto sediet nechce 🙂 , dolezite je, aby sa v tomto veku vedel uz otacat z bruska na chrbat a naopak.

rubinka
24. mar 2012

Nepodkladaj ho vankúšmi lebo akurát mu skrivíš chrbticu, že nesedí v 7. mesiacoch neni žiaden problém, mne sedela dcérka na 8,5 mesiaca a nič nezameškala, na 11. mesiac už aj sama behala. 🙂

carmella
24. mar 2012

ahoj .,nestresuj sa zbytocne ..kazde dieta je ine a ak by bol problem tvoja pediatricka by si to vsimla..

vilkinka
25. mar 2012

Neboj,môj malý tiež nesedel v takom veku a detská lekárka nás poslala" pre istotu" k neurologičke.A tá mi povedala,.že dieťa samostatne sedí až v 9 mesiaci.Ale že možno ani sedieť nebude,že veľa detí sa stavia rovno na nohy.Môj malý bude mať o 3 týždne rok a mala pravdu.Od desiatich mesiacov sa začal stavať na nohy,teraz sa už aj poprechádza popri nábytku ale sedieť sa mu veľmi nechce.Buď,chodí,alebo lozí alebo leží na zemi.Na sedenie je jednoducho pohodlný.To už ho musí niečo fakt zaujať,že sa hrá posediačky.A zabudla som,sedieť sám začal asi tak v 10-11 mesiaci.

beruska.zuzanka
25. mar 2012

Emka sa posadila sama v deviatom mesiaci... fyziologicky sa vyvíja úplne normálne, niet sa kde ponáhľať 😉
a posadila sa z ľahu, to len ako info pre @petkave , čiže tvrdenie, že citujem ,,Dieťa si totiž vie najlepšie sadnúť, ak sa spustí zo stoja do sedacej polohy. Ťažšie je to preňho, keď sa z chrbátika pretočí do boku a sadne si." je prepáč, ale nemyslím si, že je aplikovateľné na všetky deti, možno to tak urobil Tvoj syn, iné deti si nájdu svoj spôsob...

Naša sa od 6m do 9 plazila, ako vojak v zákope 😀 potom si sadla, v desiatom mesiaci začala štvorkovať a zároveň chodiť popri nábytku, za ruku nechodila, nechcela a sama sa rozchodila z minúty na minútu v 15tom mesiaci 🙂

Takže suma sumárum, neriešila by som žiadne knižky a tabuľky, respektíve, podľa neurológov a ortopédov je ok, keď si dieťa samé sadne do ukončeného deviateho mesiaca... takže máte času habadej 😀 😉