mile mamicky, mam taku "nevsednu" otazku. mame 7mesacneho syna co lezie a je velmi zvedavy.. lenze! nemozem predsa cely den len za nim sediet.. ci?? v postielke sam nemoze byt lebo sa stavia na nohy a potom si nevie naspat lahnut..padne a buchne sa o postielku. aj ked je tam "hniezdo", malo pomaha. v koliske ci vajicku nehrozi, vylezie. v stolicke na jedenie dlho nevydrzi. je pravda, ze ohradku nemame ale su tu aj nazory, ze dieta tiez dlho nevydrzi... tak ja neviem.. mate dake tipy, triky, napady, vase skusenosti??? nosic odmala odmieta... tak to naozaj cely den s nim??? 🙂 dakujem
nasho zaujimaju reklamy v tv a potom v tej ohradke vydrziii,on je uz nauceny tak,ze ked ho tam dam,tak musi vydrzat a on si potom sadne a hraje sa,ale ked ma zbada tak hned chce von,.....odporucam ohradku,lebo ked zacne chodit,co potom,hm????
do ohradky na spodok matrac, dookola vankuse, len par hraciek, potom som prelozila do auticka (chodaka) na chvilu, tak do stolicky a sup do kuchyne so mnou a potom nechala aj polozit...
U nás nepomáhala ani ohrádka. Súhlasím s babulinou.
U nas nepomahalo nic. Uz je dvojrocna slecna a ani teraz ju nezaujimaju reklamy ci rozpravky. Proste nic, nic ju nezabavi, ale uz sme si za tie dva roky zvykli 😀
@zuzkamacken tiez sme mali doma take sidlo, len ona nam zacala lozit po kolenach uz v 6-ich mesiacoch,tak sme sa riadne za nou nabehali, aby si neublizila. Aj ked sme mali stale oci na stopkach, do tych 2 rokov mala tolko nehod, ze ked si na to teraz spomeniem, normalne ma z toho mrazi. Tak ti poviem len-vydrzat, chodit co najviac von, doma odstranit z jeho dosahu vsetko nebezpecne a nechavat ho hrat sa na zemi(tam si ublizi asi najmenej). A osobna rada na zaklade skusenosti-ak bude velmi pohybovo zdatny, aj v 18-ich mesiacoch zrus kludne postielku a daj ho na velku postel so zabranou, mne tak mala vyliezla z postielky(matrac bol uplne na najnizsom mieste) a spadla rovno na hlavu, nastastie sa jej nic nestalo, ale ten strach neprajem nikomu....
@tenerifka ja by som bola vela vonku lenze milostivy v kociku nplace a nie a nie v nom spat!! 🙂
@zuzkamacken toto prechodne obdobie -pokial nezacne sam chodit-treba vydrzat, improvizovat, na toto nie je jednoduchy recept, a najma teraz, ked je vonku zima.....Chodis s nim na plavanie? Pre male deti je to super aktivita, a mozes chodt v lete ci v zime, dieta sa vyblazni, potom uvolni, a bude aj viacej unaveny a lepsie zaspi.....alebo cvicenie s babetkami. Zanedlho uz bude behat a bude viacej rozumny, aj ked pozor budes musiet davat nanho stale, ale bude mat viacej moznosti hier a aktivit, a este budes s nostalgiou spominat na obdobie, ked "len" lozil a staval sa na nohy.....
naozaj cely den za nim. presne tak.
ahoj, moja malá začala štvornožkovať tiež ako 7 mesačná, z dosahu som všetko odstránila, kde by sa mohla buchnúť, v obývačke má ohromný priestor, kde sa môže hrať, stôl som dala k stene a obložila vankúšmi, pár krát sa fajne buchla do hlavy, ale už si dáva pozor a je opatrná, len ona začala zároveň stavať sa o všetko možné a nemožné, tiež pár krát spadla, čo som ju nestihla zachytiť, holt, musela som ju niekedy nechať aj samú v izbe, veď to by som ani na záchod nemohla ísť. Ohrádku máme ale tam chce byť len vtedy, keď do nej sama vojde, ináč sa jej tam nepáči 🙂 neboj, bude aj horšie 😀
Tak to naozaj cely den, obcas ho treba nechat aj padnut, niet nad vlastnu zivtnu skusenost ale inak klasika je byt mu za patami 😉