7 mesačné dieťatko a jasle - skúsenosti

misiak2014
28. júl 2014

ahojte žienky, či chcem alebo nie, budem sa musieť vrátiť do práce a tak musím rozmýšlať nad Jasličkami. Malý má teraz 5 mesiacov. Má niekto skúsenosti s jasličkami u takých malých bábätiek, ako ste boli spokojné?

klincek
29. júl 2014

@misiak2014 priamo nemam, ale moje deti mali v jaslickach "spoluziaka"🙂, ktory tam chodil od 7 mes. vsetky ostatne deti boli starsie, takze sa mu ucitelky venovali asi najviac, zvladal to dobre, aj mamina.
chod si jasle vopred pozriet a opytat sa co potrebujes, potom sa rozhodnes. ale ak su to klasicke mestske jasle (idealne so starsim personalom), urcite nebudu mat ani s takymto dietatkom problem, ved este moja generacia bola jaslickova od 6 mes.

majasimon
29. júl 2014

Môj syn chodil do jasličiek od 9 mesiacov, teraz v auguste tam končí, lebo bude mať tri roky a pôjde do škôlky. Nebolo to také hrozné, len som to musela mať ja v hlave utriedené a nestresovať sa. Bolo o neho dobre postarané, za celé obdobie bol chorý asi 4 krát. S chorobami treba počítať, lebo kolektív detí je taký. V našich jasličkách kašeľ a sopeľ pokiaľ nebol brutálny nepovažovali za chorobu. Tak detičky si v pohode na seba a choroby zvykli a snáď sa mu tým vytvorila aj imunita.

janickacrazy
29. júl 2014

@misiak2014 Ja by som mu radsej nasla dobru opatrovatelku, sestra mala maleho v jasliach od 11 mes. a stale bol chory musela platit jasle aj ked tam nebol potom si radsej nasla opatrovatelku lebo ta ti postrazi aj chore dieta no jasle nie

zdenickasiv
31. júl 2014

ja mám 2 deti a pri obidvoch som sa musela skoro vrátiť do práce. Chodili cca od 1 roka do takého malého súkromného centra, kde bolo 8-10 detí a super sa im venovali. Ja som to celé znášala oveľa ťažšie ako moji drobci. Mali tam aj detičky okolo 6 mesiacov a veľmi sa im venovali. Ak ti to financie dovolia, skús hľadať skôr malé súkromné zariadenia, budeš kľudnejšia. Ani v štátnych jasliach to nie je najhoršie, ale predsa len je tam viac detí, tak sa im ani pri dobrej vôli nemôžu všetkým venovať.

silvia5677
3. aug 2014

Ja mam ten istý problém, mala ma 4 mesiace a najneskôr v januári ( v horšom prípade v novembri) budem musiet ísť do prace. Neviem si predstavit co bude ten drobňačik robit v jasliach..☹...asi by som skôr prijala nejaku pani na opatrovanie. Neviete poradiť nejaku v Košiciach?