ahojte žienky, či chcem alebo nie, budem sa musieť vrátiť do práce a tak musím rozmýšlať nad Jasličkami. Malý má teraz 5 mesiacov. Má niekto skúsenosti s jasličkami u takých malých bábätiek, ako ste boli spokojné?
Môj syn chodil do jasličiek od 9 mesiacov, teraz v auguste tam končí, lebo bude mať tri roky a pôjde do škôlky. Nebolo to také hrozné, len som to musela mať ja v hlave utriedené a nestresovať sa. Bolo o neho dobre postarané, za celé obdobie bol chorý asi 4 krát. S chorobami treba počítať, lebo kolektív detí je taký. V našich jasličkách kašeľ a sopeľ pokiaľ nebol brutálny nepovažovali za chorobu. Tak detičky si v pohode na seba a choroby zvykli a snáď sa mu tým vytvorila aj imunita.
@misiak2014 Ja by som mu radsej nasla dobru opatrovatelku, sestra mala maleho v jasliach od 11 mes. a stale bol chory musela platit jasle aj ked tam nebol potom si radsej nasla opatrovatelku lebo ta ti postrazi aj chore dieta no jasle nie
ja mám 2 deti a pri obidvoch som sa musela skoro vrátiť do práce. Chodili cca od 1 roka do takého malého súkromného centra, kde bolo 8-10 detí a super sa im venovali. Ja som to celé znášala oveľa ťažšie ako moji drobci. Mali tam aj detičky okolo 6 mesiacov a veľmi sa im venovali. Ak ti to financie dovolia, skús hľadať skôr malé súkromné zariadenia, budeš kľudnejšia. Ani v štátnych jasliach to nie je najhoršie, ale predsa len je tam viac detí, tak sa im ani pri dobrej vôli nemôžu všetkým venovať.
Ja mam ten istý problém, mala ma 4 mesiace a najneskôr v januári ( v horšom prípade v novembri) budem musiet ísť do prace. Neviem si predstavit co bude ten drobňačik robit v jasliach..☹...asi by som skôr prijala nejaku pani na opatrovanie. Neviete poradiť nejaku v Košiciach?
@misiak2014 priamo nemam, ale moje deti mali v jaslickach "spoluziaka"🙂, ktory tam chodil od 7 mes. vsetky ostatne deti boli starsie, takze sa mu ucitelky venovali asi najviac, zvladal to dobre, aj mamina.
chod si jasle vopred pozriet a opytat sa co potrebujes, potom sa rozhodnes. ale ak su to klasicke mestske jasle (idealne so starsim personalom), urcite nebudu mat ani s takymto dietatkom problem, ved este moja generacia bola jaslickova od 6 mes.