7 mesačné dieťa sa nechce pretáčať

bieladama
14. jan 2015

dobrý deň dievčatá...na úvod Vám každej chcem podakovať za radu .... mám dievčatko, má 7 mesiacov aj týždeň...absolútne sa nechce pretáčat..skúsila som hračky, jej oblubený dialkový ovládač,kábliky, otáčanie formou hry a pomoci, ako ju dám na podložku na zem dočiahne si hračku otočeni na stranu , ale ako náhle nanu nedočiahne vykašle sa nato plače .... na brušku nieje rada od narodenia, taktiež to skúšam hrou,jašením, pesničkami.po chvíli začne plakať..nasilu ju nechcem nútiť aby sa jej to nesprotivilo...doktorku som informovala, ale povedala že ešte jej dáme čas...viem že každé dieťa je iné...teraz sme začali plávať, nech sa telíčko vo vode rozhýbe....nemáte nejakú pomocku, radu čo by mohlo pomoct?? pripadám si naozaj neschopná, je to moje prvé dieťatko , inak je velmi vnímavá, veselá.... 😔 😔 😔

beatrice1607
14. jan 2015

Ja si myslim, ze ju treba nechat. Ona sama rozhodne kedy sa pretoci. Ja mam tiez 7 mes.syna a vacsinu dna je na zemi. A na vsetko co vie prisiel sam. Aj sediet sa naucil sam. Bez podkladania vankusov. Dietatko vie kedy a co ma robit. 😉 Dcerka sa na to este asi neciti. Ale to neznamena, ze sa nevyvija spravne.

evitka83
14. jan 2015

@bieladama netrap sa, ja mam doma to iste, mala ma 7 mesiacov, do boku sa toci jedna radost, som chvilu od nej a ani neviem ako sa mi otoci o 180 stupnov. Ale na brusku ani bohovi. Chvilu vydrzi a potom sa zacne jedovat. Tocit na brusko, alebo opacne ani zanic. Niektorym detom to len dlhsie trva, ked je inak normalne pohybliva, tak to chce len cas

salamistka
14. jan 2015

moju dcéru som balila naširoko do 8 mesiaca vo dne v noci, takže s pretáčením sa o dosť posunula, až niekedy v 10-tom mesiaci sa pretočila, neskôr sme začali chodiť na Vojtovku z dôvodu, že neštvornožkovala, po mesiaci začala chodiť, takže s cvičením sme prestali, liezla až neskôr, keď už aj sama kráčala...všade sa píše, že nechať dieťa kľudne napredovať vo svojom vývoji ako je mu najlepšie, ale podľa mňa malá podpora nezaškodí, poraď sa s lekárom, ako malú podporovať v otáčaní...ale aj keby niečo vo svojom vývoji vynechala, nič strašné sa nestane, len potom sú trošku väčšie problémy s chrbátikom a pod., ale ešte kým človek nie je dospelý, môže cvičiť a aj neskôr napraviť tieto veci....držím palce

bieladama
autor
14. jan 2015

@beatrice1607 no veru nepodkladam ju...chyti sa ma za tricko ci ruku a taha sa sediet....usedi sama bez vankusov a inej pompci...pekne rovno....nechcem ju do nicoho nutit..skor ju troska podporit hravou formou...hadam to plavanie teoska rozhybe telicko

beatrice1607
14. jan 2015

Plavanie je na to uplne idealne.. Ale ja si myslim, ze mala je uplne v poriadku. Som si kukla aj fotky.. Taka princezna mala.. 😉

pribinak
14. jan 2015

Ja si myslím, ze 7mes by sa uz pretáčať mala, byt na tvojom mieste by som šla k neurologicke, nech ju pozrie, môže mat oslabené svalstvo a potom treba s detičkami cvičiť a čím su väčšie tym sa s nimi cvičí tažšie

Inak plávanie je velmi fajn