7 mesačné dieťa neslabikuje. Poradíte?

pistinka2
21. jan 2015

Dobry vecer, je v poriadku, ze moja 7 mesacna dcera doteraz nevydava zvuky v podobe slabik - ba, ma, ta, pa... atd. Zvuky vydava - napr vrrrrrrrr, pisti, od radosti výska a pod. Motoricky je na tom vyborne, stvorkuje, sedi sama vzpriamene, stavia sa sama na nozky, smeje sa, naucili sme ju papa ruckou, ukazuje na hracky a pod. Lekarka sa na to pytala, ci slabikuje... vdaka

zzuzzik
21. jan 2015

moj tiez neslabikuje a ma 7 mesiacov, je tichy 😀

pribinak
21. jan 2015

Nemôže robit všetko naraz, raz ide dopredu motoricka stránka, potom sa dotiahne verbálna stránka.
Teta doktorka ma asi rada tabuľky, niektore deticky v jej veku si slabikuju, ale este len zisťujú, ze sa da aj otočiť ci posadiť

margarita
21. jan 2015

moja hovori nahodne dadada alebo tatata, ale napr. sa este len plazi, nesedi, nestvornozkuje...urcite to este nie je na logopedku, neboj 😉

wieruska1
22. jan 2015

neslabikuje? a malu nasobilku uz vie? lebo ak ani to, jej vyvoj je rozhodne pozadu....... 😀

prasiatko30
22. jan 2015

ja by som sa na tvojom mieste obavala pokial ti este neodrecitovala marinu od sladkovica je to na pomyslenie - sup sup za logopedkou a psychologom a potom este nezabudni na nejakeho samana 😅 😅 😅

boze baby citajte menej a venujte sa viacej svojmu dietatu a hlavne uzivajte si ho take ake je - kebyze ma tri roky neslabikuje tak by sa clovek obaval ale v 7m - co chcete aby ziskal nobelovku

siska53
22. jan 2015

Tak neslabikuje a co? Moja aj motoricky (v hrubej) zaostavala (slabsi svalovy tonus a hypermobilita). Slabikovat zacala kusok pred 9.m. A co? Teraz ma 2,9r., rozprava, chodi, je ziva dost..
Kazde dieta je ine a ma svoje tempo. Viem to,mam ich dve a kazde ine aj v tempe vyvoja.

andrejka1974
22. jan 2015

neblazni 7 mesacne a aby slabikovalo, ked nebude hovorit v 2 rokoch tak potom to ries a nie teraz

evka_evka
22. jan 2015

Kazde dieta je ine .ako kazde dieta zacne skor ci neskor lozit.chodit tak zacne aj mrnkat a blabotat..na vsetko treba cas..moja dcerka ked mala 12-13 mesiacov tak povedala mama, baba, cica teraz ma 16 a zase si len blaboce..a nestresujem.ved dieta zacina rozpravat az okolo druheho roka..neboj sa vsetko je v poriadku 🙂

cerez
22. jan 2015

Niektoré odpovede ma pobavili, ale neber si to k srdcu. Lekári sa držia tak striktne tabuliek, že rodičia majú potom obavy a hlavu v smútku, či ich deti sú ok. Tvoje dieťa je na svoje obdobie šikovné a to aké zvuky vydáva je tiež normálne. Jediné čo môže každý rodič urobiť pre svoje dieťa, tak veľmi rozprávať, čítať, spievať, ukazovať všetko čo je okolo neho, pomenúvať. Na dieťatko sa to nalepí, nasaje a jedného dňa bude recitovať aj tú spomenutú Marínu od Sládkoviča. 😀

janickacrazy
22. jan 2015

Moj syn do 3 rokov na návšteve u lekárky len reval ako tur. A tá naša úžasná doktorka sa ani neopýtala, či vobec vie rozprávat, lebo ona ho nepočula ani slovo povedat. v papieroch začiarkla, že všetko vie, ako na to prišla neviem veru, bud rada, že tvoja sa aspon opýta. Moj síce slabikoval v 7 mes., ale štvornožkovat začal až v 10 mes. takže vidíš každé dieta je iné, neboj, nič nezmešká

nenabaja
22. jan 2015

hmmm, a ja som bola na mojho pysna, ked zacal vydavat prve slabiky ako 10 mesacny - bola som jedna z mala v okoli... teraz vidim, ze bol vlastne pozadu 😀

sense
22. jan 2015

nuz mna sa lekar spytal ked mala mala 1.5roka ci vie povedat 20 slov, tak som sa na neho pozrela a vravim mu 20 slov kt. rozumiem ja ale 20 v spisovnom jazyku, pozrel na mna akoby som bola z inej planety a na to mu vravim, v nasom domacom dorozumievani vie pomaly cele vety skladat zial spisovnu slovencinu neovlada ale horuci po nemecky vie povedat uplne krasne....

klvka
22. jan 2015

ja si myslim, ze lekari maju zoznam vseobecnych otazok - vzdy sa ma pyta tie iste veci. Tak asi podla tabuliek od 7mesiacov uz moze slabikovat, ale urcite nemusi 🙂 keby muselo, lekarka sa ozve 🙂 vyzera to byt sikovna slecna, budte na nu pysni 😉

jana_eyre
22. jan 2015

moj prvy syn vrcal este v obdobi prveho roka - urcite v 7dmich mesiacoch neslabikoval.. dcera ta je ina, ta slabikovala snad ked sa uz narodila 😀 /aby ma zas niekto nebral doslova - to je vtip, ale slabikovala skoro/.. pisem to preto, aby bolo vidno, ze kazde dieta je ine a tabulky nie su urcujuce, len informativne..

a tak aj lekarka sa len informativne pyta, co uz babo vie, ak to nevie, nic sa nedeje.. 😉

qtinka46
31. jan 2015

Cawi ,nevedela som ze ked dieta neslabikuje v 7 mesiacoch tak by to mal byt problem 🙂 teda uz si nepamatam kedy zacala nasa, ale v siedmych to urcite nebolo, a ako vidis reakcie vyssie , tak sa nemusis nicoho obavat , vsetko je v pohodicke , uzivaj si ze ti pekne vrci a piska :P

david93
31. jan 2015

môj v 7 mesiacoch ešte ležal a cvičili sme Vojtovku... buď šťastná, že je dcérka zdravá, ak komunikuje pišťaním a smiechom, reaguje na vaše podnety a ukazuje hračky tak je úplne v poriadku, nemaj obavy

sasa1310
31. jan 2015

vyhladaj logopedičku, už si tam mala byť dávno. Najlepšie rovno z pôrodnice si mala ísť

andreasiskova3
31. jan 2015

Moje slabikuju od 7 mesiaca ale zatiaľ sa samé posadiť nevedia, rapocu celý deň a pri tom sa plazia dozadu dávajú sa na štyri ale nestvornozkuju. Keď sa rozvíja jedna vec druhá sa rozvíja až potom. Tak to u malých detícchodí. Je to normálne. A moja dr.zas povedala že u detí dva mesiace hore dole je v poriadku.

dupinka
31. jan 2015

neriešiť

wewe22
31. jan 2015

moja zacala rozpravat ked mala dva teraz sme boli u psycho a ta povedala ze je velmi recovo vyspela na urovni 4 až 4,5riocneho dietata ma 3roky