7 mesačná sa stále stavia na nohy

lucinka82
28. dec 2013

Baby, malinka ma 7 mesiacov, este sama nesedi, plazit sa uz plazi, ale stale sa mi stavia na nohy, cohokolvek sa chyti, uz je na nohach, Nie je to skoro?

nikusssik
28. dec 2013

@lucinka82 naša je predčasník, o 6 týždnov skôr a máme to rovnako...začala sa staviať v 8 mesiacoch, chytila sa postieľky a už stála a odvtedy stojí stále....a až potom si sadla...sama sa naučila si sadnúť teraz v 9tich mesiacoch...doteraz nesedela...sedí pekne, ale nebaví ju sedieť..vkuse je na nohách...tiež mi to prišlo divné, keď taký krpec už stál, ael ja som ju to neučila, tka jej to nemám ako zakázať..aj mňa by zaujímalo, či to nieje skoro...

zirka
28. dec 2013

moje dieta si samo sadlo v 6.mesiacoch, uz predtym stvornozkovalo a tak som si myslela, ze si trochu ´vydychne´ a sup sa pekne slecna postavila a teraz veselo beha okolo ohradky.....8 mesacna 🙂 tak si vravim, ze do roka zrejme bude chodit sama 🙂

lollipop1
28. dec 2013

myslim, ze sa nemate coho bat. Moj maly sa staval na nozky uz v 6 mesiacoch, nevedel este ani poriadne sediet, nelozil len chcel stale chodit🙂 a v 10 mesiacoch uz behal sam ako sarkan🙂 Aj vase deturence sa asi pustia skor chodit, ked sa tak rychlo stavaju na nozky, len ich pri tom uceni drzte pod pazuchami, alebo im omotajte uterak alebo satku cez hrudnicek popod rucicky a tak trenujte🙂

martinkatinka
28. dec 2013

Môj malý sám tiež stál v 7 mesiacoch... akurát som sa u lekárky opýtala na to, nech mu pozrie chrbticu a bolo všetko OK

lucinka82
autor
28. dec 2013

No ste ma upokojili, co s deturencami ked su take sikovne? 😀

lenkalis
28. dec 2013

To nevadí, niektoré deti načínajú skôr, niektoré neskôr. Naša sa stavala od 6 mesiacov, tiež som sa trochu bála, ale nijako jej to neuskodilo, v 10. chodila sama. Treba nechať iba stavať sa hlavne okolo nábytku. Ja som sa skôr bála, lebo chodila hlavne po špičkách, tak som jej nôžky dávala na zem, ale aj to prejde.

moni244
28. dec 2013

moja na prelome 6 a7 mesiaca sa sama posadila, postavila a zacala stvornozkovat, tiezz sama od seba, nik ju to neucilz teraz ma skoro rok a az teraz sa pusta nabytku a zacina sama chodit

standu
28. dec 2013

tiez to mame take vselijake... ma 8mes, stvornozkuje, stavia sa, chodi popri nabytku a este stale si nesadla sama...mam to nejak riesit? ani velmi neviem ako.. no nepriviazem ju 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oktobermimi
28. dec 2013

@lucinka82 já som zaciatkom 8 mesiaca chodila za ruky a koncom 8mesiaca sama... pred tym ziadne lozenie po 4...

namarie
28. dec 2013

moja sa presne keď mala 6 mesiacov postavila a odvtedy stála všade, ale je pravda, že už vedela sedieť sama, ale preferovala stoj 😀 😀

zvedavamt
28. dec 2013

nas drobec sa od 3,5 mes za rucky uz neposadi,ale rovno na nozky ide a uz aj zubky,juuuj
lezat moc nekce, len sa prevaluje a by sedel,co je taky zvedavy

radkanika
29. dec 2013

Moja dcerka sedela v 6.tich, neplazila sa, nelozila a rovno sa v 7.mesiacoch postavila, resp. uz vtedy chodila za ruku. Lekarka aj my sme sa chytali za hlavu, ale co uz, nedalo sa ju priputat. Uplne sama zacala chodit presne na rok na svoje narodeniny. Teraz ma 6 r., je sikulka, neposedna a nozky a vsetko uplne ok.

demo
29. dec 2013

@lucinka82 nas stal od 7 mesiaca tiez. sediet zacal ale az v 11 mesiacoch a chodit v 17. Cize plnych 10 mesiacov ked nespal, tak niekde stal, oprety o postel, skrinu, prebalovaci pult a balancoval - a ja samozrejme s nim 😎

sense
29. dec 2013

@lucinka82 preco by to malo byt skoro moja tiez stoji od siedmic a dva dni pred osmim mesiacom spravila prve kroky pri nabytku....

ivinka77
29. dec 2013

@lucinka82 myslim, ze to vobec netreba riesit...kazde dietatko je ine...a co pisu "mudre" knihy nemusi byt realita... ja mam 2 dcerky a obidve v 7mich mesiacoch uz chodili... takze neries zbytocne.... a keby aj...ako by si to chcela riesit ? chces ju prilepovat o podlahu aby sa nestavala alebo co ? podla mna ked sa stavia, je to znak toho, ze na to ma...

mimake
29. dec 2013

@lucinka82 moja v 6m cupitala pri nabytku, znamy mi vraveli ze jej to nemam dovolit lebo je to skoro, ale ako? mala som ju priviazat? Ale musim povedat ze do istej miery asi mali pravdu lebo nam z toho obdobia ostal zlozvyk. boli sme na neurologii kvoli spickovaniu a doktorka povedala ze vsetko je ok ze je to zlozvyk ktory ma z toho ze bola velmi malinka ked zacala chodit okolo nabytku a kedze nedociahla popripade nevidela na nieco tak sa postavila na spicky a to jej ostalo do teraz. takze akurat na toto si daj pozor ale inak neries.

lucinka82
autor
29. dec 2013

Ja sa len pytaam, neriesim len moj maly sa zacal stavat na nohy v 9 mesiacoch preto sa pytam

kofoluska
31. dec 2013

Nas sa stavia uz ...... dva - tri tyzdne. A to mal v sobotu pat mesiacov. Tiez som sa bala, ze je to skoro, ale co ho prikovam o podlahu? Sadat si zacal mesiac pred tym, tiez zavcasu. Svokra mi hovorila, ze manzel bol taky isty. Takze to asi ostalo v rodine. :D Krpec ma teraz maniu chytit sa stola v obyvacke ked stoji a keby sme ho nedrzali, tak by snad popri nom aj ruckovat zacal. :D Takze neboj sa, kazde dietatko sa vyvija individualne, samo Ti ukaze, ake ma potreby a na co uz je pripravene. Tabulky a statistiky hovoria len o priemere a priemernom veku.

nika1020
31. dec 2013

Moja robi to iste..
Bola som u ortopeda a povedal ze je to normalne.klby ma vyvinute....treba vsak davat viac pozor na pady.chvilu trvalo kym sa naucila zo stoja padnut na sadok.udierala si hlavicku..Ma 8mesiacov a az teraz sa prestala stavat na spičky...

nikusssik
31. dec 2013

mňa by skôr zaujímalo, či je normálne, že sa moja dcérka stavia na špičky...má 8 mesiacov...niekedy sa jej podarí aj na celé chodidlo, ale inak sa ako keby načahuje za niečím stále dohora a na špičkách...hmmm?

anculala
31. dec 2013

aj nasa sa zacala stavat skoro - ako 6 a pol mesacna...tiez mi vraveli, ze to je skoro, ze jej to nemam dovolit, ale ako jej v tom zabranit? takze veselo cvicila a nakoniec ako 10 a pol mesacna zacala chodit. Len vraj netreba zabudat na vigantol alebo iny prisun vitaminu D