7,5 mesačná dcérka nesedí, ale stojí

slnecnica333
3. okt 2016

Moja7a pol mesacna dcerka nesedi ale uz sa sama postavi v postielke.uz na minulej poradni sa ma doktorka pytala ci sedi.ja ze este nie.tak ona ze uz zachvilu bude lebo sa taha do sedu.odvtedy uz preslh 2mesiace a stale nic ale uz sa sama postavi.ten tyzden idem znova na poradnu uz sa obavam ci je vsetko v poriadku.nemate skusenost?

xevulax
3. okt 2016

Je to normalne aj moje najskor stai a az potom sedeli. Dvojicky sa mi naucili sediet az v 10 mediacoch a stale uz dlho dlho pred tym. Mas uplne normalne a sikovne dieta nemusis stresovat

jasminet
3. okt 2016

moje deti sa same postavili v postielke ked mali 6,5m, dcera si sama sadla ked mala skoro 10m, syn nejak skor... kazdopadne samostatny sed bol az uplne posledny. chodili okolo nabytku, postavili sa vsade, kde sa dalo, ale nesedeli...

evita11223
3. okt 2016

@slnecnica333 kazde dieta je ine, takze myslim ze je to v pohode - vobec sa zbytocne dopredu nestresuj 🙂

engie2
3. okt 2016

Vraj je to tak spravne z fyziologickeho hladiska - mam od doktorov tuto info, nie z vlastnej hlavy. Najprv stoj, potom lozenie, potom z lozenia sed. Prirovnali to k hommo erectus,ktory stal a potom az hommo sapiens sedel. Nasa mala sla do bodky takto. V osmom mesiaci stala, v deviatom lozila, v desiatom si sadla. Po 4 mesiacoch lozenia chodi.

engie2
3. okt 2016

@slnecnica333 a este som chcela, sed je najvyssi level vyvinu, takze netreba unahlit. Cim kvalitnejsi bude, tym lepsie. Hlavne nech je samostatny. Este mate kopu casu. Nemam rada doktorov, ktori riesia sed uz v pol roku. Do roka je to uplne v poriadku. Vacsina deti si samostatne sadne /priemer je okolo desiateho mesiaca.

mmisenka
3. okt 2016

@slnecnica333 deti, ktore sedia v 6m maju pasivny sed, je pre dieta neprirodzeny a moze mu v buducnosti sposobit problemy s chrbticou.. za aktivny sed sa povazuje sed ked si dieta samo sadne, z lozenia, tak ako pisu baby vyssie, takze sa nestresuj, mas zdrave dievcatko a pani dr. nech si troska obnovi znalosti
http://ona.idnes.cz/nejcastejsi-chyby-kterymi-r...