Moja dcerka nechce papat,prosim poradte mi ako na nu....Ma 7,5mesiaca vazi 6 750g vôbec sa nam nedari pribrat ☹ Jedlo je pre nu hotova katastrova....mlieko a kase vypije len ked spi a to aj davku tak pre novorodenca,ked sa zobudi je po jedeni ☹ Zo zaciatku sme to este dohanali polievkou,no od vcera uz ani polievka neni dobra...ma to v ustach a vôbec ich nechce zatvorit a prelknut.....som zufala a neviem co s tym,poradte mi prosim....Na chut do jedla mame Peritol,uz pijeme druhu flasku,no nijake zazraky sa nedeju.....
@zuzi0911 boze...a ja som sa utesovala,ze ked bude väcsia sa nam rozpapa....presne je to tak aj u nas...jeden den celkom dobre,no a vcera a dnes hotova katastrofa....normalne niekedy rozmyslam,ze chtim z toho na nervy 😒 ale som rada,ze som nasla aspon niekoho kto vie ako sa asi citim 🙂
@tinapal Moja mala v tom veku o 700g viac. Do 9. mesiaca tiez toho moc nepojedla, iba materske mlieko. Tak 3 lyzicky a koniec a to uz bol uspech. Sama od seba sa rozjedla ked mala 9 mesiacov a boli sme na dovolenke (5 dnovy pobyt s babyplavanim - ci to malo suvis neviem). Od vtedy sa to vyrazne zlepsilo aj ked sa obcas vyskytli dni ze nejedla ale nenutila som ju a teraz uz je pekne.
@tinapal neboj, rozpapá sa určite, len u nás to trvalo až do puberty 😒 . aj ja som sa stresovala, lebo bola malá a nepriberala. dokonca na mňa "dobrá" suseda poslala sociálku. ale po čase som to prestala riešiť. povedala som si, že má dosť času byť tučná. moja dcéra toľko vážila v roku, ako tvoja teraz. v štyroch mala 12 kg a keď šla v siedmych do školy, oblečená mala 15 kg. teraz má 21 a nič jej nechýba 😉
po svojich skúsenostiach by som určite nekŕmila dieťa, keď spí. neprispeje to k zmene, len bude mať ešte horšie stravovacie návyky. takisto by som nekŕmila pri hre, alebo inej činnosti za účelom odvedenia pozornosti od jedla. treba ponúkať jedlo častejšie a menšie dávky. držím palce.
ahoj moja teraz 3ročná dcerka,ked mala 7mesiace tiež sa pohybovala okolo tých 6apol kg.chodili sme na gastro ateda ešťe chodíme ale teraz má už viac jak 14kg tak som velmi spokojná.unas bol problém ten ,že od 3mesiaca mi nechcela piť poje mliečko,začali sme prikrmovať nutrilonom anič moc,pila velmi málo mliečka ,ked sme začali prikrmovať azačala trošičku viac papať ale stále to bolo málo od gastro sme pili aj tie male mliečka z lekárne,som zabudla ako sa volali ami pekne od toho pribrala.tak skus sa poradiť na gastre.ateraz mi tak pije mliečko akoby chcela dobehnuť všetko čo zameškala,dokonca aj v noci si píta mliečko 😀 ona mi začala až teraz fajne priberať donedávna bola taký drobček.vekom sa dieťa mení určiťe jej zachutí poapanie bude skušať čo ako chutí ,apo roku bude mať viac možností :D
@tinapal , ja viem, že by sa to nemalo,ale nám pomohlo naozaj len to, že sme pri papaní doma hrali doslovo divadelné predstavenia, za účelom odvedenia pozornosti , lebo dovtedy to bola hotová katastrofa, boli dni, ked malý nezjedol doslova nič...tak sme to skúsili a malý sa nám rozpapal, lebo myslím že žalúdok sa trošku roztiahol a krpček začal byť aj hladný 😉 a potom sme postupne divadelmé predstavenia skracovali.... až ich nebolo treba, lebo ked ti malý začne chodiť skôr mu vytrávi 🙂 želám veľa trpezlivosti 😵 😵 😵
tak my máme 3roky a vážime 11,9kg.nik nás nerieši,lebo pomaly priberá.ako ročná mala 8750g a ako dvojročná len 9550g.a potom ako 2,5 ročná mala 10,5kg a zrazu sa to rozbehlo.
@vendi77 aj u nas tak...divadelné sceny, naša sa rozpapa okolo 10mesiaca...aspon ako tak,mlieko nepije dodnes🙂 len čajík,vodičku...mlieko doaname aspon jogurtom,mliečnou kašou na večer,,,nam ako tak pomohol pikovit probio- tomalasi po 2 mesiacoch uživania začala priberat....teraz ma dni že spapa pekne všetko,ale aj dni ked proste nechce...tak už to nerieši
@tinapal ako asompísalaaj u nasprebiehali divadelné predstavenia...jedenie pri okne....nakoniecsme skončili pri notebooku,ked je pustím jej rozpravku,ako tak sa da do kludu,prípadne dostane ešte niečo do ruky...jediny sposob ako ju na chvílu spomalit, dnes ma mala 11,300...vo 6m mala 6580, v 9m 7200...potom sme dostali hnačky a šla na 6900,,,,to sme začali užívat probiotika biogaia,a nakoniec sme skončili u pikovitu prebio...v 12m mala 9400, 13m 10kg, v 14m 10 700 a v 15m 11,300 a niake drobné...ale ako píšem dodnes jeme doma pri rozpravke🙂 von len v kočíku,dsediet len tak by nevydržala
viem je to strašne tažké, ja mam traumu do dnes ked začne vymýšlat strašne sa bojím že sa to vráti...tak len pevné nervy a skuste ten pikovit,nam pomohol,ma obsah b-čok aj probiotické kultúry
@tinapal aj ja viem ako sa cítiš, ja mám tiež pocit, že z toho ochoriem na nervy, vkuse len do malého musím všetko tlačiť, jediné čo by jedol suchý chleba, suchú ryžu a suché cestoviny, ostatné hotová katastrofa, ja tiež dúfam, že z toho vyrastie, lebo ináč skončím na psychiatrií.My sme brali aj B12, že vraj to pomáha, ale nám ani to nepomohlo.Známa mi na to poradila homeopatiká, že vraj malému len chýba nejaká minerálna soľ v tele, a keď sa to doplní, tak sa to napraví, tak uvidíme.
@maria444bb presne na toto som sa chcela opytat,ci este su tie injekcie B12 si pamatam ja som na ne chodila a aj môj manzel 🙂 no ved mne skoro zo vsetkeho zvracia,ked zaciti co i len nejaky kusok v polievke uz je to von....skusim nieco pozriet v lekarni
Moje mile dievcata, dakujem vam za povzbudive slova a rady....dnes sa mi konecne trochu ulavilo 🙂 v lekarnach pozriem co ste mi poradili a uvidim 😉 este raz vam vsetkym velmi dakujem
nejdu jej zuby? Ved od hladu neumrie...bude hladna tak zacne aj jest 🙂 Moj obcas vymysla ze chce nieco ine, ale ma na vyber...to co ma prichystane alebo nic 🙂
@tinapal - vylucili ste vsetky organicke priciny? Nefunkcnu/znizenu produkciu stitnu zlazu, neznasanlivost mlieka, celiaku? Nasa mala odkedy ma lieky na stitnu zlazu, tak by zjedla aj klince... tato spojitost vela ludom ani nenapadne...
@anjelicek26 ano,teraz je brala doktorka krv na stitnu zlazu a bolo vsetko ok.... a tiez sa jej davnejsie brala na celiakiu.....
@tinapal - na celiakiu treba biopsiu creva, z krvi to nema absolutne ziadnu vypovednu hodnotu :( Pre nas je celiakia velmi aktualna tema :( uvidime :(
@tinapal konkrétne ja som si to objednala cez http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=165801, pani, ktorá sa týmito homeopatikami zaoberá, nám veľmi pomohla a dala nám dobré rady.
@anjelicek26 no tak neviem....vravela,ze muku jej v pohode môzem davat,ze nic jej nevyslo 😨
@tinapal - nas maly ma podozrenie na celiakiu, teda vela veci na to poukazuje, prave sme v kolotoci vysetreni a bez biopsie ti nikto nepovie, ci to je, ci nie je celiakia. Proste krv je nespolahliva.
@maria444bb Dakujem a tiez drobec nechcel papat?
@tinapal nemáš za čo, nie nechcel, niekedy bol aj taký deň, že nič nezjedol, iba večer vypil mlieko, teraz sa už pomaličky rozbieha, včera zjedol polievku tak ako ešte nikdy, taká som bola rada 🙂
@maria444bb skús napísať tej pani, možno by ti poradila, keď má maličká hypoglikemiu.
@tinapal no vidíš ako mi šibe, sama sebe som si napísala, to som chcela napísať tebe 🙂
@maria444bb ved ja som si to precitala aj tak 🙂 myslis tu pani z MMB....
@tinapal áno, určite ti dá nejakú dobrú radu 🙂
@maria444bb ako by som ti napisala sukromny mail?
@tinapal ahoj mi sme na tom rovnako. koli tomu chodime na previdelne kontroli na gastr. mala ma uz 3 roky. od roku nece jest mlieko vobec nepije.niekedy za cely den do nej nedostanem apsolutne nic. ma necelych 12 kg. tiez uz som zufala ale nurit ju nemozem to by som jej uplne jedlo znechurila. skusam jej knakrajat napr chlebik kusky syru ayd... dam jej to na tanierik a ked ma chut bieco si zoberie. niekedy mame dni ked papa vsetko ale potpm ma zas utlm a nece nic. je to na porazenie