Stalo sa niektorej,zs sa pretocilo dieta z bruska na chrbat v 6 tyzdnoch? Zda sa mi to zavcasu.Otaca sa aj na bok, kazdu chvilku cakam,ze sa zvrtne na brucho.☺
@syrik moja sa zacala presne v 8tyzdnoch takto pretacat.v 12tich potom opacne z chrbatika na brusko.dalej ale postupovala uplne normalne.lozit zacala v 7mich, v roku chodit.
@syrik gratulujem, hotovy Isaac Newton.. asi prave objavilo gravitaciu 😎
Najskor sa vraj deti ucia pretacat na brusko, az potom opacne. Toto parkrat urobila aj moja dcerka, ked sa este nepretacala, pytala som sa lekarky, povedala mi, ze je to skor patologicke. Dcerka bola riadny valibuk, plne kojena a vyzerala okolo polroka ako maly "miselinko", same zahyby 🙂 a bola leniva, malo sa hybala, toto sa jej podarilo asi ako stvormesacnej. Az o par mesiacov sa zacala pretacat sama na brusko a spat.
Dolezity medznik je vediet pretacat sa chrbta na brusko (objavuje sa to v 3. - 4. mesiaci), z bruska na chrbat sa vedia pretacat deti omnoho skor, najma ak spinkaju na brusku. Nas syncek tak bojkotoval spanok tiez zhruba od 6. tyzdnov. Je to normalne🙂
Je to mozne, a ked niekto hovori ze to mozne nie je tak nevie co pise. Mojej dcere vysli prve dva zubky ked mala 2,5 mesiaca ano mesiaca ked som to volala doktorke tak povedala ze nie je tomozne tak som tam musela ist aby sa presvedcila ze su prerezane a podotykam ze v 17 mesiacoch mala plnohodnotny zdravy chrup.
Mas jednoducho doma sikovne dieta.
Ja som sa bála, či nemá hypertonus. Lebo okrem toho sa stále prehýba do luku a zakláňa hlavu dozadu. Ale doktorka hovorila, že to bude skôr z refluxu. Ydá sa mi to hrozne zavčasu. Ale hypertonické deti sa nedržia na brušku na lakťoch, moja sa krásne drží. Urobila to asi 3x po sebe, aj včera mužovi sa pretočila. Asi by som sa mala tešiť, ale nemám z toho dobrý pocit. To zakláňanie ma desí.
Neries mas doma krasne a zdrave dieta, ktore papa, kaka, spinka, smeje sa aj place, tak to ci robi nejake veci skor alebo nejake veci bude robit neskor neries. Kazde dieta je ine. 🙂
Ano moze ,moj zacal tiez v 6tyzdnoch dokonca sa prevratil uz v 9tyzdnoch z chrbatika na brusko ,su sikovni 🙂 len nato treba davat pozor lebo by da nemali rychlo otacat nie je to pre nich dobre 🙂 😉
Naša má 7 mes. 9,20 kg a sedí už mesiac, vie sa z ľahu posadiť. Aj stojí, ak ju držíme. Je to skoro, ale sama to tak chce.
Aj moja sa niekedy pretoci z brucha na chrbat, ale ja mam z toho taky pocit, ze sa nevie poriadne udrzat na brusku, lebo ruky taha velmi k sebe a teda straca rovnovahu...
No dievčatá, my máme svalový hypertonus A čaká nás vojtovka...
Nič nezvyčajné. Mne syn sedel na konci 4. mesiaca a chodil na konci 10. mesiaca. Dcéra bola o trošku "pozadu". Sedela v 5. a chodila v 11. V roku rozprávala s bohatou slovnou zásobou, len samozrejme nie všetko sme jej vždy rozumeli. Všetko záleží od dieťaťa a podmienok. Niekto zasa v 3 rokoch nechce hovoriť a potom to spustí naraz aj s nadávkami 😀 . Alebo vynechá "štvornožkovanie" a neskôr sa pustí pomaly chodiť.
Ja som s deckami veľa hovorila, bez maznania. Často som im dávala, aby sa mi rúčkami držali prstov a tam sa sami snažili dvíhať. Chcela som predísť takým tým niektorým detským problémom.
Ale všetko má svoj čas.
Je to v poriadku,my sme tiez na vsetko rychle.od 5 mesiaca sama sedi a od 9 sama beha.teraz bude mat rok a som viac unavena ako po 16 hod. prace.ak bude tvoj drobcek tiez taky sikovny,tak sa zacni uz pripravovat.do nicoho ho hlavne nezen,nechaj ho tak a ak bude pripraveny,ci uz na sedenie,lozenie,behanie atd. ,tak ti to predvedie aj sam. 🙂
Ja šikovník. 😀